Connect with us
Avatar

Published

on

Weekendul care tocmai ce a trecut a fost cu siguranta unul sub semnul basmului si muzicii. Teatrul de Vara din Herastrau a fost gazda unuia dintre cele mai inedite evenimente ale anului: Aventurile fantastice ale lui Peer Gynt, cu Bucharest Festival Orchestra, dirijata de Cristian Lupes si Marius Manole.

Muzica de film din prima parte a spectacolului a invaluit amfiteatrul in culoare si poveste. Am ascultat coloane sonore celebre ale Star Wars, Piratii din Caraibe, Titanic, Spiderman sau Superman. Totul in varianta orchestrala, cu 60 de instrumentisti in perfecta armonie, sub bagheta dirijorului Cristian Lupes.

Cunoscutul actor Marius Manole a urcat pe scena in a doua parte a spectacolului, pentru a aduce la viata un Peer Gynt contemporan, apasat de dramele cotidianului si  de viteza lumii actuale. Replicile taioase, pline de revolta personajului, au fost insotite in permanenta de suita lui Edvard Grieg, interpretata de Bucharest Festival Orchestra.

Seara s-a terminat incendiar, cu Marius Manole dirijand una dintre cele mai cunoscute piese ale anului: Happy, hitul lui Pharrell Williams, cantat in premiera in Romania in varianta cu orchestra.

marius manole

Mihai Știrbu este Senior Editor și îi poți scrie la mihai.stirbu(a)radardemedia.ro

Comentarii

comments

Facebook

IN Trending