MAGIA EXISTA | Ioan Holender, în deschiderea Festivalului Enescu: România este dominată de ce e mai bun, artă şi cultură - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

Ioan Holender, directorul artistic al Festivalului Internaţional „George Enescu”, a declarat duminică, la conferinţa care a marcat deschiderea prestigiosului eveniment, că „România este dominată de ce e mai bun, artă şi cultură”.

Radiolegende Enescu

La conferinţa de presă care a marcat deschiderea oficială a celei de-a 21-a ediţii a Festivalului Internaţional „George Enescu”, ce a avut loc la Sala Palatului din Bucureşti, au fost prezenţi ministrul Culturii, Daniel Barbu, directorul artistic al evenimentului, Ioan Holender, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, directorul de comunicare, Oana Marinescu, şi preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

În acest context, ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat că pentru el este „o bucurie să se afle la doar două ore de deschiderea propriu zisă a festivalului”.

„Este o ediţie care a fost pregătită cu minuţie, de aproape doi ani, şi, evident, pentru tot ceea ce înseamnă concepţie, programare, maestrul Holender este cel care trebuie să primească toată recunoştinţa noastră”, a declarat Daniel Barbu, scrie Mediafax.

Totodată, acesta a subliniat că „a fost nevoie de energie, de bunăvoinţa multor oameni importanţi din sfera politică”. „Domnul prim-ministru Victor Ponta a înţeles încă de la început şi a fost convins de importanţa realizării acestui eveniment, care nu are analogie în spaţiul cultural românesc de 50 de ani. De asemenea, domnul Mihai Constantinescu (directorul ARTEXIM, organizator al Festivalului Enescu, n.r.) a depus eforturi considerabile”, a mai spus Barbu.

Prezent la eveniment, primarul general Sorin Oprescu a mulţumit tuturor celor care au participat şi participă la realizarea acestui festival.

„Este unul dintre brandurile cele mai puternice ale Bucureştiului (…) Mă bucur că putem să inaugurăm pentru comunitatea bucureşteană statuia făcută de Baraschi, de sculptorul Baraschi (…) Mă bucur că putem să avem Piaţa Enescu, timp de 27 de zile, s-o avem plină de evenimente muzicale”, a spus Oprescu.

Pe de altă parte, acesta a precizat: „O să putem să ne ţinem de cuvânt cu ocazia viitorului festival, acela de a avea încă o sală de talia Ateneului”.

La rândul său, Ioan Holender a precizat că Festivalul Internaţional „George Enescu” „este unul dintre puţinele evenimente de care ne putem bucura că au loc”. „Eu ţin să mulţumesc acelora prin a căror muncă şi străduinţă în aceste timpuri, nu uşoare, acest festival are loc şi vorbesc de oamenii care plătesc impozit în ţara asta şi faţă de care eu mă simt obligat ca să le dăm înapoi ceva care să îndreptăţească această jertfă, de a le da o hrană spirituală, de a le da acel ceva lăuntric al frumosului, care ne face viaţa mai de trăit”.

De asemenea, întrebat dacă Festivalul „George Enescu” va continua şi în 2015, având în vedere dificultăţile financiare cu care se confruntă evenimentul la fiecare ediţie, Daniel Barbu a subliniat că nimeni nu are de gând să renunţe la o asemenea „comoară naţională”, incheie sursa citata stirea.

Festivalul „George Enescu” a avut deschiderea oficială pe 4 septembrie 1958, la trei ani după moartea lui George Enescu, marcând debutul uneia dintre cele mai importante manifestări muzicale internaţionale găzduite de România.

Festivalul „George Enescu” este organizat de ARTEXIM, o instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, prin ArCuB, în colaborare cu Fundaţia Art Production.

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement
Vedete3 săptămâni ago

Ce bani au câștigat Faimoșii, în reality show-ul fenomen SURVIVIOR ROMÂNIA

Vedete2 săptămâni ago

Scandal monstru la Survivor România! Doi concurenți s-au luat la bătaie pe insulă: „Ai venit să arunci cu noroi în toată lumea!”

Premieră TV2 săptămâni ago

Zece concurente vor intra în cea mai frumoasă competiţie a stilului, la Kanal D2

Reality Show2 săptămâni ago

SURVIVIOR ROMÂNIA. Faimoșii, în pragul disperări nu mai găsesc drumul spre victorie!

Vedeteo săptămână ago

Mihai Zmărăndescu și Remus Boroiu de la Survivor România s-au luat la bătaie înainte de a participa la concurs

Reality Show4 săptămâni ago

VIDEO Ce concurent din tribul Războinicilor a părăsit competiția Survivor România!

Emisiuni3 săptămâni ago

Au început filmările pentru cel de-al 19-lea sezon Te cunosc de undeva!

Premieră TV2 săptămâni ago

Marea premieră a sezonului 11 Chefi la cuțite le aduce lui Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu adversari surpriză la lupta pentru amuletă

Reality Show2 săptămâni ago

Cel mai scandalos concurent din tribul Faimoșilor a părăsit competiția. Dan Pavel: ”Suntem la jumătatea cursei pentru câștigarea marelui premiu

Reality Show3 săptămâni ago

Victorii pentru Războinici, lacrimi și conflicte pentru Faimoși, la Survivor: ”Indiferent de tensiuni, sunt și momente foarte frumoase

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

America Express, pe primul loc în topul audiențelor! A doua imunitate, așteptată cu emoții

Facebook

Advertisement

IN Trending