Connect with us

BAZAR

Mădălina Anea și Paul Diaconescu vă așteaptă la Teatrul Mignon cu piesa “Tu ești eu” (galerie foto)

Published

on

În zilele de 12 și 13 aprilie, începând cu ora 19:30, Mădălina Anea (Gloria) și Paul Diaconescu (Benjamin) vă așteaptă la Teatrul Mignon (Piața Rosetti) cu piesă “Tu ești eu”, un spectacol în regia Ștefanei Samfira și cu muzica lui Ștefan Drăgușin, scenografia și costumele fiind asigurate de Cristian Samfira.

Într-o seară ploioasă, un bărbat răpește o femeie, de pe stradă. O sechestrează. O amenință. Ea încearcă prin toate modalitățile să scape. Nu reușește. Ușor, ei ajung să se destăinuie unul altuia. Apare chiar sindromul Stokholm – victima se îndrăgostește de agresor. Cei doi susțin același discurs. Finalul : se mai întâlnesc? Depinde….

Povestea se desfășoară între momente de suspans, teroare, senzualitate,forță, teamă și fragilitate. Este un caleidoscop de sentimente. Cele două personaje sunt o radiografie vie a senzațiilor prin care o ființă umană poate trece – de la agonie la extaz.

Finalul este la fel de surprinzător ca piesa însăși, lăsându-te să ți-l imaginezi singur.

”Consider ca fiind bun acest text pentru momentul în care ne aflăm noi ca societate, întocmai pentru că dezbate: tema singurătății dezolante, dorința de a eliberă exprimarea sinelui, respingerea convențiilor, revolta împotrivă sistemului, goana după prosperitatea economică, lipsa unei reale comunicări. Este lupta “unei personalități îndreptate spre interior” cu societatea în care primează celălalt tip de personalitate. Important este faptul că piesa lui Murray Schisgal nu oferă răspunsuri, ci lasă la latitudinea fiecăruia să “€œvadă ceea ce dorește să vadă”, să-și pună semne de întrebare” spune Ștefana Samfira, regizoarea proiectului, actriță și regizoare, lector universitar la UNATC București, fiica actorului Florin Zamfirescu și a actriței Valeria Sitaru. A jucat și a regizat numeroase piese de teatru, a jucat în lung-metraje și seriale tv, cunoscută publicului larg din serialul ”Iubire ca în filme”, difuzat de postul Acasă TV.

“Am filmat un lung metraj și un serial în 2013,alături de Mădălina. După Aproximativ 10 luni de filmare am simțit amândoi nevoia să revenim la teatru. O facem împreună în Primăvara asta în două proiecte regizate de Ștefana Samfira. Suntem obișnuiți să lucrăm unul cu celălalt și mă bucur să vă spun că am comunicat la fel de eficient ca pe platourile de filmare de la ,,Îngeri Pierduți”. ,,Tu ești eu”este un spectacol care ridică multe întrebări despre moralitate și curaj. Benjamin,personajul meu este un tânăr aflat între două vârste,care refuză dialogul. Un om care poate fascina prin bogata lui lume interioară. Este un personaj complex care în realitate ar suferi de bipolaritate și depresie. Lucrul la acest rol a fost o adevărată plăcere și provocare. Am încercat pe cât posibil să descopăr zone de expresie,noi. Mulțumesc pentru că am cea mai frumoasă meserie”, a declarat Paul Diaconescu.

”A fost o experiență interesantă lucrul la acest rol, întrucât situația din piesă e inedită. Pentru a fi cât mai credibilă în rolul victimei, am fost nevoită să creez unele emoții pe care nu le-am trăit niciodată și sper să nu le trăiesc. Gloria este o femeie inteligentă, captivă deja în lumea ei, dinainte de a fi răpită de Benjamin, interpretat de Paul Diaconescu. Acest incident îi schimbă viață, dar nu în rău, ci în bine, se îndrăgostește de un om liber și înțelege că nu trebuie să se supună rigorilor din societate. Este o piesă minunată despre dragoste, frică, visuri, planuri, viitor și trecut. Mi-a plăcut mult să învăț să dansez tango pentru acest spectacol”, a declarat Mădălina Anea.

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Comentarii

comments

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau