Connect with us

Eurovision

Mâine începe Eurovision 2011 (galerie foto)

Published

on

Reclame

Marți, 10 mai, de la ora 22.00, românii vor putea urmări debutul celei de-a 56-a ediţii a concursului internaţional Eurovision organizat în acest an în Germania, la Dusseldorf, la care participă 43 de țări.

Românii din întreaga lume vor putea urmări la Televiziunea Română toate cele trei competiţii, transmise în direct pe TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional în 10, 12 și 14 mai, de la ora 22.00. Românii din străinătate vor putea vota Hotel FM numai dacă vor urmări concursul la televiziunea publică din țara în care se află – pentru a afla numerele de telefon alocate piesei noastre.

Cele 19 ţări care vor evolua în prima semifinală de marți, 10 mai, sunt în ordinea intrării în concurs: Polonia, Norvegia, Albania, Armenia, Turcia, Serbia, Rusia, Elveţia, Georgia, Finlanda, Malta, San Marino, Croaţia, Islanda, Ungaria, Portugalia, Lituania, Azerbaijan şi Grecia. Piesele lor vor putea fi votate de telespectatorii din aceste ţări, la care se adaugă şi cei din Marea Britanie şi Spania, două dintre cele cinci ţări mari calificate direct în finală.

România va fi reprezentată de trupa Hotel FM cu piesa Change şi va intra în concurs în cea de-a doua semifinală, în 12 mai.

Până atunci, însă, prima săptămână a delegației române la concursul Eurovision a trecut foarte repede din cauza programului nu numai încărcat, ci și variat pe care aceasta l-a avut.

Repetiția de miercuri a fost urmată în zilele următoare de un program divers care a dat ocazia băieților de la Hotel FM să viziteze orașul și împrejurimile, să socializeze cu ceilalți concurenți dar și să se promoveze. Astfel, joi, David, Gabriel și Alex au făcut o excursie prin Dusseldorf în care au fost însoțiți de o echipă de jurnaliști de la RP Online, unul dintre cele mai mari site-uri de ştiri din Germania. Și pentru că turul orașului a inclus și o scurtă călătorie pe Rin, băieții au avut ocazia pe vapor să ofere interviuri și altor echipe de jurnaliști străini. Vineri, Hotel FM a făcut o inedită întoarcere în timp, vizitând muzeul Neanderthal. Băieții au experimentat câteva dintre îndeletnicirile din acea perioadă și au încercat să aprindă focul ciocnind două pietre, să vâneze cu arcul sau cu sulița. Fericiți că nu trebuie să supraviețuiască cu ce (nu) au vânat, seara, Hotel FM a participat la un spectacol organizate de OGAE Germania și la petrecerea delegației Olandei. Artiștii români au fost invitați să cânte mai multe piese în fața fanilor, a publicului larg și a jurnaliștilor prezenți și au acordat numeroase interviuri presei.

Sâmbătă, 7 Mai, la Thonhalle din Dusseldorf a avut loc ceremonia de deschidere oficială a concursului Eurovision 2011. Cele 43 de delegații înscrise în acest an la concurs au defilat pe covorul roșu prin fața apeste 1.000 de jurnaliști acreditați și au fost întâmpinați de către primarul orașului Dusseldorf, de oficialii EBU (European Broadcasting Union) și de cei ai televiziunii germane care organizează concursul Eurovision, NDR. Artiștii românii au fost tratați ca niște adevărate vedete pe covorul roșu, ei fiind solicitați de jurnaliștii de pe margine să le acorde autografe, scurte declarații sau sesiuni foto.

Duminică, 8 Mai, Hotel FM a avut cea de-a doua repetiție pe scena din Arena Dusseldorf. La fel ca și prima dată, lucrurile au decurs foarte bine din punct de vedere tehnic iar artiștii români au evoluat fără greș. La conferința de presă care a urmat, ei au declarat că nu au emoții și că sunt pregătiți pentru semifinala din 12 mai. După conferința de presă au urmat obișnuitele interviuri individuale pe care Hotel FM le-a acordat mai multor jurnaliști, separat.

Programul zilei de duminică s-a încheiat pentru Hotel FM extrem de plăcut, ei având ocazia să se întâlnească cu numeroși români care trăiesc în zona orașelor Dusseldorf și Koln. David, Gabriel și Alex au cântat câteva piese, au stat de vorbă cu românii și au făcut fotografii împreună. Majoritatea celor prezenți au promis că în 12 mai vor urmări concursul și vor vota pentru piesa României.

De Luni, 9 Mai, Eurovision 2011 intră în linie dreaptă. Luni va fi jurizată evoluția țărilor din prima semifinală, care vor oferi aceeași reprezentație marți seara, în cadrul primei transmisiuni televizate. Miercuri, Hotel FM va avea repetiția finală care va fi jurizată, urmând ca joi să aibă loc semifinala a doua cu televoting-ul. Notele pe care România le va primi de la fiecare țară în 12 mai va reprezenta o medie a notelor acordate de juriu Miercuri seara și de public joi seara. Vineri va avea loc jurizarea țărilor care vor evolua în finală pentru ca Sâmbătă, 14 mai, să aibă loc transmisiunea ultimei seri a concursului la care vor avea drept de vot telespectatorii tuturor celor 43 de țări participante la Eurovision 2011.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending