Connect with us
Redactia Radar de Media

Published

on

Luana Ibacka, prezentatoarea emisiunii “Cunoaste, Viseaza, Iubeste!”, de la Prima TV, s-a alaturat unui grup de jurnalisti in aventura cunoasterii locului unde s-au creat cele mai importante laboratoare pentru medicamente homeopatice din lume, Lyon.

“In aceasta calatorie am avut ocazia sa aflam istoria laboratoarelor de medicamente homeopatice. Am fost primiti intr-o sala de conferinte, pentru o succinta documentare, dupa care, intr-o premiera absoluta, am intrat in fabrica, in departamentele in care se transforma esente din natura, in medicamente homeopatice.”, a marturisit vedeta Prima TV.

Laboratoarele au fost create in anul 1932, de Jean Boiron, si fratele lui geaman, Henri. Atunci, homeopatia de-abia incepuse sa se impuna ca metoda terapeutica in Franta, iar crearea remediilor homeopatice era o necesitate. Datorita succesului acestei metode terapeutice, laboratoarele au cunoscut o dezvoltare rapida, devenind in prezent liderul mondial al homeopatiei.

“Acestea nu mai sunt de mult o “afacere de familie”, vorbim deja de un holding, in cadrul caruia lucreaza peste 2500 de angajati si cu o cifra de afaceri de 260 milioane dolari anual. Ei se implica in tot ceea ce tine de homeopatie, editeaza carti destinate medicilor si farmacistilor, iar Centrul de Studii si Dezvoltare a Homeopatiei pregateste medici si farmacisti in domeniu.”, povesteste Luana.

Vedeta Prima TV nu a fost impresionata nu numai de laboratoarele de homeopatie, ci si de orasul Lyon: “Dupa aterizare, am inceput drumul cunoasterii splendidului oras. Lyon este un oras sinonim cu industria matasii si Rezistenta Franceza si are reputatia de “capitala gastronomica a lumii”. Aici se afla unele dintre cele mai bune restaurante si bucatarii din lume, fiind a doua zona metropolitana ca marime, dupa Paris. Lyonezii au stiut sa se faca cunoscuti, in momentul de fata infrastructura urbana este una dintre cele mai dezvoltate din Europa.”

Partea principala a Lyon-ului, unde sunt cele mai importante cladiri guvernamentale si muzee, se afla in peninsula Presqu`ile. Pe terenul mai inalt din nord se afla suburbia La Croix-Rousse. Pe malul drept al raului Saone se afla dealul Fourviere, situl orasului roman si fosta suburbie Valse. Pe malul stang gasim alta suburbie, La Guillotiere, si districtul Les Brotteaux.

“Multe personalitati s-au nascut in Lyon sau au locuit si lucrat aici. Printre acestia se numara doctorul Francois Rabelais, fizicianul Andree Marie Ampere, scriitorul Antoine St-Exupery, Joseph-Marie Jaquard, fratii Montgolfier, care au construit primul balon cu aer cald, fratii Lumiere, inventatorii cinematografului, si fratii gemeni Henri si Jean Boiron, parintii laboratorului central homeopatic din Franta. De fapt, pentru ei ne aflam aici, in acest oras aristocrat, unde oamenii cauta sa traiasca echilibrat, in deplina armonie.“, spune Luana, recent intoarsa din aceasta calatorie.

Pe Luana Ibacka o puteti urmari in fiecare duminica, de la ora 11:30, in emisiunea “Cunoaste, Viseaza, Iubeste!”, numai la Prima TV.

Comentarii

comments

Facebook

IN Trending