Connect with us

Evenimente

Liceeni de toata lauda la Alimentatie rationala pentru sanatate 3

Published

on

FOTO CREDIT: ALEX BISI
 

Miercuri, 5 Decembrie a avut loc la Colegiul Tehnic Mihai Bravu din capitala, cea de a 3-a editie a simpozionului regional Alimentatie rationala pentru sanatate.

Circa 300 de elevi, profesori din licee din Bucuresti si inspectorii de la ISMB, Casa Corpului Didactic si Ministerul Educatiei Nationale au participat la eveniment si la sesiunile din cadrul celor doua paneluri.

De aceasta data, organizatorii au schimbat structura evenimentului, acesta fiind unul foarte bogat in activitati si workshopuri cu invitati speciali. Tema de la aceasta editie atat la proba in scris cat si la probele practice a fost ‚’Craciun si hrana sanatoasa’’.

In panelul 1 au deschis lucrarile Directorul Colegiului Tehnic Mihai Bravu, Prof.Ing Gabriela Lungu, Prof.Dr.Ing. Daniela Crisan si Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi. Au urmat workshopul Dr. diabetolog Alexandra Alexescu, ‚’Dieta mediteraneana’’, li s-a vorbit elevilor despre importanta consumului de apa si apoi a urmat concursul pe echipe. In cadrul concursul s-au intrecut 8 echipe, fiecare dintre ele primind o cutie cu ingrediente si reteta, trebuind sa realizeze un preparat de Craciun si prezentarea acestuia  in 45 de minute. Desigur nu au lipsit momentele de tensiune si emotie, fiind premiate cele mai bune preparate pe criterii de gust si lucrul in echipa, elevii fiind alesi aleatoriu.

In panelul doi au sustinut workshopuri Chef Jakob Hausmann, Myria, Pastry Chef Gabriela Pascaru, Barmania si Chef John Menumorut.

Elevii au avut posibilitatea de aceasta data sa lucreze cu produse Horeca si sa utilizeze instrumente si ustensile de la Diqis, electrocasnice de la Myria si unitatile de gatit de la Whirlpool.

‚’ Ma bucur nespus ca acest eveniment a ajuns la un nivel calitativ extraordinar, elevii demonstrand ca sunt pregatiti si aratandu-si interesul pentru aceste activitati. Suntem deja la cea de a 3-a editie si schimbarile in bine sunt vizibile. Acest parteneriat cu Gabriella merge inainte si sunt sigura ca si de acum incolo vom realiza lucruri de fiecare data mai bune si mai frumoase in folosul elevilor nostri’’

                                  Prof.Dr.Ing. Daniela Crisan – Colegiul Tehnic Mihai Bravu

‚’Din punctul meu de vedere, astazi toti elevii au castigat! Sunt uimit de ceea ce au reusit sa creeze, in conditiile in care pentru multi dintre elevi a fost prima experienta in fata unei unitati de gatit si a unui juriu. Copiii acestia sunt fantastici. Sunt emotionat si fericit ca se intampla astfel de evenimente in Bucuresti!’’

                                                                Chef Jakob Hausmann – Mica Elvetie

‚’Din ce in ce mai multi tineri sunt interesati de stilul de viata sanatos si sunt dornici sa primeasca informatii in acest sens. Din punctul meu de vedere ca organizator, aceasta editie a fost probabil cea mai reusita, cea mai frumoasa si mai ales cea mai bogata editie. Elevilor nostri nu le-a fost deloc usor, a fost un eveniment lung, care a inceput la orele 10.00 si s-a incheiat la orele 16.00, au primit o sumedenie de informatii dar la final castigatorii au fost premiati si aplaudati iar in ochii lor se citea bucuria. Ne vedem la urmatoarea editie ce va avea loc in luna mai 2019, editie la care vom veni cu noutati ca de obicei’’

                                                   Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi – Organizator

Evenimentul a fost transmis live de catre BucurestiFM si atmosfera pe toata durata a fost intretinuta de Dj Marcous, dorind sa cream o atmosfera altfel, mai prietenoasa cu varsta participantilor. Elevii au primit diplome de excelenta, diplome de participare si castigatorii au fost premiati cu produse sanatoase oferite de partenerii evenimentului si cu albumul de centenar Agerpres.

Multumiri speciale tuturor celor care au avut incredere in proiectul nostru si fara de care un astfel de eveniment de anvergura, nu ar fi posibil. Totodata, multumim echipei de voluntari Arta Gustului alcatuita din Catalin Radulescu, Sorin Vlad, Alex Scotnotsis, Alex Bisi, grupul de profesori de la Colegiul Mihai Bravu si echipele partenerilor.

 

Invitati speciali:

Chef Jakob Hausmann – Master in Culinary Art

Pastry Chef Gabriela Pascaru

Chef John Menumorut – Corporate Chef Parmafood

Dr. Diabetolog Alexandra Alexescu

 

Parteneri institutionali:

Ministerul Educatiei Nationale, Casa Corpului Didactic, USAMV, Horting

Sponsori: Carrefour, Roche, Aqua Carpatica

Parteneri: Whirlpool, Myria, LEROY MERLIN, Barmania, Green Sugar, Microgreens, Cosul cu legume fructe, Kluth, Parmafood, La Molisana, Tabasco, Mutti, Pietro Coricelli, RoEvents, GreenColor, Musetti, Dr.Oetker Professional, Eisberg, Bioki, Fermele Crevedia, Fuchs, Nestlé Dessert, Diqis, DJ Marcous, Meggle, Apilife, Bioloi, MamaPan, Alex Bisi Photography.

Parteneri Media: Agerpres, Radio BucurestiFM, Actualitatea de Ilfov, Eva.ro, Gastromedia, TrendsHRB, Radar de Media, Retete de Sanatate

Un eveniment organizat de Colegiul Tehnic Mihai Bravu si Arta Gustului

Coordonatori de proiect:

Prof.Dr.Ing Daniela Crisan

Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi

 

Despre Colegiul Tehnic Mihai Bravu:

Scoala a fost infiintata in 1873 sub patronajul „Uniunii Constructorilor Romani”, organizand cursuri pentru ucenicii si lucratorii din industria particulara si de stat. In 3 august 1948 – Legea 175 privind reforma învatamantului reorganizeaza invatamantul, scoala functionand sub denumirea “Scoala medie tehnica de constructii” sub patronajul Ministerului Constructiilor, avand cursuri cu o durata de 4 ani. A functionat in mai multe locatii, in anul 1950 fiind construit localul pe actualul amplasament, profilul scolii ramanand neschimbat, cu o traditie de peste un secol si jumatate. Urmarind permanent racordarea ofertei curriculare la cererea de pe piata muncii, scoala ofera in prezent clase cu profil de Servicii avand urmatoarele specializari : Tehnician in gastronomie si Tehnician în hotelarie.

Director: Prof.Ing Gabriela Lungu

 

Despre Arta Gustului:

Arta Gustului a fost fondat in 2013 de catre Gabriella Pascaru Bisi, in vederea impartasirii pasiunii pentru gastronomie cu cititorii. Ulterior, intrand ca Ambasador in randurile Fundatiei Jamie Oliver’s Food, a inceput promovarea unui stil de viata echilibrat, sanatos, la indemana oricui in scoli si licee. Astazi, Arta Gustului are la activ peste 14 evenimente mari de educatie alimentara si multe sesiuni derulate in scoli si licee sau in cadrul unor evenimente de specialitate ca invitat, devenind intre timp si Ambasador Whirlpool Romania. Incercam sa reducem impactul bolilor legate de alimentatie in randul copiilor si parintilor si, desigur, ne dorim sa influentam factorii decizionali, dar mai ales elevii privind aspecte-cheie, cum ar fi problema obezitatii infantile si revenirea la un stil de viata simplu si echilibrat.

 

Lasa un comentariu aici!

Pentru orice fel de informații ma puteți contacta pe e-mail! La 1 februarie dam startul primei etape de votare la Premiile RADAR DE MEDIA 2018!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente

100 de ore de repetiții pentru 3 zile de concerte Horia Brenciu

Published

on

 

Pentru Horia Brenciu, 2018 marchează trei aniversări definitorii: 25 de ani de când a debutat pe scena publică, 15 ani de când cântă alături de HB Orchestra și 10 ani de la primul său album.

Toate acestea vor fi sărbătorite așa cum se cuvine, adică împreună cu oameni care i-au fost alături încă de la început, în timpul concertelor mult așteptate de la Sala Palatului, de pe 7, 8 și 9 decembrie. Concertul devenit deja tradiție (are loc pentru al optulea an consecutiv) a cerut, ca de obicei, multă implicare din partea artistului pentru a se asigura că totul va ieși așa cum îi place cel mai mult: ireproșabil. Nu mai puțin de 100 de ore a petrecut Horia la repetiții, iar emoțiile cresc odată cu apropierea momentului în care va apărea din nou în fața miilor de oameni de la Sala Palatului.

Pentru prima dată, lista de piese ce vor fi cântate pe scena Sălii Palatului conține  în totalitate muzica proprie a lui Horia Brenciu. În plus, spectatorii vor vedea și mult conținut video, disponibil pe ecranele led de pe scenă.

Pe lângă Jeremy Ragsdale și trupa 3 O’Clock, Horia mai are un invitat, pe care îl păstrează surpriză. În culisele evenimentului sunt implicați nu mai puțin de 70 de oameni, care s-au asigurat că spectacolul va fi unul de referință.

„Acum 25 de ani, norocul îmi surâdea și deveneam primul prezentator din epoca modernă a televiziunii. După un sfert de veac, simt că parcă încep un nou drum, cu și mai multă energie, iar asta se datorează oamenilor. Fie că mă cunosc de la Robingo, de acum 25 de ani, sau de la X Factor, din zilele noastre, ei mi-au fost mereu alături, cu un sfat, cu o dojană, cu o super critică. Beneficiez de cel mai complex public din lume. La început, primeam scrisori. Acum, internetul e la putere și accesul e mult mai direct cu toți fanii mei, dar nimic nu poate înlocui spectacolul live, interacțiunea dintre noi, zâmbetele pe care le prind din sala de concert și muzica asta care ne unește pe toți. La 100 de ani de România, aniversez și eu sfertul meu românesc, cu prietenii mei dragi. Abia aștept”, declară Horia Brenciu.

Toate cele trei concerte de la Sala Palatului din 7, 8 și 9 decembrie sunt SOLD OUT.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Ecou urias al campaniei „Femei pe bancnote”, sustinuta de Kanal D!

Published

on

Foto Credit: KANAL D
 

Campania „Femei de bancnote”, sustinuta de Kanal D, in colaborare cu Janina Nectara, a avut un ecou urias in spatiul public romanesc.

Demersul vedetelor statiei pentru ca pe bancnotele romanesti sa se afle si figuri feminine care au constribuit decisiv la faurirea unui neam, a reusit sa deschida dialogul cu reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei. Dan Suciu, purtatorul de cuvant al acestei institutii, a intervenit in cadrul unei emisiuni televizate pentru a declara ca solicitarea „Femei de bancnote” este „cu adevarat intemeiata” si ca surprinde o realitate actuala ce trebuie luata in considerare. Oficialul BNR a mentionat ca in perioada urmatoare va fi analizata modalitatea prin care sa poata fi emisa o bancnota de circulatie nationala, pe care sa fie expusa o femeie de exceptie a Roamaniei.

Un prim pas a fost deja facut in cadrul campaniei, Banca Nationala a Romaniei lansand o bancnota aniversara, de colectie, in care apar Regina Maria si Regele Ferdinand.

Simona Patruleasa, Teo Trandafir, Silvia Ionita, Ilinca Obadescu, Vladimir Draghia, Mihai Ghita, Ernest s-au numarat printre sustinatorii activi ai acestui demers istoric. Povestile impresionante ale unor figuri feminine extraordinare au fost spuse in testimoniale emotionante, difuzate pe proprietatile online ale statiei si pe micul ecran. Toti sustinatorii campaniei isi pot vota in continuare favorita, accesand www.FemeiPeBancnote.ro, astfel incat chipul unei femei exceptionale a Romaniei sa fie pe o bancnota de circulatie nationala. Regina Maria, Ecaterina Teodoroiu, Maria Tanase, Eugenia de Reuss Ianculescu, Haricleea Darclee, Iulia Hasdeu, Smaranda Braescu sunt doar cateva dintre personalitatile evocate prin intermediul campaniei „Femei pe Bancnote”.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Vinurile AVINCIS premiate de ghidul Gault & Millau

Published

on

 

Vinurile AVINCIS CUVÉE PETIT – Sauvignon Blanc 2016 și CRÂMPOȘIE SELECȚIONATĂ 2017 au fost premiate în cadrul galei de lansare a primului ghid de vinuri Gault&Millau România, ce conține clasamentul vinurilor românești pentru anul 2019. AVINCIS CUVÉE PETIT a câștigat titlul de cel mai bun Sauvignon Blanc, primind 89 de puncte din 100, iar CRÂMPOȘIA SELECȚIONATĂ AVINCIS a fost numită cel mai bun vin alb, cu 92 de puncte din 100.

AVINCIS CUVÉE PETIT este un Sauvignon Blanc ce provine din clona de calitate superioară din Europa de Vest. Potenţialul său de a crea un vin bun a fost realizat deplin, de peste un secol, în podgoria Drăgăşani. Culoarea este galben deschis, cu reflexii verzui. Vinul prezintă arome de ardei verde alături de agrişă coaptă, iar gustul său este puternic, cu aciditate ridicată şi cu o mineralitate specifică zonei Drăgăşani.

Crâmpoşia a fost prima dată cultivată pe colinele Rusidavei dacice și ale Rusidavei romane, vetrele podgoriei Drăgășani, care și-au câştigat o binemeritată faimă din vremea banilor Olteniei și până astăzi.  Crâmpoşia Selecţionată de la AVINCIS este un vin potrivit oricărei ocazii, cu o culoare galben, foarte luminos, cu discrete reflexii verzi. Are un buchet proaspăt și expresiv de pară și măr verde, iar gustul său este persistent și plin de viaţă, cu note citrice, însoţite de o plăcută mineralitate.

„Este o onoare să ne aflăm într-un timp atât de scurt, din nou, pe lista premianților! Săptămâna trecută am câștigat două medalii, de aur și de argint, pentru Negru de Drăgășani respectiv Vila Dobrușa Sauvignon Blanc, la International Wine Contest Bucharest, iar acum suntem plasați în topul vinurilor românești de către unul dintre cele mai faimoase ghiduri, Gault & Millau. Încununarea muncii noastre astfel nu poate decât să mă bucure și să îmi demonstreze că tradiția cramei, ambiția și puterea de muncă a tuturor celor implicați sunt atuurile AVINCIS, unde respectul față de calitate este primordial. Totodată, sunt foarte optimistă că interesul față de vinurile premium internaționale este în creștere. Mă bucură ideea că soiurile autohtone, precum Crâmpoșia, câștigă teren în fața celor exotice. Este o întoarcere spre tradițiile și istoria noastră”, a declarat Andreea Micu, asociat al Cramei AVINCIS.

AVINCIS demonstrează calitatea lucrului bine făcut, a pasiunii și a muncii realizate din suflet. Echipa de specialiști îmbină grija pentru vița de vie, arta și știința oenologică, loialitatea față de terroir și de tradițiile podgoriei, realizând game de vinuri premium pentru gusturile și inimile învingătorilor.

Prestigiosul ghid Gault & Millau, recunoscut în lumea gastronomică asemenea etichetei Michelin, a pornit anul acesta în România cu peste 1000 de sortimente de vinuri de la 80 de crame locale. În ghidul final au fost incluse peste 150 de vinuri de la 63 de crame, fiind alese pentru degustare vinurile reprezentative soiurilor lor. Notarea a fost realizată de către trei experți  – români și străini – maeștri somelieri.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending