Connect with us

În România profundă muzica a rămas neschimbată. În această duminică, cunoaştem lăutarii din Goicea sau Babiciu care ne aduc aceleaşi acorduri şi versuri  ca acum 100 de ani. Alături de ei, Loredana Groza. De la 18:30, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.

Oare cum s-o fi cântat mai demult în satele românești? Cum erau lăutarii, ce reprezentau ei pentru comunitate? Cum s-a conservat această muzică? Răspunsul vine urmărind fenomenul din aproape în aproape, cunoscând oameni, stând de vorbă cu lăutarii, ascultându-i la ei acasă.

Am invitat pe Drumul lui Leșe pe câțiva dintre ei, pentru a vă arăta că în satele noastre încă se cântă ca acum mai bine de o sută de ani. Dacă asculți lăutarii din Goicea, Corabia, Băbiciu, nu știi niciodată când se va termina muzica lor. Alături de ei, pe Drumul lui Leşe, vine Loredana Groza, artista care, de-a lungul carierei sale, a cântat şi promovat  muzica românească veche.

„Ca să spun sincer primele cântece pe care eu le-am învăţat de la mama mea nu au fost cântecele de muzică uşoară, au fost cântece populare. (…) M-am lansat cântând muzică pop, muzică uşoară, dar întotdeauna, la petreceri sau acasă, îmi plăcea tare mult să cant muzică populară”, spune Loredana la Drumul lui Leşe.

Grigore Lese

Grigore Lese

 

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

IN Trending