Connect with us

MAGAZIN

Lucrările sculptorului Lucian Țăran vor fi expuse la Galeria Galateea Contemporary Art

Published

on

 

Galeria Galateea Contemporary Art vă invită la un exercițiu de a privi normalitatea zilelor noastre prin lucrările sculptorului Lucian Țăran. Vernisajul are loc miercuri, 16 decembrie 2015, ora 18:30 , în spaţiul din Calea Victoriei numărul 132 din Bucureşti. Cuvântul de deschidere îi va aparţine  Prof. Univ. Dr. Angelo Mitchievici. Curatorul expoziţiei deschisă până pe 3 ianuarie 2016 este Georgiana Cozma.

Cu 26 de ani de ani în urmă, fiecare dintre noi ne construiam o nouă proiecție asupra a ceea ce avea să fie viitorul nostru, punându-ne mari speranțe într-o normalitate  a vieții.

Oare dezamăgirile actuale ale fiecăruia dintre noi nu sunt cumva frustrările acumulate într-o realitate anormală?

„Expoziția Parcul este o introspecție asupra patologiei sociale ce relevă realitatea profundă din spatele aparenței; adevărul din spatele informației manipulatoare – Mesagerii –  și prin perpetuare, trage semnalul de alarmă asupra permanentizării deviației / anomaliei  – Rânjetele.” Lucian Țăran

Lucian Țăran (n. 1959 Aninoasa) este sculptor care, din 1996,  alege să lucreze și să dezvolte tehnici în arta ceramicii sculpturale.

În perioada 1990-1996 a studiat și absolvit Universitatea Națională de Arte din București, Departamentul Sculptură. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România din anul 1997. În anul 2012, la Galeria Galateea Contemporary Art din București, are expoziția personală “My girls” și în anul 2005, la Galeria Orizont, Expoziția de sculptură normală”  – ambele cu lucrări de ceramică sculpturală. Dintre cele mai recente și importante participări la evenimente expoziționale de grup, naționale și internaționale, amintim expozițiile de la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Mogoșoaia din 2015, “Sculptură în câmp deschis. Anii Nouăzeci. Trasee subiective” și Expoziția Ziarului Neconvențional “Spațiu Spiritual”. Tot în acest an expune la Cluj Napoca în cadrul Bienalei Internaționale de CeramicăCluj 2015  la “Expoziția  Ceramişti din România”. În 2010 – 2011 participă la Expoziția Ziarului NeconvenționalEseu la Muzeul de Artă din Brăila și Expoziția Ziarului NeconvenționalManuscris de la Galeria Galateca din București. În 2007 participă la “Expoziția de sculptură contemporană românească” de la  Muzeul Ianchelevici,  Louviere din Belgia. Evenimentul a fost organizat sub patronajul Ambasadei României în regatul Belgiei, în parteneriat cu CGRI, Institutul Cultural Român și Muzeul Național de Artă al României din București, Lucrările sale se află în colecții private din Canada, Franța, U.S.A., Germania, Italia, Marea Britanie, Elveția, Slovenia, Coreea.

Angelo Mitchievici (n. 5 noiembrie 1972, Drăgăşani, judeţul Vâlcea). Este profesor universitar în cadrul Facultăţii de Litere, Universitatea “Ovidius” din Constanţa, unde ţine cursuri de literatură comparată. Este membru USR şi UCIN din 2010,  membru RAAS (Romanian Association for American Studies), cronicar de film şi redactor adjunct al revistei România literară,  redactor al revistei Ex Ponto. Text, imagine, metatext. A primit premiile: ALGCR (Asociaţia de Literatură generală şi Comparată din România) şi premiul filialei USR Dobrogea pe 2011 pentru Decadenţă şi decadentism în contextul modernităţii româneşti şi europene (Curtea Veche Publishing, 2011), premiul revistei Cuvântul pe 2005 pentru volumul Explorări în comunismul românesc (vol. II  Polirom, 2005, coautori: Paul Cernat, Ion Manolescu, Ioan Stanomir), premiul pentru debut al revistei Observator cultural pe anul 2007 cu Mateiu I. Caragiale- fizionomii decadente, premiul « Ion Cantacuzino » al Uniunii Cineaştilor din România, Asociaţia Criticilor de Film pe 2008 pentru profesionalismul întregii activităţii publicistice, Premiul «Cartea anului 2009» a USR- Filiala Dobrogea pentru volumul Cinema (povestiri) ( Polirom, 2009).

Galeria Galateea ContemporaryArt a Uniunii Artiștilor Plastici din România are ca scop promovarea artei ceramice contemporane românești, prin dezvoltarea de parteneriate și colaborari cu galerii și centre de ceramică internaționale.

Program Galerie: 08.00 – 14.00, 18.00 – 20.00  (Luni, Marți); 12:00 – 20:00 (Miercuri-Vineri)

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Muzica

Irina Rimes lansează piesa „Nu știi tu să fii bărbat”

Published

on

 

Irina Rimes, artista care s-a impus cu stilul său muzical aparte și cu imaginea conceptuală, a lansat astăzi noul său single. „Nu știi tu să fii bărbat” este o piesă de suflet, pe care artista a compus-o și care se va regăsi pe cel de-al doilea album al Irinei, intitulat „Cosmos”.

„Nu știi tu să fii bărbat” este o piesa veche, pe un subiect de mult uitat, o piesă pe care nu am avut niciodată curajul să o cânt, dar mai ales să o arăt și altora. Este o piesă despre un om anume și nu despre toți bărbații.”, declară Irina.

Irina Rimes va lansa cel de-al doilea material discografic din carieră, „Cosmos”, la începutul lunii decembrie, în cadrul unui eveniment aparte, la care își va spune povestea împletind muzica și poezia. Alături de ea se vor regăsi prietenii, familia, echipa sa, colegii din industrie și publicul care îi ascultă muzica. Artista a pregătit alături de echipa sa un nou concept de show, în semn de mulțumire pentru cei ce se regăsesc în piesele scrise de ea.

„Nu știi tu să fii bărbat” este o coproducție Quantum Music și Global Records, pentru care Irina Rimes a colaborat cu Costin Bodea și Alex Cotoi. Piesa urmează stilul inconfundabil al artistei, sensibil și încărcat de emoție.

Videoclipul piesei „Nu știi tu să fii bărbat” transmite un mesaj puternic, ascuns în spatele unui vizual impresionant. Seria de imagini simbolice începe cu Irina înfățișând-o pe faimoasa Mona Lisa și continuă cu un cadru spectaculos, produs în totalitate din efecte speciale ce au fost folosite pentru prima dată în producția unui videoclip românesc. Acesta a fost realizat de echipa NGM Creative, produs de Loops Production și regizat de Bogdan Păun, DOP Alex Mureșan, styling Olivia Stoica, make-up and hair Alex Ifimov.

Irina Rimes a cucerit publicul cu single-ul „Visele”, ce a ocupat prima poziție a topurilor radio și TV din România. Ulterior, artista a compus și lansat nu una, ci două trilogii, „Iubiri secrete” și „Trilogia II”. În anul 2017, ea a lansat primul său album, „Despre el”. Bazat pe poveștile și trăirile Irinei, materialul conține 10 piese, completate de un scurt metraj video. Piesele ce îl compun sunt: „Bandana” feat. KillaFonic, „Bolnavi amândoi”, „Cosmos”, „Octombrie Roșu” și “Eroii pieselor noastre”. Toate acestea s-au clasat în topul căutărilor YouTube încă din ziua lansării, iar „Bolnavi amândoi” a ocupat mai multe săptămâni la rând prima poziție a topurilor radio și TV.

Antrenor la emisiunea „Vocea României” și artist complet, Irina a scris de-a lungul ultimilor ani versuri și muzică pentru artiști celebri. Printre hiturile semnate de ea se numără: INNA („Cum ar fi”), Raluka („Ieri Erai”), Antonia („Dor de tine”), Alina Eremia („Poarta-mă”) sau Andra („Sunt puternică”).

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

INNA a strălucit pe covorul roșu de la Latin Grammy Awards, alături de Luis Fonsi, JBalvin, Jennifer Lopez, Thalia și Maluma

Published

on

 

INNA se află în turneu de promovare a piesei “RA”, prima de pe noul album “YO”, album compus de artistă în spaniolă.

“RA” este un mesaj de empowerment, de a ieși dintr-o relație toxică și a căpăta încredere în forțele proprii.

 

 

Printre evenimentele la care a participat, se numără și prestigiosul “Latin Grammy Awards”, show anual la care sunt premiați cei mai cunoscuți și importanți artiști din America Latină.

INNA a fost invitată la acest eveniment și a fost pe covorul roșu de la Latin Grammy Awards, artista purtând o ținută Seen Users, styling RDStyling, make-up Anca Buldur.

La eveniment au participat Halsey, Thalia, Steve Aoki, Diplo, J Balvin, Jennifer Lopez, Maluma, Rosalia, Luis Miguel, Luis Fonsi.

Conform Vogue Mexico, INNA a fost desemnată unul dintre cei mai bine îmbrăcați oameni de la Latin Grammy Awards, publicație în care apare deja pentru a doua oară (a apărut și la evenimentul Bvlgari).

În această perioadă, INNA participă la emisiuni TV și radio pentru a promova piesa “RA” și albumul pe care urmează să îl lanseze în 2019. A apărut și pe Cosmopolitan Mexico, a cântat și la sărbătoarea de 25 de ani de Telehit Mexico.

În Las Vegas, pe lângă Grammy, INNA a fost și la YouTube, dar și la Sirius XM, Apple Music, la evenimentul de lansare H&M x Moschino, a făcut și o ședință foto pentru Rolling Stone Magazine și a fost și în Los Angeles la sediul Roc Nation.

De curând, INNA a semnat cu casa de discuri a lui Jay-Z, Roc Nation și este astfel colegă cu Shakira, Rihanna sau Mariah Carey.

Pe 24 noiembrie, va susține un concert la Exa FM în Mexico City, pe aceeași scenă cu The Chainsmokers și Black Eyed Peas.

Anul acesta, INNA a susținut un turneu în Statele Unite ale Americii și Canada, turneu care a inclus 9 concerte în Montreal, Long Island, Washington DC, Los Angeles, Seattle, San Francisco, Scottsdale, Miami și Chicago.

INNA a performat în peste 800 de concerte, are peste 4.5 milioane de abonați pe YouTube, peste 3.7 miliarde de vizualizări pe YouTube, peste 11 milioane de fani pe Facebook, 1.5 milioane de fani pe Twitter și 2.4 milioane de fani pe Instagram.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Povestea italiana se traieste, intotdeauna, la Cucina – lansarea noului meniu al restaurantului din JW Marriott Bucharest Grand Hotel

Published

on

 

La mijlocul acestei saptamani, restaurantul Cucina din cadrul JW Marriott Bucharest Grand Hotel a organizat o seară dedicată pasionatilor gastronomiei italiene, eveniment in cadrul caruia a fost lansat si noul meniu al localului, realizat sub semnatura lui Chef Francesco Castrovillari. La eveniment au particpat peste 150 de persoane, multi dintre ei clienti fideli ai restaurantului, precum si persoane publice si jurnalisti. 

Povestea italiană se trăiește, întotdeauna, la Cucina

Cucina, unul dintre cele mai apreciate restaurante cu specific italian din București, oferă oaspeților săi un nou motiv de bucurie, prin intermediul unui meniu completat cu numeroase produse autentice, sub semnătura lui Francesco Castrovillari, cel care este, începând cu această toamnă, Chef al restaurantului.

Meniul Cucina este, astăzi, o oglindire a stilului de viață italian – spumos, autentic, tradițional și, foarte important, bazat pe o alimentație sănătoasă. Ingredientele folosite sunt printele cele mai rafinate, tocmai pentru că principiul lui Chef Francesco este acela că o mâncare gustoasă pornește, întotdeauna, de la ingrediente excepționale.

Orezul Acquerello, de exemplu, este păstrat timp de cel puțin un an în condiţii specifice, astfel încât produsul final atinge proprietăţi aparte ce îl fac să fie cel mai savuros orez din lume. Este singurul tip de orez albit după o metodă tradiţională, delicată, ce lasă bobul intact, Acquerello fiind, astfel, extrem de gustos. Mai mult, datorită unui proces brevetat, germenii de orez sunt absorbiți în cereale, oferindu-le toate valorile nutritive ale orezului brun – Acquerello devenind cel mai sănătos orez disponibil pe piață.

Carnea de vită Vicciola provine de la o rasă specifică zonei Piemont, crescute și hrănite după o metodă certificată de Ministerul Italian al Agriculturii. Caracteristicile specifice sunt o carne deosebit de fragedă, cu un conţinut redus de colesterol şi valori nutritive complexe. Vicciola este o opţiune extraordinară pentru amatorii de carne de vită și restaurantul Cucina a devenit singurul loc din România unde poate fi servit acest gen de carne, semn al recunoașterii și al aprecierii de care beneficiază restaurantul situat în JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Fancesco Castrovillari este noul Chef al Cucina și persoana responsabilă să aducă povestea italiană mai aproape de cei care trec pragul clădirii The Grand din Capitală. Născut în apropiere de Marea Adriatică, în micul oraș Oria, Chef Francesco a crescut în spiritul tradițional specific zonei: cu un puternic atașament față de valorile familiei, pentru bucătăria italiană, pentru ingredientele naturale și sănătoase. Acesta își amintește cu drag de mama și bunica sa care găteau zilnic și de bucuria acestora atunci când le erau apreciate rețetele, multe dintre ele vechi de sute de ani. Entuziasmul acestora a fost transmis și către micul Francesco, care a început să le privească cu admirație și cu dorința de a le oferi celor din jurul său frânturi din pasiunea pe care o vedea în ochii mamei sale. Cu era firesc, primele sale încercări au fost legate de paste și de felul unic în care acestea sunt făcute în casele italiene. Au urmat, apoi, preparate din ce în ce mai complexe, moment în care Francesco și-a cizelat gusturile și a început să realizeze că secretul bucătăriei italiene stă în ingredientele autentice și în felul în care acestea se contopesc. Adolescența îl prinde tot foarte aproape de bucătărie, întrucât se află la cursurile Institutului Sandro Pertini din Brindisi, una din școlile cu tradiție din zona sa natală. Apoi, ajunge la un mic hotel din Sardinia, acolo unde începe să se specializeze și să realizeze meniuri influențate de stilul propriu. Reinventează câteva feluri de mâncare tradițională, folosind aceleași ingrediente, însă le prepară după un stil personal, lucru care atrage aprecieri în rândul clienților săi. 

Dorința sa de a lucra într-o metropolă, într-un oraș cosmopolit, se materializează în momentul în care este chemat la Viena, pentru a fi chef la unul dintre restaurantele italiene apreciate în capitala Austriei. Acolo descoperă un public elitist, dornic să experimenteze bucătăria italiană autentică și, în același timp, extrem de pretențios și atent la ingrediente de calitate. 

După cinci ani plini de experiențe la Viena, Chef Francesco se alătură echipei JW Marriott Bucharest Grand Hotel, pentru a continua tradiția și renumele Cucina și pentru a menține standardul excepțional care a marcat binecunscutul restaurant încă de la deschiderea sa din 2001. Astfel, multe din preparatele care se regăsesc, în mod tradițional, în meniul Cucina au fost reinterpretate de Chef Francesco pentru a fi mai aproape de stilul italian, de povestea care transformă orice ingredient într-o experiență autentică.

Secretul lui Chef Francesco: rețete clasice, care și-au dovedit succesul în decursul a sute de ani de tradiție culinară italiană, ingrediente dintre cele mai bune, majoritatea aduse special din peninsulă, și un strop de originalitate, semnătura inconfudabilă a lui Francesco, pentru a ne putea imagina savurosul prânz de duminică din familia italiană, acolo unde se poate simți cel mai bine frumusețea și bucuria de a trăi a oamenilor din sudul Italiei.

Spiritul și povestea italiană se regăsesc în fiecare loc din Cucina, fie că vorbim de bucătărie, de zonele intime în care se poate lua o cină extraordinară în decorul clasic reconstituit cu elemente originale, până la zona specială de antipasti, de unde puteți lua acasă o parte din spiritul culinar care a transformat bucătăria din peninsulă în cea mai apreciată din lume. 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending