Connect with us

Eurovision

Mâine începe Eurovision 2011 (galerie foto)

Avatar

Published

on

Marți, 10 mai, de la ora 22.00, românii vor putea urmări debutul celei de-a 56-a ediţii a concursului internaţional Eurovision organizat în acest an în Germania, la Dusseldorf, la care participă 43 de țări.

Românii din întreaga lume vor putea urmări la Televiziunea Română toate cele trei competiţii, transmise în direct pe TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional în 10, 12 și 14 mai, de la ora 22.00. Românii din străinătate vor putea vota Hotel FM numai dacă vor urmări concursul la televiziunea publică din țara în care se află – pentru a afla numerele de telefon alocate piesei noastre.

Cele 19 ţări care vor evolua în prima semifinală de marți, 10 mai, sunt în ordinea intrării în concurs: Polonia, Norvegia, Albania, Armenia, Turcia, Serbia, Rusia, Elveţia, Georgia, Finlanda, Malta, San Marino, Croaţia, Islanda, Ungaria, Portugalia, Lituania, Azerbaijan şi Grecia. Piesele lor vor putea fi votate de telespectatorii din aceste ţări, la care se adaugă şi cei din Marea Britanie şi Spania, două dintre cele cinci ţări mari calificate direct în finală.

România va fi reprezentată de trupa Hotel FM cu piesa Change şi va intra în concurs în cea de-a doua semifinală, în 12 mai.

Până atunci, însă, prima săptămână a delegației române la concursul Eurovision a trecut foarte repede din cauza programului nu numai încărcat, ci și variat pe care aceasta l-a avut.

Repetiția de miercuri a fost urmată în zilele următoare de un program divers care a dat ocazia băieților de la Hotel FM să viziteze orașul și împrejurimile, să socializeze cu ceilalți concurenți dar și să se promoveze. Astfel, joi, David, Gabriel și Alex au făcut o excursie prin Dusseldorf în care au fost însoțiți de o echipă de jurnaliști de la RP Online, unul dintre cele mai mari site-uri de ştiri din Germania. Și pentru că turul orașului a inclus și o scurtă călătorie pe Rin, băieții au avut ocazia pe vapor să ofere interviuri și altor echipe de jurnaliști străini. Vineri, Hotel FM a făcut o inedită întoarcere în timp, vizitând muzeul Neanderthal. Băieții au experimentat câteva dintre îndeletnicirile din acea perioadă și au încercat să aprindă focul ciocnind două pietre, să vâneze cu arcul sau cu sulița. Fericiți că nu trebuie să supraviețuiască cu ce (nu) au vânat, seara, Hotel FM a participat la un spectacol organizate de OGAE Germania și la petrecerea delegației Olandei. Artiștii români au fost invitați să cânte mai multe piese în fața fanilor, a publicului larg și a jurnaliștilor prezenți și au acordat numeroase interviuri presei.

Sâmbătă, 7 Mai, la Thonhalle din Dusseldorf a avut loc ceremonia de deschidere oficială a concursului Eurovision 2011. Cele 43 de delegații înscrise în acest an la concurs au defilat pe covorul roșu prin fața apeste 1.000 de jurnaliști acreditați și au fost întâmpinați de către primarul orașului Dusseldorf, de oficialii EBU (European Broadcasting Union) și de cei ai televiziunii germane care organizează concursul Eurovision, NDR. Artiștii românii au fost tratați ca niște adevărate vedete pe covorul roșu, ei fiind solicitați de jurnaliștii de pe margine să le acorde autografe, scurte declarații sau sesiuni foto.

Duminică, 8 Mai, Hotel FM a avut cea de-a doua repetiție pe scena din Arena Dusseldorf. La fel ca și prima dată, lucrurile au decurs foarte bine din punct de vedere tehnic iar artiștii români au evoluat fără greș. La conferința de presă care a urmat, ei au declarat că nu au emoții și că sunt pregătiți pentru semifinala din 12 mai. După conferința de presă au urmat obișnuitele interviuri individuale pe care Hotel FM le-a acordat mai multor jurnaliști, separat.

Programul zilei de duminică s-a încheiat pentru Hotel FM extrem de plăcut, ei având ocazia să se întâlnească cu numeroși români care trăiesc în zona orașelor Dusseldorf și Koln. David, Gabriel și Alex au cântat câteva piese, au stat de vorbă cu românii și au făcut fotografii împreună. Majoritatea celor prezenți au promis că în 12 mai vor urmări concursul și vor vota pentru piesa României.

De Luni, 9 Mai, Eurovision 2011 intră în linie dreaptă. Luni va fi jurizată evoluția țărilor din prima semifinală, care vor oferi aceeași reprezentație marți seara, în cadrul primei transmisiuni televizate. Miercuri, Hotel FM va avea repetiția finală care va fi jurizată, urmând ca joi să aibă loc semifinala a doua cu televoting-ul. Notele pe care România le va primi de la fiecare țară în 12 mai va reprezenta o medie a notelor acordate de juriu Miercuri seara și de public joi seara. Vineri va avea loc jurizarea țărilor care vor evolua în finală pentru ca Sâmbătă, 14 mai, să aibă loc transmisiunea ultimei seri a concursului la care vor avea drept de vot telespectatorii tuturor celor 43 de țări participante la Eurovision 2011.

Comentarii

Eurovision

TVR 1, va transmite, sambata seara show-ul Eurovision: „Europe Shine a Light”

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Sâmbătă 16 mai, de la ora 22.00, românii de pretutindeni se conectează la Europa şi urmăresc, în direct la TVR 1HD şi TVR Internaţional, evenimentul special transmis de televiziunea olandeză şi EBU simultan în toate cele 41 de ţări care ar fi trebuit să participe în acest an la Concursul Internaţional Eurovision. 

În ziua în care artiştii sperau să urce pe scena de la Rotterdam în marea finală Eurovision, ei vor participa la acest inedit eveniment fără să se deplaseze de acasă. Dintre ei nu va lipsi Roxen, reprezentanta României din acest an, care va concura pentru ţara noastră la Eurovision 2021. În această sâmbătă, pentru prima dată în istoria Eurovision, reprezentanţii din ţările participante nu vor fi competitori, ci își vor reuni vocile, ca o punte peste întreaga Europă, în piesa câștigătoare a anului 1997, „Love Shine a Light”.

Spectacolul ”Europe Shine a Light” va fi o producție unică ce va trece în revistă pe scurt cele 41 de piese calificate în acest an, dar va include şi momente speciale ale unor artiști cunoscuți din istoria Eurovision. Gali Atari, cea care a câștigat Eurovision 1979, va interpreta hitul său, „Hallelujah”, împreună cu un cor în care se vor regăsi foști participanți la Eurovision Junior. De asemenea, îi vom revedea pe suedezul Måns Zelmerlöw cu „Heroes”, piesa cu care a câștigat ediția din 2015 a concursului, pe Marija Šerifović din Serbia, care ne va emoționa cu a sa „Molitva”, câștigătoare în 2007, precum și pe Netta (Israel, 2018), cu o nouă piesă purtând un mesaj special despre vremurile pe care le trăim.

Unele dintre surprizele show-ului de duminică vor fi momentele oferite de campionul Eurovision Duncan Laurence, care va interpreta în premieră absolută noul său single, „Someone Else”, dar şi de Orchestra Filarmonică din Rotterdam, care își va pune amprenta asupra spectacolului cu moment special. Gazda BBC Eurovision Graham Norton și senzația YouTube-ului din Olanda NikkieTutorials vor apărea, de asemenea, în transmisiunea live.

Sietse Bakker, producătorul executiv al celei de-a 65-a ediții Eurovision, a declarat: „Dorim ca acest show să îi pună în valoare pe cei 41 de artiști care ar fi trebuit să apară la Rotterdam, dar și să-i inspirăm pe cei de acasă și să conectăm oamenii din Europa și nu numai, în aceste timpuri dificile. Desigur, nu îi vom uita pe cei afectați de criza coronavirus și pe cei care fac toate eforturile să îi țină piept acesteia. Haideți să facem din acesta un moment de neuitat în istoria Eurovision!”.

Fanii Eurovision din toată lumea vor fi și ei prezenți, și nu oricum, ci într-un uriaș cor care i se va alătura regelui neîncoronat al Eurovisionului, Johnny Logan, triplu câștigător al concursului, în piesa What’s Another Year. Europa va străluci sâmbătă noapte nu doar prin muzică, artişti şi fani, ci şi prin imagini ale celor mai reprezentative şi frumoase locaţii din cele 41 de ţări participante, luminate în noapte, într-un mesaj comun al speranţei şi solidarităţii.

 „Pentru prima dată la Eurovision nu vor fi jurii sau voturi, toată lumea se va bucura de feeria muzicii, ascultând cântece mai vechi şi mai noi care au făcut istorie la Eurovision de-a lungul anilor. Haideţi să ne alăturăm sâmbătă seară sutelor de milioane de telespectatori de pretutindeni şi să ne bucurăm împreună de magia Eurovision, într-un spectacol cum nu a mai fost şi cum nu cred că va mai fi vreodată”- ne invită Liana Stanciu, şefa delegaţiei noastre la Eurovision din acest an.

Gazdele show-ului vor fi prezentatorii olandezi Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 și 2007) și Jan Smit.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

TVR a decis: Roxen va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2021

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Pornind de la prevederile Regulamentului Eurovision Song Contest cu privire la selecțiile naționale și în acord cu partenerul său Global Records, Televiziunea Română a decis să o susțină pe Roxen ca reprezentantă a României la ediția din 2021 a Eurovision Song Contest.

În conformitate cu clarificările aduse de către organizatori, țările participante la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediția din acest an sau pot alege un alt artist.  Prevederile

Regulamentului cu privire la melodia interpretată rămân însă aceleași, astfel încât respectiva melodie va trebui să fie lansată public după data de 1 septembrie 2020″

„Televiziunea Română a așteptat confirmarea oficială din partea organizatorilor cu privire la posibilitatea participării interpreților selectați pentru ediția din acest an, a discutat cu partenerul Global Records și a decis ca Roxen să rămână reprezentanta României la acest prestigios concurs pentru ediția din 2021.  În aceste momente complexe, ne bucurăm să putem valoriza astfel investițiile de resurse în organizarea Selecției Naționale 2020 și să respectăm, totodată, votul de încredere acordat deja lui Roxen. Trăim astăzi o altă formă de normalitate, așa că Eurovision se va reașeza în inimile noastre cu altă forță la ediția viitoare. Am certitudinea că Roxen poate impresiona Europa prin atitudine, voce și prezență, chiar dacă piesa selectată nu a avut ocazia să o facă. Vom gasi alt cântec pe care să îl iubim sau nu, dar pe care să nu îl poată ignora nici un ascultător de muzică bună!“, a precizat Liana Stanciu, șef al delegației României la Eurovision Song Contest.

“Am primit cu bucurie și cu emoție această veste și vreau să le mulțumesc tuturor pentru încredere. Știu deja câtă dedicare și câtă muncă implică acest proiect, așa că sunt pregătită să-mi reiau programul pentru a reprezenta cât mai bine România la Eurovision 2021. Îmi pare rău că regulamentul nu-mi va permite să cânt „Alcohol You”, o piesă la care țin foarte tare, pe care însă o voi cânta ori de câte ori voi avea ocazia. Abia aștept să ne întoarcem la treabă și să producem cea mai bună melodie pentru Eurovision 2021!”, a declarat Roxen.

La ora actuală, organizatorii Eurovision Song Contest  – EBU, NPO, NOS, AVROTROS și orașul Rotterdam mențin dialogul cu privire la posibilitatea găzduirii concursului din 2021. De asemenea, continuă discuțiile cu privire lansarea unui CD oficial, care să includă toate piesele selectate pentru ediția din 2020.

 

Eurovision Song Contest 2020 urma să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, urmau să participe – alături de România – alte 40 de țări.

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest a fost anulată de către organizatori, conform anunțului făcut de aceștia în data de 18 martie, în contextul pandemiei de coronavirus.

În cadrul Selecției Naționale din acest an, piesa cu care Roxen a fost desemnată să reprezinte România la ESC2020 cu piesa a fost „Alcohol You”, de a cărei producţie s-a ocupat Viky Red, muzica fiind semnată de acesta alături de Ionuţ Armas iar textul a fost scris de Ionuţ Armas şi Breyan Isaac.

Decizia a fost luată în proporţie egală de public şi de juriul de specialitate, în cadrul spectacolului Finalei Naţionale organizată de Televiziunea Română pe 1 martie 2020, la Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” din Buzău.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

Roxen ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie. Ce au decis organizatorii?

Redactia Radar de Media

Published

on

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest 2020 trebuia să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul “Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai.

Din cauza coronavirusului, evenimentul nu va mai avea loc, însă, reprezentanta României, Roxen, poate participa la concurs, anul viitor. Condiția ar fi ca aceasta să aleagă o altă melodie. Din cauza coronavirusului organizatorii evenimentului din Olanda au anunțat zilele trecute, că show-ul a fost anulat, urmând să vină cu noi precizări în cel mai scurt timp. Roxen, cea care ar fi trebuit să ne reprezinte la Rotterdam, ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie și nu cea care fusese aleasă pentru anul acesta.

„Am fost copleșiți de dragostea pe care familia Eurovision Song Contest a împărtășit-o de la decizia dificilă de a anula evenimentul 2020. EBU este foarte conștient de cât de mult va lipsi Eurovision Song Contest anul acesta. Universalitatea concursului, împreuna cu tradiția ți mândria noastră de a sărbători diversitatea prin muzică, sunt acum necesare mai mult ca oricând. Asadar, EBU și membrii săi explorează în prezent posibilități alternative, dar nu și un concurs, pentru a uni și bucura publicul din întreaga Europă în aceasta perioada provocatoare”, este mesajul postat pe contul de socializare Eurovision România.

Citeşte întreaga ştire: Roxen ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie. Ce au decis organizatorii

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0