Connect with us

Spectacole

Liceeni de toata lauda la Alimentatie rationala pentru sanatate 3

Published

on

FOTO CREDIT: ALEX BISI
Reclame

Miercuri, 5 Decembrie a avut loc la Colegiul Tehnic Mihai Bravu din capitala, cea de a 3-a editie a simpozionului regional Alimentatie rationala pentru sanatate.

Circa 300 de elevi, profesori din licee din Bucuresti si inspectorii de la ISMB, Casa Corpului Didactic si Ministerul Educatiei Nationale au participat la eveniment si la sesiunile din cadrul celor doua paneluri.

De aceasta data, organizatorii au schimbat structura evenimentului, acesta fiind unul foarte bogat in activitati si workshopuri cu invitati speciali. Tema de la aceasta editie atat la proba in scris cat si la probele practice a fost ‚’Craciun si hrana sanatoasa’’.

In panelul 1 au deschis lucrarile Directorul Colegiului Tehnic Mihai Bravu, Prof.Ing Gabriela Lungu, Prof.Dr.Ing. Daniela Crisan si Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi. Au urmat workshopul Dr. diabetolog Alexandra Alexescu, ‚’Dieta mediteraneana’’, li s-a vorbit elevilor despre importanta consumului de apa si apoi a urmat concursul pe echipe. In cadrul concursul s-au intrecut 8 echipe, fiecare dintre ele primind o cutie cu ingrediente si reteta, trebuind sa realizeze un preparat de Craciun si prezentarea acestuia  in 45 de minute. Desigur nu au lipsit momentele de tensiune si emotie, fiind premiate cele mai bune preparate pe criterii de gust si lucrul in echipa, elevii fiind alesi aleatoriu.

In panelul doi au sustinut workshopuri Chef Jakob Hausmann, Myria, Pastry Chef Gabriela Pascaru, Barmania si Chef John Menumorut.

Elevii au avut posibilitatea de aceasta data sa lucreze cu produse Horeca si sa utilizeze instrumente si ustensile de la Diqis, electrocasnice de la Myria si unitatile de gatit de la Whirlpool.

‚’ Ma bucur nespus ca acest eveniment a ajuns la un nivel calitativ extraordinar, elevii demonstrand ca sunt pregatiti si aratandu-si interesul pentru aceste activitati. Suntem deja la cea de a 3-a editie si schimbarile in bine sunt vizibile. Acest parteneriat cu Gabriella merge inainte si sunt sigura ca si de acum incolo vom realiza lucruri de fiecare data mai bune si mai frumoase in folosul elevilor nostri’’

                                  Prof.Dr.Ing. Daniela Crisan – Colegiul Tehnic Mihai Bravu

‚’Din punctul meu de vedere, astazi toti elevii au castigat! Sunt uimit de ceea ce au reusit sa creeze, in conditiile in care pentru multi dintre elevi a fost prima experienta in fata unei unitati de gatit si a unui juriu. Copiii acestia sunt fantastici. Sunt emotionat si fericit ca se intampla astfel de evenimente in Bucuresti!’’

                                                                Chef Jakob Hausmann – Mica Elvetie

‚’Din ce in ce mai multi tineri sunt interesati de stilul de viata sanatos si sunt dornici sa primeasca informatii in acest sens. Din punctul meu de vedere ca organizator, aceasta editie a fost probabil cea mai reusita, cea mai frumoasa si mai ales cea mai bogata editie. Elevilor nostri nu le-a fost deloc usor, a fost un eveniment lung, care a inceput la orele 10.00 si s-a incheiat la orele 16.00, au primit o sumedenie de informatii dar la final castigatorii au fost premiati si aplaudati iar in ochii lor se citea bucuria. Ne vedem la urmatoarea editie ce va avea loc in luna mai 2019, editie la care vom veni cu noutati ca de obicei’’

                                                   Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi – Organizator

Evenimentul a fost transmis live de catre BucurestiFM si atmosfera pe toata durata a fost intretinuta de Dj Marcous, dorind sa cream o atmosfera altfel, mai prietenoasa cu varsta participantilor. Elevii au primit diplome de excelenta, diplome de participare si castigatorii au fost premiati cu produse sanatoase oferite de partenerii evenimentului si cu albumul de centenar Agerpres.

Multumiri speciale tuturor celor care au avut incredere in proiectul nostru si fara de care un astfel de eveniment de anvergura, nu ar fi posibil. Totodata, multumim echipei de voluntari Arta Gustului alcatuita din Catalin Radulescu, Sorin Vlad, Alex Scotnotsis, Alex Bisi, grupul de profesori de la Colegiul Mihai Bravu si echipele partenerilor.

 

Invitati speciali:

Chef Jakob Hausmann – Master in Culinary Art

Pastry Chef Gabriela Pascaru

Chef John Menumorut – Corporate Chef Parmafood

Dr. Diabetolog Alexandra Alexescu

Advertisement

 

Parteneri institutionali:

Ministerul Educatiei Nationale, Casa Corpului Didactic, USAMV, Horting

Sponsori: Carrefour, Roche, Aqua Carpatica

Parteneri: Whirlpool, Myria, LEROY MERLIN, Barmania, Green Sugar, Microgreens, Cosul cu legume fructe, Kluth, Parmafood, La Molisana, Tabasco, Mutti, Pietro Coricelli, RoEvents, GreenColor, Musetti, Dr.Oetker Professional, Eisberg, Bioki, Fermele Crevedia, Fuchs, Nestlé Dessert, Diqis, DJ Marcous, Meggle, Apilife, Bioloi, MamaPan, Alex Bisi Photography.

Parteneri Media: Agerpres, Radio BucurestiFM, Actualitatea de Ilfov, Eva.ro, Gastromedia, TrendsHRB, Radar de Media, Retete de Sanatate

Un eveniment organizat de Colegiul Tehnic Mihai Bravu si Arta Gustului

Coordonatori de proiect:

Prof.Dr.Ing Daniela Crisan

Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi

 

Despre Colegiul Tehnic Mihai Bravu:

Scoala a fost infiintata in 1873 sub patronajul „Uniunii Constructorilor Romani”, organizand cursuri pentru ucenicii si lucratorii din industria particulara si de stat. In 3 august 1948 – Legea 175 privind reforma învatamantului reorganizeaza invatamantul, scoala functionand sub denumirea “Scoala medie tehnica de constructii” sub patronajul Ministerului Constructiilor, avand cursuri cu o durata de 4 ani. A functionat in mai multe locatii, in anul 1950 fiind construit localul pe actualul amplasament, profilul scolii ramanand neschimbat, cu o traditie de peste un secol si jumatate. Urmarind permanent racordarea ofertei curriculare la cererea de pe piata muncii, scoala ofera in prezent clase cu profil de Servicii avand urmatoarele specializari : Tehnician in gastronomie si Tehnician în hotelarie.

Director: Prof.Ing Gabriela Lungu

 

Despre Arta Gustului:

Arta Gustului a fost fondat in 2013 de catre Gabriella Pascaru Bisi, in vederea impartasirii pasiunii pentru gastronomie cu cititorii. Ulterior, intrand ca Ambasador in randurile Fundatiei Jamie Oliver’s Food, a inceput promovarea unui stil de viata echilibrat, sanatos, la indemana oricui in scoli si licee. Astazi, Arta Gustului are la activ peste 14 evenimente mari de educatie alimentara si multe sesiuni derulate in scoli si licee sau in cadrul unor evenimente de specialitate ca invitat, devenind intre timp si Ambasador Whirlpool Romania. Incercam sa reducem impactul bolilor legate de alimentatie in randul copiilor si parintilor si, desigur, ne dorim sa influentam factorii decizionali, dar mai ales elevii privind aspecte-cheie, cum ar fi problema obezitatii infantile si revenirea la un stil de viata simplu si echilibrat.

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rochii




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Documentar2 zile ago

James Cameron revine cu un serial premiat cu Emmy: „Secretele Caracatiței” va fi difuzat pe National Geographic Wild pe 22 Aprilie

Special TV3 zile ago

Când visăm împreună, ne adunăm împreună! PRO TV și FRF lansează Imnul echipei naționale pentru EURO 2024

Reality Show3 zile ago

Diseară, la Chefi la cuțite începe bootcampul sezonul 13: concurenții se confruntă cu presiunea celei dintâi probe eliminatorii

Emisiuni3 zile ago

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV!

Monden3 zile ago

Întâlnire amoroasă între doi concurenți Survivor, înainte de show-ul de la Pro TV: „A venit la mine acasă și era băută”

Reality Show4 zile ago

Filmările Survivor All Stars s-au încheiat, iar concurenții sunt în țară! Finala va fi LIVE!

Documentar7 zile ago

National Geographic anunță premierea serialului „NASA: Culisele Inovațiilor” la 43 de ani de la trimiterea primei nave în spațiu

AUDIENȚE TVo săptămână ago

Faimoșii continuă seria victoriilor, iar problemele încep să apară pentru Războinici, la Survivor All Starss. Show-ul, lider de audiență

ȘTIAI CĂ...?o săptămână ago

RIHANNA, cântăreață care explodează pe scenă. Care a fost ascensiunea sa în industria muzicală mondială

Reality Showo săptămână ago

Faimoșii caută o victorie mult așteptată în jocul vital, la Survivor All Stars: ”mergem spre imunitatea asta, cu gândul să câștigăm”

FOTBALo săptămână ago

PRO TV și FRF pregătesc o surpriză suporterilor, înainte de EURO 2024! Doar 67 de zile rămase până la meciul de debut!

Facebook

Advertisement

IN Trending