Connect with us

Premieră TV

Maraton George Enescu, la 136 de ani de la naştere, în premieră, la TVR 3

Avatar

Published

on

Cel mai mare muzician al României este omagiat, la 136 de ani de la naştere, prin programe speciale la TVR 3, pe tot parcursul zilei de sâmbătă, 19 august. Din 20 august, personalităţi ale căror vieţi s-au împletit cu opera enesciană transmit „Un gând despre Enescu”.

 

La 136 de ani de la naşterea celui mai mare şi prolific compozitor al României, pe 19 august, Televiziunea Română îi dedică lui George Enescu o serie de programe din arhiva TVR, materiale rarissime – documente de mare valoare, filme artistice, concerte – care vor bucura publicul. Maratonul Enescu se va desfăşura pe tot parcursul zilei de sâmbătă, la TVR 3, postul care, din 2 septembrie, va transmite în direct cele mai importante evenimente ale ediţiei a XXIII-a a Festivalului Internaţional George Enescu, un adevărat brand de ţară şi un etalon al performanţei culturale la cel mai înalt nivel.

Telespectatorii TVR 3 vor putea urmări, de la ora 10.00, documentarul Enesciana – Luceafarul muzicii romanesti. Filmul reflectă cele mai importante momente din viaţa compozitorului: primirea primei viori, anii de studiu şi perioada componistică.

 

Filmul artistic Enesciana – Vox Maris, realizat pe muzica poemului „Vox Maris” de George Enescu, începe la TVR 3 de la ora 12.55, iar la 14.00 poate fi urmărit documentarul în trei părţi „Plaiurile dorului” – Casele lui George Enescu. Prima parte prezintă casele memoriale de la Liveni, Mihăileni, Dorohoi şi Botoşani; locuinţele de la Tescani şi Sinaia le vizităm, în partea a doua a producţiei, de la ora 15.00, iar Palatul Cantacuzino din Bucureşti, transformat în Muzeul Naţional „George Enescu” – una dintre cele mai frumoase clădiri ale Capitalei – este reflectat în ultima parte a documentarului de la TVR 3, de la ora 15.37.

 

Momente-tezaur din ediţiile anterioare ale Festivalului ce poartă numele marelui compozitor vedem tot pe 19 august, la TVR 3, sub titlul Bis Festival George Enescu. Astfel, la ora 16.30, ne bucurăm de Poloneza din opera ceaikovskiană „Evgheni Oneghin”, în interpretarea Royal Philharmonic Orchestra, dirijată de Andrew Litton. La 16.40, aceeaşi Royal Philharmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal, ne încântă cu Nimrod din opusul „Variaţiunile Enigma”, purtând semnătura lui Sir Edward Elgar. Iar de la 19.40, o revedem pe pianista Alexandra Dariescu interpretând Bacchanale din „Suita Nr. 3” a lui Constantin Silvestri.

Filmul artistic Suita Sătească, realizat pe muzica celebrei „Suite simfonice” de George Enescu poate fi urmărit, la TVR 3, de la ora 16.45, continuat, de la 17.25, cu filmul artistic Bucuriile Muzicii „Enesciana” – Opus 11, realizat pe muzica „Rapsodiilor romane 1 şi 2”, ale aceluiaşi George Enescu.

Istoria Operei Oedip o aflăm de la ora 18.00, tot la TVR 3. Compusă în perioada 1921 – 1931, tragedia lirică inspirată din lucrările lui Sofocle a fost dedicată de Enescu soţiei sale, Maruca. De altfel, opera a fost compusă chiar la conacul acesteia din Tescani, într-un pavilion de vară ridicat pe o colină artificială din pământ, în mijlocul pădurii.

Maratonul Enescu din 19 august continuă, la ora 19.00, cu „Suita I pentru orchestră” a celui mai important muzician român, din Concertul Extraordinar Festivalul George Enescu 1995, sub bagheta unicului Yehudi Menuhin.

 

Ziua Enescu la TVR 3 se încheie cu una dintre ediţiile de colecţie ale Interviurilor Festivalului George Enescu, difuzată de la ora 20.00, în care Marius Constantinescu a avut-o ca parteneră de dialog pe violonista Janine Jansen. O creatoare a „dansurilor ispititoare de culori şi texturi”, aşa cum o descrie The New York Times, Janine Jansen este una dintre cele mai cunoscute şi apreciate violoniste ale tinerei generaţii. Stilul ei, format dintr-o prezenţă captivantă şi o subtilitate nemărginită a tonului şi frazării, a plasat-o pe marile scene de spectacol, alături de orchestre ca Royal Concertgebouw Orchestra, Berliner Philharmoniker, London Symphony Orchestra, New York Philharmonic, Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia etc.

 

 

Începând de duminică, 20 august, până duminică, 27 august, la TVR 3 cunoaştem unele dintre marile personalităţi internaţionale, ale căror vieţi şi cariere s-au întâlnit şi – nu de puţine ori – au fost influenţate în mod semnificativ de opera marelui nostru compozitor. Un gând despre Enescu va veni, aşadar, zilnic (de luni până vineri de la 15.50 şi 21.50, respectiv sâmbătă şi duminică la prânz şi seara), sub forma unor scurte materiale video, de la Arthur Rubinstein, Yehudi Menuhin, Dmitri Shostakovich, Mihail Jora, Pablo Casals, David Oistrach, Tudor Arghezi şi Cella Delavrancea.

 

În perioada 2-24 septembrie, ediţia 2017 a Festivalului Internaţional George Enescu va aduce la Bucureşti şi în alte şapte oraşe din ţară peste 3.000 dintre cei mai apreciaţi artişti străini şi români ai momentului, în peste 80 de evenimente. Începând cu prima sa ediţie, din anul 1958, Televiziunea Română este un partener de tradiţie al Festivalului, ajungând în prezent să preia şi transmită integral toate concertele acestuia. Magia există şi anul acesta, la TVR 3, din pasiune pentru perfecţiune.

 

Comentarii

Emisiuni

Juraţii iUmor aleg ultimul finalist al show-ului

Avatar

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Cea mai îndrăgită emisiune de umor din România se apropie de finalul celui de-al optulea sezon, iar înainte de marea finalã, difuzatã pe 6 iunie, de la 20:00, la Antena 1, juraţii vor alege ultimul finalist în cadrul semifinalei iUmor. În semifinalã vor participa cei care au primit cele mai multe voturi în aplicația iUmor, dar nu au reușit să se claseze pe primul loc în preferințele publicului. Câștigătorul semifinalei, care va avea loc sâmbãta aceasta, de la 20:00, pe Antena 1, se va alătura celor 10 finaliști în lupta pentru marele premiu în valoare de 20.000 euro, din data de 6 iunie.

Opt concurenți vor urca sâmbãtã pe scena iUmor sâmbata aceasta, pentru a câștiga un loc în marea finală iUmor: Adi Dima, Orban Gabi, Petre Dănuț Irinel, Vlad Schiopu, Nuri Guney, Ștefania Costache, Mr Kills şi Grupul de UMOR- Știrile care nu conteazã.

La fel ca şi în audiții, când concurenţii aveau nevoie de două dintre voturile juraților pentru a ajunge la vot în aplicația „iUmor”, în semifinală concurenții trebuie să îi convingă din nou şi sã primeascã douã voturi, altfel sunt eliminați. Cei care vor obține douã  “Thumbs up”, îi vor pune pe jurați într-o postură dificilă, pentru că Delia, Cheloo și Mihai Bendeac sunt cei care vor alege câștigătorul semifinalei iUmor dintre ei.

În cadrul marei finale iUmor, difuzate pe 6 iunie, de la 20:00, la Antena 1, telespectatorii vor putea vota interpretarea concurenților care au obţinut trei „Thumbs up” din partea juraţilor, într-un interval de 20 de minute, pentru a decide prin vot prin SMS la 1313 marele câștigător, care va pleca acasă cu marele premiu în valoare de 20.000 de euro.

Comentarii

Continue Reading

Premieră TV

Romanian Tradition, scurtmetrajul regizat de Pavel Bartoș, va fi în premieră pe PRO TV!

Avatar

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Una dintre cele mai importante premiere ale anului 2019, pentru Pavel Bartoș, a fost debutul lui ca regizor de film! Romanian tradition, o comedie românească, a fost lansat și a arătat o nouă latură a cunoscutului actor și prezentator TV!

Filmul prezintă experiența a doi studenți care nimeresc, din întâmplare, la o nuntă de la sat și, încercând să respecte toate tradițiile românești, deturnează nunta. În ce fel deviază aceștia evenimentul, putem afla vineri, imediat după marea finală Românii au talent.

Scurtmetrajul aduce la start o distribuție care nu poate fi ratată: Adrian Titieni, Elvira Deatcu, Alexandru Papadopol, Vladimir Purdel și Cătălin Neamțu. Echipa de producție a filmului a fost una de #un10perfect, unii dintre cei implicați fiind colegii lui Pavel din echipa Românii au talent!

”A fost foarte multă adrenalină, multă inconștiență, enorm de mult curaj și foarte multă responsabilitate. Este foarte grea această meserie, dar mi-a plăcut teribil de mult această nouă provocare”, spune Pavel Bartoș despre experiența lui ca regizor. În ceea ce privește Romanian Tradition, el a admis că “Scenariul îl aveam în minte de 20 de ani, dar l-am scris într-o noapte, preproducția în 2 săptămâni, am filmat în 3 zile şi 2 nopţi. Și tocmai de aceea, vrea să mulțumesc din suflet echipei de producție și actorilor care m-au înțeles și au sărit cu mine în această aventură pe care am dus-o la capăt atât de bine. Sunt fericit că primul meu film va fi difuzat chiar după finala show-ului, am emoții mari și sper că toată lumea va fi alături de mine și echipa mea. Va fi cea mai emoționantă zi de vineri din a mea viață profesională J.”

De sâmbătă, filmul va fi disponibil pe canalul de YouTube al lui Pavel Bartoș, unde toată lumea îl va putea viziona.

Ne vom bucura de un umor incredibil, situații care par fără de scăpare și personaje cu povești și reacții care asigură unicitatea, în premieră la PRO TV, vineri noaptea!

Comentarii

Continue Reading

Premieră TV

Cei 10 concurenți care au primit golden buzz sunt pregătiți pentru marea finală Românii au talent!

Avatar

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Sunt cei care au ridicat sala în picioare, care au lăsat jurații și prezentatorii fără cuvinte și care i-au convins să apese butonul auriu: cei 10 finaliști ai sezonului 10!

Mâine, de la 20:30, concurenții încep lupta pentru titlul de cel mai talentat concurent și premiul de 120.000 euro, într-o experiență de neuitat, trăind prima finală de acasă! Erno Varga, Theodor Marcu, Siena Vușcan, Mihai Țigaret, Sara Ardelean, Duo Maintenant, Aura Marcu, Radu Palaniță, Daria Călugăru, Gennady Tkachenko-Papizh sunt pregătiți pentru seara vieții lor și pentru șansa de a câștiga încrederea celor care îi urmăresc!

Votul va aparține celor de acasă care-și vor putea susține favoritul atât prin sms, la numărul de telefon 1264 (tarif 0.48 euro, TVA inclus, valabil în rețelele Telekom, Orange, Vodafone și Digi Mobil), după START VOT, folosind codurile de concurs ale fiecăruia dintre ei, cât și online pe site-ul romaniiautalent.protv.ro.

În premieră, locurile 2 și 3 vor fi recompensate pentru performanțele lor. Cei care le vor ocupa la finalul sesiunii de vot vor obține premii de 20.000 euro, respectiv 10.000 euro. De asemenea, în marea finală vom afla cine a câștigat premiul de originalitate în valoare de 10.000 euro pentru care s-a votat în această săptămână.

Momente noi, spectaculoase, concurenți și jurați care vor oferi o seară magică din casele lor și o decizie care va aparține în totalitate telespectatorilor. Toate acestea și multe alte surprize nu pot fi ratate mâine seară, de la 20:30, în marea finală a sezonului 10 Românii au talent!

Românii au talent – #finaladeacasa

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0