A-Z NEWS
Malpraxisul, boala sistemului sanitar românesc la Romania, te iubesc!
În România, legea malpraxisului este doar de formă, deoarece nu îi responsabilizează pe medici, ci mai degrabă le găseşte scuze. Având în vedere câţi dintre medicii implicaţi în scandaluri privind culpa medicală au fost sancţionaţi, câţi pacienţi sau aparţinători au fost despăgubiţi şi câte vieţi şi-au găsit sfârşitul din neglijenţă, sistemul românesc pare făcut să ascundă greşeala, să îi apere pe cei care o comit. În România pacientul nu este protejat, recompensat sau însănătoşit, în urma unei culpe medicale. Precum toţi oamenii, şi medicii sunt supuşi greşelii, doar că, uneori, greşeala lor poate costa vieţi nevinovate. Şi tocmai de aceea este cu atât mai important ca eroarea, odată produsă, să fie remediată cât mai repede cu putinţă.
Problematica malpraxisului este una care afectează societatea românească într-un mod alarmant, iar duminică, 12 decembrie, de la 18:00, Pro Tv difuzează o ediţie specială România, te iubesc! dedicată campaniei România, să fii sănătoasă! demarată de Ştirile Pro Tv pe 25 octombrie. Laureata premiului Emmy, Paula Herlo, şi Rareş Năstase, corespondenţii care au realizat reportajele cutremurătoare difuzate în cadrul acestei campanii, se vor afla în studioul emisiunii pentru a vorbi despre malpraxis şi dureroasele lui consecinţe, dorind să atragă atenţia asupra faptului că pacienţii trebuie ajutaţi prin actul justiţiei şi printr-o lege a malpraxisului adevărată. Un proiect de lege este acum în lucru în Parlament, iar stadiul în care se află va fi discutat, de asemenea, la România, te iubesc!.
La discuţii vor participa, de la Oradea, mama unei micuţe care s-a stins într-un spital de boli infecţioase, şi din Beiuş, soţul unei tinere care a murit în timpul unei operaţii de cezariană, alături de avocatul său. Cei doi au obţinut condamnarea medicului anestezist implicat în operaţie şi vor dezvălui cât de greu se obţine dreptatea şi de câte documente şi mărturii este nevoie pentru a se face lumină într-un astfel de caz. Pe lângă cazurile invitaţilor, în emisiune vor mai fi prezentate şi alte exemple dramatice de malpraxis şi un reportaj despre modul cum tratează SUA problematica malpraxisului.
În timp ce acum 20-30 de ani, etaje întregi din spitale erau închise complet, secţiile erau izolate şi pentru dezinfectare se mergea până la arderea pereţilor, astăzi infecţiile intraspitaliceşti sunt un adevărat fenomen. În ediţia specială a emisiunii România, te iubesc! telespectatorii vor putea afla povestea impresionantă a unui bărbat din Brăila nenorocit pentru totdeauna din cauza unei infecţii intraspitaliceşti nedepistată şi netratată la timp. În SUA, managerii ajung chiar să demoleze corpurile de clădire unde bacteriile au căpătat rezistenţă şi nu mai pot fi exterminate. În România, pacienţii plătesc pentru ignoranţa medicilor şi a celor care se află în fruntea spitalelor. Deşi sunt direct răspunzători de starea de sănătate a pacienţilor, nimeni nu este găsit vinovat atunci când se greşeşte, asta pentru că legea malpraxisului nu este una coerentă, iar organismele care să controleze actul medical lipsesc aproape cu desavârşire. Bolnavii români sunt, aşadar, sclavii unui sistem sanitar incapabil să ofere siguranţă şi, mai trist decât atât, fără respect pentru viaţa celor care îşi pun toate speranţele în el.
La polul opus se află Statele Unite ale Americii, unde nici o greşeală medicală nu este iertată. Avocaţii veghează, la propriu, asupra sănătăţii oamenilor şi anual se desfăşoară în jur de 50.000 de procese de malpraxis. Având în vedere faptul că 700 de unităţi medicale pierd din această cauză peste 4.5 miliarde de dolari, este de la sine înţeles că grija pentru pacient este o prioritate prin excelenţă.
Lasă un răspuns
- Horoscop3 săptămâni ago
Zodiile protejate de Dumnezeu la început de octombrie 2023. Le va merge bine pe toate planurile
- Reality Show2 săptămâni ago
Ce a decis ANTENA 1 cu privire la reality-show-ul pe care îl aşteaptă toată țara
- Vedete2 săptămâni ago
Drama care l-a marcat pe Andrei Ștefănescu. Artistul a fost trădat de oamenii în care avea cea mai mare încredere: „Chinuitor”
- Program TV2 săptămâni ago
Programul PRO TV pentru săptămâna 18 – 24 septembrie 2023
- Reality Show4 zile ago
PRIMA TV lovitură sub centură pentru ANTENA 1! Sâmbăta aceasta are loc marea premieră ,,România Express”
- Reality Showo săptămână ago
Antena 1, amendată de CNA cu o sumă uriașă. Momentele din emisiunea Chefi la Cuțite au fost sesizate de mii de telespectatori
- Grila de programe2 săptămâni ago
Premierele și recomandările lunii Octombrie 2023 pentru DIVA
- Program TV3 săptămâni ago
Programul ANTENA 1 pentru perioada 15 – 21 Septembrie 2023
- Program TV3 săptămâni ago
Programul HAPPY CHANNEL pentru săptămâna 15 – 21 Septembrie 2023
- Program TVo săptămână ago
Programul PRO TV pentru săptămâna 25 septembrie – 01 octombrie 2023
- Vedete2 săptămâni ago
Cu cine se iubește sexy vedeta Kanal D? Denise Rifai a fost surprinspă cu un cântăreț celebru la plaja – extra foto
- Horoscop3 săptămâni ago
Horoscop azi ,13 septembrie. 0 iubire din trecută bate la usa Balanțelor
- Program TV2 săptămâni ago
Programul Kanal D pentru săptămâna 18 – 24 Septembrie 2023
- Radio2 săptămâni ago
Teo Trandafir se întoarce la prima ei dragoste: radioul!
- Emisiuni6 zile ago
Am aflat câştigătorul sezonului 12 Chefi la cuțite. Secretul ANTENEI 1 dezvăluit doar de Viperele Vesele. Deznodământul acestui sezon o premieră pentru emisiunea de la ANTENA 1!
- Program TVo săptămână ago
Programul HAPPY CHANNEL pentru săptămâna 22 – 28 Septembrie 2023
andrei mihaela
14 decembrie 2010 at 06:36
am vazut emisiunea din data de12.12.2010 in reluare,dar am retrait(cu toate ca nu am uitat niciodata)SUFERINTA si UMILINTA traita de cazurile prezentate.Si noi trecem prin aceiasi situatie.doctorul ginecolog Balasa Eduard m-a asistat cu intarziere la nastere copilul suferind o hipoxie la nastere fiind resuscitat aproximativ 50minute(de asistente si nu medic pediatru pt. ca nu aveau neurolog)si i s-a dat nota abgard 1.Copilul a fost o leguma ,pentru a putea respira trebuia aspitat din jumatate in jumatate de ora nu avea deglutitie(nu inghitea nici macar saliva)nu putea face nimic deoarece creierul i-a fost afectat iremediabil si astfel in loc de un copil sanatos de 4,300kg(atat a avut la nastere,nasterea fiind normala deoarece nu au vrut sa imi faca cezariana)ne-au dat o leguma.Povestea noastra este o insiruire de greseli medicale de la nastere pana la plecarea din spitelele din Bucuresti pt.ca am fost la mai multe spitale in Bucuresti dupa ce am reusit cu foarte mare greutate sa plecam din Constanta,Madgidia caci acolo am nascut.Imi este foarte greu sa trec peste pierderea copilului mai ales ca am deschis proces inpotriva medicilor si dupa un an si trei luni(pe 25 luna aceasta se inplinesc 3 luni)inca mai asteptam un raspuns de la contra expertiza medico-legala deoarece procesul se tergiverseaza mult.Cel mai grav este ca in situatia noastra sunt multi parinti nici nu va puteti inchipui cati parinti sunt in aceasta situatie si cati mai cunoastem care un au vrut sa deschida un proces descurajati de tot ce se intampla si cate trebuie sa induri o data ce ai pornit pe drumul acesta.adevarata lupta acum incepe!Noi va rugam sa continuati emisiunea pe aceasta tema deoarece am dori sa participam si noi si multe alte cazuri.Trebuie sa facem ceva ,trebuie sa ne asculte si pe noi cineva,trebuie sa continuati pe acest subiect poate asa ne aude si ne ia in seama cineva! Va multumim!