Connect with us

Emisiuni

Maramureș, tradiție și statornicie, sâmbătă la ”ROventura”

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Published

on

Credit foto: BLC Media
Reclame

“Roventura” își continuă periplul prin Maramureș, sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D, la Sighetu Marmației, regiunea istorică, loc ce respiră tradiție și statornicie dar care cucerește și prin simplitate și frumusețe, la tot pasul. 

George Mihai și Andreea Străvoiu ne invită să vizităm, prin intermediul ”ROventura”, unul dintre cele mai fermecătoare și pitorești locuri din țară, Muzeul Satului Maramureșean.

Asemenea unui cufăr plin de comori, satul – muzeu de pe dealul Doboieș adună laolaltă, restaurate și conservate, unele dintre cele mai valoroase monumente de arhitectură populară din țară.  Adevărată rezervație de monumente de arhitectură țărănească, muzeul ține cont de tradițiile străvechi maramureșene și vedem asta în fiecare gospodărie și la fiecare detaliu. Bucurându-se inclusiv de recunoașterea internațională UNESCO, acest muzeu al satului poartă pe umerii săi parcă întreaga moștenire a unui neam. 

Muzeul, așa cum arată astăzi, creează impresia unui sat care a evolut de la cel de tip răsfirat și risipit, la cel de tip adunat, cu ulițe întortocheate, în vatră, și poteci mărginașe, pe care ai rătăci ore în șir.

Autenticul e la el acasă aici, în orice gospodărie și-n fiecare casă, iar de aici pleci cu sentimentul că ai lăsat bunicii în spate, petrecându-te cu privirea din poartă. Exact sentimentul acesta ne aduce înapoi aici, în vatra satului ce prinde parcă viață când e plin de turiști. Trecem apoi Gutâiul, prin pasul ce separă Sighetu Marmației de Baia Mare și nu ne oprim până la Barajul Firiza, una dintre cele mai grandioase realizări comuniste, un veritabil templu al naturii.

De la legendarii pești uriași despre care se spune că ar viețui aici, mergem pe firul apei, pe valea străjuită de Igniș, uriașul de piatră al Maramureșului, până la zvârlugile care înoată în bazinele uneia dintre celei mai vechi păstrăvării din țară, la Lostrița.

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
ENTERTAINMENT14 ore ago

VIDEO Huiduielile de la concertul Coldplay de la București, în presa internațională: „S-au reaprins dezbaterile despre rasism în România”

Emisiunio zi ago

URMEAZĂ ÎNTREBAREA Marina Almășan, invitată in emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai”, la KANAL D

Premieră TV3 zile ago

Tablou de familie – Un nou serial turcesc, încărcat de dramatism, în premieră, la Kanal D!

Vedete TV3 zile ago

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, primul interviu de la întoarcerea la PRO TV, față-n față cu Andreea Esca!

FOTBAL3 zile ago

Experții din studiourile UEFA EURO 2024, Ciprian Marica, Răzvan Raț, Laurențiu Reghecampf, Alexandru Chipciu și Florin Răducioiu, oferă primele declarații înainte de startul turneului!

Seriale3 zile ago

Brigada Nimic se apropie de final! Miercuri seară, aventurile celor patru polițiști au adus hohote de râs în casele telespectatorilor

EVENTS3 zile ago

SUMMER GALA – Premiile de vară Radar de Media, ediția a-VI-a, va avea loc la ARISTOCRAT EVENTS HALL

Sport4 zile ago

Costin Ștucan și Cătălin Oprișan sunt prezentatorii Studioului UEFA EURO 2024, la PRO TV!

AUDIENȚE TV5 zile ago

Aseară, comedia a cucerit România! Brigada Nimic a fost, din nou, lider incontestabil de audiență!

Sport5 zile ago

PRO TV anunță echipa celor care vor comenta meciurile de la EURO 2024, din 14 iunie: ”una dintre vocile care vor încerca să ajute telespectatorii să fie implicați total”

Reality Show5 zile ago

Spunem “Da!” celor mai frumoase nunți, începând din 22 iunie, la Kanal D!

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending