Connect with us

Digital

Managementul eficientizat al serverelor cu ajutorul inteligenței artificiale

Published

on

Reclame

ATEN International, furnizor mondial de top în soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, aduce în prim-plan gestionarea corespunzătoare a serverelor, în contextul progresului rapid al tehnologiei IA.

Conform previziunilor din industrie, se așteaptă ca piața serverelor IA să crească cu o rată anuală de 26,54% din 2024 până în 2029. Această creștere necesită soluții avansate de gestionare a serverelor de înaltă putere.

Arhitectură avansată și tehnologie durabilă

Serverele IA diferă semnificativ de serverele tradiționale datorită arhitecturii lor, concepute special pentru sarcinile de lucru ale inteligenței artificiale. Aceste servere încorporează de obicei GPU-uri puternice sau TPU-uri care oferă puterea computațională necesară pentru a procesa eficient algoritmii IA. Mai mult, serverele IA sunt echipate cu capacități de rețea de mare viteză pentru a gestiona volumele mari de date și au soluții de stocare avansate pentru operațiunile rapide de intrare/ieșire necesare pentru sarcinile de învățare automată.

Tehnologiile de răcire cu lichid și gestionarea optimizată a energiei devin esențiale în îmbunătățirea eficienței energetice în centrele de date. În plus, introducerea hardware-ului IA de generație următoare promite să îmbunătățească și mai mult capacitățile de procesare și eficiență.

Provocări unice în gestionarea serverelor IA

Provocările cu care vine implementarea și gestionarea serverelor IA au legătură mai ales cu securitatea și confidențialitatea datelor. Pe măsură ce aplicațiile IA procesează informații tot mai sensibile, securizarea datelor împotriva încălcărilor și asigurarea conformității cu privire la confidențialitate au o importanță majoră. Soluții avansate de gestionare, cum ar fi transmisia datelor criptate și protocoalele de securitate conduse de IA, sunt dezvoltate pentru a aborda aceste teme.

Consumul ridicat de energie și generarea de căldură necesită soluții inovatoare de răcire și o arhitectură eficientă a serverului, din punct de vedere energetic, pentru a atenua impactul asupra mediului. Pentru a reduce latența și a gestiona necesitățile de prelucrare în timp real, serverele IA sunt implementate din ce în ce mai des. Această strategie aduce prelucrarea datelor mai aproape de sursă – vital pentru aplicații, precum dispozitivele IoT, gestionarea traficului în timp real în orașele inteligente și sarcinile de prelucrare la bordul vehiculelor autonome.

Procesarea la marginea rețelei (Edge Computing) nu doar că îmbunătățește performanța prin

reducerea întârzierilor de transmisie, dar scade și costurile de lățime de bandă și ne asigură că datele sunt prelucrate local, îmbunătățind securitatea și conformitatea.

ATEN PG98330G 30A/32A, cu 30 de prize pe 3 faze, permite monitorizarea și controlul fiecărui punct de distribuție

Îndeplinirea cerințelor și îmbunătățirea eficienței cu IA

Soluțiile de management local al consolei, cum ar fi switch-urile KVM montate în Rack și consolele KVM cu LCD, permit controlul direct și consolidat asupra mai multor servere IA de la o singură consolă. Această configurație elimină necesitatea unei prezențe fizice la fiecare Rack de servere, îmbunătățind semnificativ eficiența operațională și reducând considerabil timpul de răspuns. Creșterea cererii de energie în camerele de servere, determinată de boom-ul IA, face ca PDUs să devină tot mai vitale pentru menținerea stabilității operaționale la nivel local. Switch-urile KVM over IP, oferă flexibilitatea de a gestiona și depana serverele IA de la orice locație, permit ca serverele să fie amplasate în facilități securizate care nu necesită acces fizic regulat și oferă acces securizat la nivelul BIOS-ului, fără necesitatea de software pe partea de server.

Gestionare Out-of-Band (OOBM)

Prin furnizarea unor căi suplimentare în rețeaua de gestionare de backup, soluțiile OOBM sunt esențiale pentru managementul serverelor IA care sunt neresponsive sau izolate de rețeaua principală din cauza defecțiunilor sistemului. Echipamentele de tipul serverelor de consolă serială și comutatoarelor KVM over IP nu doar că facilitează gestionarea printr-o singură interfață, dar permit și tehnicienilor să efectueze operațiuni critice de recuperare.

Întrucât ne aflăm la debutul noii revoluții tehnologice alimentate de inteligența artificială, evoluția gestionării serverelor nu este doar o necesitate operațională, ci și o abordare strategică. Creșterea rapidă a serverelor IA susține inovații în fiecare sector. Integrarea uneltelor avansate de management – gestionarea consolei locale, gestionarea consolei la distanță și gestionarea out-of-band – ilustrează o adaptare proactivă la acest mediu dinamic.

Pentru mai multe informații despre optimizarea serverelor de IA cu ATEN , vă rugăm să vizitați următorul link.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
AUDIENȚE TV3 zile ago

Spania a câștigat EURO 2024, în direct la PRO TV! Peste 2.9 milioane de telespectatori au urmărit finala care a fost lider absolut de audiență

AUDIENȚE TV5 zile ago

Anglia a învins Olanda și va juca finala EURO 2024 contra Spaniei, duminică, în direct la PRO TV și pe VOYO!

Reality Show5 zile ago

Premieră la Insula Iubirii în cel de-al optulea sezon al reality show-ului de la Antena 1: partenerii au fost despărţiţi fără să apuce să îşi ia rămas bun

Premieră TV5 zile ago

PREMIERĂ Noul sezon Atletico Textila revine la PRO TV ”Liga 2, pregătește-te de noi”

Reality Show5 zile ago

Delia şi Liviu câştigătorii celui de-al nouălea sezon Mireasa şi ai premiului în valoare de 40.000 de Euro

Emisiuni6 zile ago

Cristina Bâtlan, o femeie de afaceri de succes, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminica aceasta

Serialeo săptămână ago

Valentin Teodosiu, rol important în noul serial TĂTUȚU`! „Personajul meu este cel mai de temut al vremii”

Reality Showo săptămână ago

Declaraţie şocantă la Insula Iubirii: „Ne-am despărţit de 37 de ori!”

Cinemao săptămână ago

Festivalul „Saptamana Comediei”, la final. Teatrul de Comedie pleaca acasa cu 3 premii.

Emisiuni2 săptămâni ago

Serghei Mizil vine duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Analize Audiente TV2 săptămâni ago

4.9 milioane de inimi au bătut la unison în fața televizoarelor pentru Generația de suflet a Naționalei! PRO TV lider absolut de audiență cu cifre record

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending