Connect with us

Emisiuni

Maramureș, tradiție și statornicie, sâmbătă la ”ROventura”

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Published

on

Credit foto: BLC Media

“Roventura” își continuă periplul prin Maramureș, sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D, la Sighetu Marmației, regiunea istorică, loc ce respiră tradiție și statornicie dar care cucerește și prin simplitate și frumusețe, la tot pasul. 

George Mihai și Andreea Străvoiu ne invită să vizităm, prin intermediul ”ROventura”, unul dintre cele mai fermecătoare și pitorești locuri din țară, Muzeul Satului Maramureșean.

Asemenea unui cufăr plin de comori, satul – muzeu de pe dealul Doboieș adună laolaltă, restaurate și conservate, unele dintre cele mai valoroase monumente de arhitectură populară din țară.  Adevărată rezervație de monumente de arhitectură țărănească, muzeul ține cont de tradițiile străvechi maramureșene și vedem asta în fiecare gospodărie și la fiecare detaliu. Bucurându-se inclusiv de recunoașterea internațională UNESCO, acest muzeu al satului poartă pe umerii săi parcă întreaga moștenire a unui neam. 

Muzeul, așa cum arată astăzi, creează impresia unui sat care a evolut de la cel de tip răsfirat și risipit, la cel de tip adunat, cu ulițe întortocheate, în vatră, și poteci mărginașe, pe care ai rătăci ore în șir.

Autenticul e la el acasă aici, în orice gospodărie și-n fiecare casă, iar de aici pleci cu sentimentul că ai lăsat bunicii în spate, petrecându-te cu privirea din poartă. Exact sentimentul acesta ne aduce înapoi aici, în vatra satului ce prinde parcă viață când e plin de turiști. Trecem apoi Gutâiul, prin pasul ce separă Sighetu Marmației de Baia Mare și nu ne oprim până la Barajul Firiza, una dintre cele mai grandioase realizări comuniste, un veritabil templu al naturii.

De la legendarii pești uriași despre care se spune că ar viețui aici, mergem pe firul apei, pe valea străjuită de Igniș, uriașul de piatră al Maramureșului, până la zvârlugile care înoată în bazinele uneia dintre celei mai vechi păstrăvării din țară, la Lostrița.

Facebook Comments Box

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Emisiuni4 ore ago

Am aflat câştigătorul sezonului 12 Chefi la cuțite. Secretul ANTENEI 1 dezvăluit doar de Viperele Vesele. Deznodământul acestui sezon o premieră pentru emisiunea de la ANTENA 1!

Monden11 ore ago

Gabriela Cristea s-a săturat să audă discuții despre situația ei financiară și a spus adevărul

Seriale12 ore ago

Luminița, diseară, în Clanul: „Băiatul meu nu mai e în siguranță unde l-ai trimis. Tu l-ai băgat acolo, tu să-l scoți. Și repede. Nu mă face să…”

Horoscop15 ore ago

Zodiac chinezesc pentru luni, 25 septembrie 2023. Șobolanul trebuie să-și păstreze calmul

Horoscop16 ore ago

Zodii care își ascund sentimentele. Nativii care sunt greu de citit

Analize Audiente TVo zi ago

PRO TV a dat lovitura cu Andreea Marin la show-ul Săriți de pe fix! Umilință pentru Adela Popescu. Vedeta PRO cifre de audiență mai mici decât Zâna Surprizelor!

Reality Showo zi ago

Chefi la cuţite strânge rândurile competiţiei într-o nouă etapă a show-ului culinar: „Un bootcamp cum nu s-a mai pomenit!”

AUDIENȚE TVo zi ago

Cel de-al doilea episod al noului sezon iUmor, lider detaşat de audiență

TV Divertisment Show2 zile ago

Un erou în carne și oase și un căpitan de vas, printre concurenții de duminică, de la “Tu urmezi!”

AUDIENȚE TV2 zile ago

Peste 1.1 milioane de telespectatori au fost, aseară, cu ochii pe Vocea României. Emisiunea a fost lider absolut de audiență!

Horoscop2 zile ago

Horoscopul zilei de duminică, 24 septembrie 2023. Ce nativ vor pierde pe toate planurile

Facebook

Advertisement

IN Trending