Connect with us

LIFE STYLE

Maia Morgenstern, invitată de onoare a Galei ”SENIORI de COLECȚIE”

Published

on

Teatrul Evreiesc de Stat a găzduit o nouă întâlnire de suflet care a avut-o ca protagonistă pe marea actriţă de teatru şi film MAIA MORGENSTERN, invitata celei de-a IV-a ediții a Galei ”SENIORI de COLECȚIE”, organizată de Asociația “Institutul pentru Îmbătrânire Activă” (Președinte, Alexandra Dobre). Evenimentul a fost moderat de jurnalista Camelia Văcaru, prezentatoare a emisiunii ”Conviețuiri” (TVR).

”A avea ocazia să întâlnești și să îi asculți pe oamenii care au contribuit substanțial la promovarea pretutindeni a imaginii României, pe cei care sunt repere și modele de viață, de conduită și profesionalism, este un privilegiu!

Cred cu tărie că, prin acest proiect, putem schimba vieți, putem modifica percepții și avem șansa să influențăm în bine pe cei din jur. Acest demers este deja o punte între generații, prin care tinerii să cunoască și să dialogheze cu oameni de cultură, de știință, cu mari campioni, cu importante valori ale României și ale comunității locale” – a spusAlexandra Dobre, Președinta Asociației “Institutul pentru Îmbătrânire Activă”,c are i-a înmânat o Plachetă Onorifică Doamnei MAIA MORGENSTERN,”personalitate remarcabilă a artei și culturii, reputată actriță de teatru și film și scriitoare de succes, pentru o viață exemplară și o carieră de excepție care au inspirat generații întregi”.

 „SENIORI de COLECȚIE” este un proiect inițiat cu scopul de a aduce în centrul atenției pe marile personalități care au contribuit la promovarea și valorificarea imaginii României și care au influențat în bine zeci de generații de tineri.

Primele ediții ale acestei gale i-au avut ca invitați pe multipla campioană olimpică Elisabeta Lipă, Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj și a C.S. Dinamo, pe marea Doamnă a Muzicii Ușoare românești, Stela Enache și pe Gen.Lt.(rtr) Dr.Ing. Dumitru Dorin Prunariu, primul român și singurul care a zburat în spaţiul cosmic.

”Nici prin gând nu îmi trece să am vreo jale, vreo spaimă, vreo frustrare și să îmi tot spun că, vai, îmbătrânesc! Nu mă ascund, îmi port demn și frumos vârsta și îmi place să îmi trăiesc plenar trecerea prin viață”

Așa și-a început confesiunea marea actriță în fața celor peste 200 de seniori bucureșteni, invitați ai Asociației “Institutul pentru Îmbătrânire Activă”.  

”Realitatea, banalitatea și cruzimea vieții de zi cu zi s-ar putea să ne dea peste cap ghirlanda vorbelor frumoase, a năzuințelor, a viselor. Nu fiecare zi este o zi însorită, așa cum este ziua întâlnirii noastre, dar asta nu mă impiedică să mă bucur de căldura, de lumina și strălucirea zilei de azi. Și să o aștept pe cea de mâine. Chiar dacă e toamnă și vara a trecut pe negândite, iar sărbătorile încă sunt îndepărtate….

”Da, sunt la apusul vieții și de aceea îmi las și părul alb. E și un soi de cochetarie, un soi de a fi rebelă, un soi de comoditate, dar mai ales singura modalitate de a mă întâlni cu mama mea, atunci când mă privesc în oglindă…. Nu e nimic paranormal, dar îmi place să îmi amintesc de mama cu care semăn tot mai bine pe măsură ce trec anii”.

În cadrul 𝐆𝐚𝐥𝐞𝐢 “𝐒𝐄𝐍𝐈𝐎𝐑𝐈 𝐝𝐞 𝐂𝐎𝐋𝐄𝐂𝐓̧𝐈𝐄” a avut loc şi o sesiune de autografe cu autoarea a cărţilor biografice ”NU SUNT EU” (2020) şi ”EU SUNT MAIA” (2022), ambele editate şi lansate la Editura LITERA.

”Am încercat să fac vii, prezente, amintirile, să le transmit și celoralti prin cele două cărti, nu doar copiilor mei” – spunea actrița. ”Din dragoste de mamă, de părinți, de bunici… Au revenit la suprafață senzații, trăiri, mirosuri, arome, culori, atmosferă…

Așa cum este și acum, în după-amiezile de toamnă târzie, când se întunecă mai devreme și mi se întâmplă să îmi acord luxul de a-mi crea iluzia că timpul se oprește în loc pentru amintirile cele mai de pret. Asa s-au născut cele două cărti” – mărturisea Maia Morgenstern care a vorbit cu emoții infinite despre părinții și copiii săi, Tudor Aaron (38 ani), Isadora (23 ani) și Cabiria (19 ani) care o urmează și în nobila meserie de actor.

Crede MAIA MORGENSTERN în destin, în predestinare? – ”Nu, categoric nu! Deși viata se ambitionează să mă contrazică, nu cred în coincidențe.

Sunt actriță, mă ocup cu arta spectacolului în formele sale cele mai diverse, cu teatru, cinema, televiziune, muzica, dans, poezie. Pentru mine este o oglindă realității, a societății și a vieții, o formă de a evada pentru un timp scurt chiar, din cotidian, într-un alt soi de univers, mai frumos, uneori mai brutal, mai dur, mai aspru.

Prefer simbolul brutalității, concluziilor, părerilor de orice fel. Pentru mine nu au fost sacrificii pentru meserie pentru că nu le-am perceput așa. Poate timpul a fost prea scurt petrecut cu copiii mei.

Cabiria îmi spunea când era mica: Pentru nimic in lume nu aș vrea să mă fac actriță, să fiu ca tine! Ei bine, acum este studentă în anul II la Actorie, îi place ce face și e foarte fericită! Sunt mândră să văd cum copiii mei își desfac frumos aripile și se dobândesc, și se definesc pe ei înșiși, meargând pe drumul pe care și l-au dorit, purtând și povara părerilor de a se spune și a se ști că sunt băiatul ei, fiica ei….

Au de luptat mai mult, de demonstrat că sunt valoroși, talentați, dar latura bună este că sunt copiii mei. O mamă vrea ce e mai bun pentru copiii săi, vrea ca ei să se afle în lumină, să fie mai vizibili, mai prezenți. Sunt mândră de ei, foarte mândră!”

Galele ”SENIORI de COLECȚIE” vor continua cu organizarea periodic a câte unei ediții, cu invitați de excepție și va culmina cu lansarea unui album ”de colecție” cu cele mai frumoase imagini surprinse la fiecare eveniment, dar și cu toate confesiunile, cu întrebările și răspunsurile interlocutorilor, cu mărturisirile, poveștile și povestirile fiecărui invitat special.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending