Lucruri interesante despre orașul București - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ADVERTORIALE

Lucruri interesante despre orașul București

Published

on

Conform acestui articol, București a devenit capitala țării în anul 1981, pe 1 decembrie. Cu toate acestea, orașul există încă din anul 1459, prima atestare documentată datând de pe data de 21 septembrie 1459 din timpul domniei lui Vlad Țepeș.

București este în primele 6 locuri în topul capitalelor din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de locuitori. Capitala României adăpostește aproape 2 milioane de locuitori, dar în realitate acest număr este mai mare deoarece tot mai mulți oameni din apropierea orașului își caută job-uri în oraș și îi trec pragul zilnic.

București se mândrește cu faptul că este primul oraș care a introdus iluminatul public. Acest lucru se întâmpla în anii 1857 când a fost folosit un sistem de iluminat cu petrol pe străzile Bucureștiului.

Trei ani mai târziu este inaugurat și cel mai vechi parc din oraș, Parcul Cișmigiu, care există încă și în zilele noastre.

Adesea numit și Micul Paris, Bucureștiul este un oraș al contrastelor care te uimește prin capacitatea sa te a se schimba de la stradă la stradă, de la cartier la cartier și de la sector la sector.

Și că tot vorbim de sectoare, știai că București avea inițial 8 sectoare și s-au transformat în 6 abia în anul 1979, după reforma administrativă? Dar faptul că primul drum din oraș a fost construit folosind trunchiuri de copaci pe Calea Victoriei?

Ei bine, acestea sunt doar câteva dintre lucrurile interesante despre capitala României, dar dacă ești hotărât să vizitezi orașul cu siguanță vei descoperi și multe alte locuri frumoase, dar și localuri și spații special amenajate pentru distracție sau relaxare.

Spre exemplu, poți vizita una dintre ceainăriile din București, mai ales dacă te afli în oraș pe timp de iarnă. Vei descoperi o nouă lume chiar în inima orașului unde te poți adăposti de frig și servi un ceai fierbinte.

Iar dacă te-ai hotărât să vizitezi orașul sau ești deja aici, dar nu știi ce să mai vizitezi, în loc de încheiere îți lăsăm o listă cu locuri pe care trebuie să le vizitezi cel puțin o dată.

Advertisement
  • Calea Victoriei;
  • Muzeul Cotroceni;
  • Grădina Botanică;
  • Ateneul Român;
  • Arcum de Triumf;
  • Muzeul Satului;
  • Palatul Primăverii (Casa lui Ceaușescu);
  • Fântânile de la Unirii (cu ale lor jocuri de lumini).

Iar dacă ai bifat deja toate locurile din București și vrei să ai parte de o mică vacanță nu departe de oraș, recomandarea noastră este să vizitezi Parcul Național Comana unde vei descoperi o oază de natură foarte aproape de or

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending