
Liceeni de toata lauda la Alimentatie rationala pentru sanatate 3
-
A început votul în Competiția Destinația Anului 2023
-
America Express, din nou lider de piață. Diseară, Irina Fodor pune în joc cuferele
-
Faimoșii au câștigat Jocul de Captivitate, însă au pierdut Imunitatea! Triburile continuă lupta, astăzi, de la PRO TV!
-
Au fost anunțate primele zboruri regulate la Aeroportul Internațional BRAȘOV – GHIMBAV
Miercuri, 5 Decembrie a avut loc la Colegiul Tehnic Mihai Bravu din capitala, cea de a 3-a editie a simpozionului regional Alimentatie rationala pentru sanatate.
Circa 300 de elevi, profesori din licee din Bucuresti si inspectorii de la ISMB, Casa Corpului Didactic si Ministerul Educatiei Nationale au participat la eveniment si la sesiunile din cadrul celor doua paneluri.
De aceasta data, organizatorii au schimbat structura evenimentului, acesta fiind unul foarte bogat in activitati si workshopuri cu invitati speciali. Tema de la aceasta editie atat la proba in scris cat si la probele practice a fost ‚’Craciun si hrana sanatoasa’’.
In panelul 1 au deschis lucrarile Directorul Colegiului Tehnic Mihai Bravu, Prof.Ing Gabriela Lungu, Prof.Dr.Ing. Daniela Crisan si Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi. Au urmat workshopul Dr. diabetolog Alexandra Alexescu, ‚’Dieta mediteraneana’’, li s-a vorbit elevilor despre importanta consumului de apa si apoi a urmat concursul pe echipe. In cadrul concursul s-au intrecut 8 echipe, fiecare dintre ele primind o cutie cu ingrediente si reteta, trebuind sa realizeze un preparat de Craciun si prezentarea acestuia in 45 de minute. Desigur nu au lipsit momentele de tensiune si emotie, fiind premiate cele mai bune preparate pe criterii de gust si lucrul in echipa, elevii fiind alesi aleatoriu.
In panelul doi au sustinut workshopuri Chef Jakob Hausmann, Myria, Pastry Chef Gabriela Pascaru, Barmania si Chef John Menumorut.
Elevii au avut posibilitatea de aceasta data sa lucreze cu produse Horeca si sa utilizeze instrumente si ustensile de la Diqis, electrocasnice de la Myria si unitatile de gatit de la Whirlpool.
‚’ Ma bucur nespus ca acest eveniment a ajuns la un nivel calitativ extraordinar, elevii demonstrand ca sunt pregatiti si aratandu-si interesul pentru aceste activitati. Suntem deja la cea de a 3-a editie si schimbarile in bine sunt vizibile. Acest parteneriat cu Gabriella merge inainte si sunt sigura ca si de acum incolo vom realiza lucruri de fiecare data mai bune si mai frumoase in folosul elevilor nostri’’
Prof.Dr.Ing. Daniela Crisan – Colegiul Tehnic Mihai Bravu
‚’Din punctul meu de vedere, astazi toti elevii au castigat! Sunt uimit de ceea ce au reusit sa creeze, in conditiile in care pentru multi dintre elevi a fost prima experienta in fata unei unitati de gatit si a unui juriu. Copiii acestia sunt fantastici. Sunt emotionat si fericit ca se intampla astfel de evenimente in Bucuresti!’’
Chef Jakob Hausmann – Mica Elvetie
‚’Din ce in ce mai multi tineri sunt interesati de stilul de viata sanatos si sunt dornici sa primeasca informatii in acest sens. Din punctul meu de vedere ca organizator, aceasta editie a fost probabil cea mai reusita, cea mai frumoasa si mai ales cea mai bogata editie. Elevilor nostri nu le-a fost deloc usor, a fost un eveniment lung, care a inceput la orele 10.00 si s-a incheiat la orele 16.00, au primit o sumedenie de informatii dar la final castigatorii au fost premiati si aplaudati iar in ochii lor se citea bucuria. Ne vedem la urmatoarea editie ce va avea loc in luna mai 2019, editie la care vom veni cu noutati ca de obicei’’
Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi – Organizator
Evenimentul a fost transmis live de catre BucurestiFM si atmosfera pe toata durata a fost intretinuta de Dj Marcous, dorind sa cream o atmosfera altfel, mai prietenoasa cu varsta participantilor. Elevii au primit diplome de excelenta, diplome de participare si castigatorii au fost premiati cu produse sanatoase oferite de partenerii evenimentului si cu albumul de centenar Agerpres.
Multumiri speciale tuturor celor care au avut incredere in proiectul nostru si fara de care un astfel de eveniment de anvergura, nu ar fi posibil. Totodata, multumim echipei de voluntari Arta Gustului alcatuita din Catalin Radulescu, Sorin Vlad, Alex Scotnotsis, Alex Bisi, grupul de profesori de la Colegiul Mihai Bravu si echipele partenerilor.
Invitati speciali:
Chef Jakob Hausmann – Master in Culinary Art
Pastry Chef Gabriela Pascaru
Chef John Menumorut – Corporate Chef Parmafood
Dr. Diabetolog Alexandra Alexescu
Parteneri institutionali:
Ministerul Educatiei Nationale, Casa Corpului Didactic, USAMV, Horting
Sponsori: Carrefour, Roche, Aqua Carpatica
Parteneri: Whirlpool, Myria, LEROY MERLIN, Barmania, Green Sugar, Microgreens, Cosul cu legume fructe, Kluth, Parmafood, La Molisana, Tabasco, Mutti, Pietro Coricelli, RoEvents, GreenColor, Musetti, Dr.Oetker Professional, Eisberg, Bioki, Fermele Crevedia, Fuchs, Nestlé Dessert, Diqis, DJ Marcous, Meggle, Apilife, Bioloi, MamaPan, Alex Bisi Photography.
Parteneri Media: Agerpres, Radio BucurestiFM, Actualitatea de Ilfov, Eva.ro, Gastromedia, TrendsHRB, Radar de Media, Retete de Sanatate
Un eveniment organizat de Colegiul Tehnic Mihai Bravu si Arta Gustului
Coordonatori de proiect:
Prof.Dr.Ing Daniela Crisan
Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi
Despre Colegiul Tehnic Mihai Bravu:
Scoala a fost infiintata in 1873 sub patronajul „Uniunii Constructorilor Romani”, organizand cursuri pentru ucenicii si lucratorii din industria particulara si de stat. In 3 august 1948 – Legea 175 privind reforma învatamantului reorganizeaza invatamantul, scoala functionand sub denumirea “Scoala medie tehnica de constructii” sub patronajul Ministerului Constructiilor, avand cursuri cu o durata de 4 ani. A functionat in mai multe locatii, in anul 1950 fiind construit localul pe actualul amplasament, profilul scolii ramanand neschimbat, cu o traditie de peste un secol si jumatate. Urmarind permanent racordarea ofertei curriculare la cererea de pe piata muncii, scoala ofera in prezent clase cu profil de Servicii avand urmatoarele specializari : Tehnician in gastronomie si Tehnician în hotelarie.
Director: Prof.Ing Gabriela Lungu
Despre Arta Gustului:
Arta Gustului a fost fondat in 2013 de catre Gabriella Pascaru Bisi, in vederea impartasirii pasiunii pentru gastronomie cu cititorii. Ulterior, intrand ca Ambasador in randurile Fundatiei Jamie Oliver’s Food, a inceput promovarea unui stil de viata echilibrat, sanatos, la indemana oricui in scoli si licee. Astazi, Arta Gustului are la activ peste 14 evenimente mari de educatie alimentara si multe sesiuni derulate in scoli si licee sau in cadrul unor evenimente de specialitate ca invitat, devenind intre timp si Ambasador Whirlpool Romania. Incercam sa reducem impactul bolilor legate de alimentatie in randul copiilor si parintilor si, desigur, ne dorim sa influentam factorii decizionali, dar mai ales elevii privind aspecte-cheie, cum ar fi problema obezitatii infantile si revenirea la un stil de viata simplu si echilibrat.
-
Vedete2 săptămâni ago
Ce bani au câștigat Faimoșii, în reality show-ul fenomen SURVIVIOR ROMÂNIA
-
Vedete7 zile ago
Scandal monstru la Survivor România! Doi concurenți s-au luat la bătaie pe insulă: „Ai venit să arunci cu noroi în toată lumea!”
-
Premieră TV5 zile ago
Zece concurente vor intra în cea mai frumoasă competiţie a stilului, la Kanal D2
-
Reality Showo săptămână ago
SURVIVIOR ROMÂNIA. Faimoșii, în pragul disperări nu mai găsesc drumul spre victorie!
-
Reality Show3 săptămâni ago
VIDEO Ce concurent din tribul Războinicilor a părăsit competiția Survivor România!
-
Emisiuni2 săptămâni ago
Au început filmările pentru cel de-al 19-lea sezon Te cunosc de undeva!
-
Premieră TVo săptămână ago
Marea premieră a sezonului 11 Chefi la cuțite le aduce lui Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu adversari surpriză la lupta pentru amuletă
-
Reality Show6 zile ago
Cel mai scandalos concurent din tribul Faimoșilor a părăsit competiția. Dan Pavel: ”Suntem la jumătatea cursei pentru câștigarea marelui premiu”
-
Reality Show2 săptămâni ago
Victorii pentru Războinici, lacrimi și conflicte pentru Faimoși, la Survivor: ”Indiferent de tensiuni, sunt și momente foarte frumoase”
-
Monden3 săptămâni ago
VIDE0 EXLOZIV Andreea Bălan, s-a dat pe manele!
-
AUDIENȚE TV6 zile ago
America Express, prima opțiune a telespectatorilor! Diseară, cea mai mare comoară aduce imunitatea! Finala se apropie!
-
Program TV2 săptămâni ago
Programul PRO TV pentru săptămâna 06-12 martie 2023
-
Reality Show2 săptămâni ago
Astăzi, începe o nouă săptămână la Survivor România: ”Ați demonstrat că se poate face față cu zâmbetul pe buze”
-
AUDIENȚE TV2 săptămâni ago
America Express își păstrează poziția de lider! Amuleta aduce adrenalină la maximum: sporturi extreme într-un peisaj spectaculos
-
Analize Audiente TV2 săptămâni ago
America Express, pe primul loc în topul audiențelor. Diseară se decid echipele care intră în etapa semifinală
-
AUDIENȚE TV2 săptămâni ago
După 8 etape, Puya și Melinda și-au încheiat aventura pe Drumul aurului, la AMERICA EXPRESS