Marcajul CE – un standard impus pentru comercializarea produselor în spațiul UE - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

Marcajul de conformitate europeană este un sistem de principii și măsuri prin intermediul cărora se poate stabili dacă un produs este sau nu sigur pentru a fi comercializat în Spațiul Economic European. Organisme autorizate atestă, în urma unor evaluări detaliate, dacă produsele în cauză îndeplinesc întocmai toate standardele de siguranță, sănătate și protecție a mediului în vigoare.

Cereti oferta pentru verificarea marcajului CE de la Certiso și beneficiați de servicii rapide adaptate nevoilor dumneavoastră în așa fel încât să fiți sigur că aveți de-a face cu produse care corespund standardelor de conformitate europeană!

Ce înseamnă marcajul CE?

Marcajul de conformitate CE este o dovadă a siguranței și performanței unui produs care atestă a acesta a fost produs, depozitate, transportat și distribuit în condiții optime. Uniunea Europeană are reguli clare cu privire la produsele care se comercializează în acest spațiu iar marcajul CE stabilește respectarea a mare parte dintre acestea. Este un element cu caracter obligatoriu, ceea ce înseamnă că absența sa de pe un anumit produs împiedică intrarea acestuia în Spațiul Economic European.

Siguranța și sănătatea consumatorului și a mediului sunt principalele chestiuni care se urmăresc prin utilizarea acestui marcaj. Pentru a putea fi obținut, produsele sunt expuse la nenumărate evaluări, teste și verificări de către entități autorizate. Sunt vizate detalii precum rezistența și stabilitatea mecanică; igiena de producție, depozitare, transport și expunere; siguranța în caz de incendiu, condițiile de sănătate și de mediu, siguranța operațională, protecția fonică, economia de energie și retenția căldurii, etc.

Cum deosebim un marcaj CE de simbolul China Export?

O problemă foarte importantă la ora actuală o reprezintă faptul că marcajul CE poate fi foarte ușor confundat cu simbolul China Export, fiind vorba de aceeași abreviere. Un expert va reuși să facă foarte ușor distincția. Însă, există câteva aspecte de care puteți ține cont pentru a elimina orice dubiu. La prima vedere, poziționarea literelor diferă. Mai exact, marcajul CE prezintă un spațiu suficient de mare între cele două litere în așa fel încât să poată fi alăturate două cercuri egale, în timp ce în cazul simbolului China Export, literele sunt mai apropiate. Colaborarea cu un expert pentru stabilirea autenticității marcajului este cea mai la îndemână metodă prin care puteți stabili în ce măsură produsul în cauză îndeplinește condițiile de conformitate.

Marcajul CE vs China Export

Ce se întâmpla dacă nu respectăm standardul de conformitate CE?

După cum spuneam, acest marcaj reprezintă o condiție obligatorie pentru ca anumite categorii de produse să poată fi comercializat pe piața Uniunii Europene. Dintre acestea putem menționa aparatele electronice, jucăriile, dispozitivele medicale, utilajele, vehiculele, materialele și echipamentele de construcții, etc. Nerespectarea standardului conduce la implicații legale nefavorabile pentru comercianții în cauză. Depistarea comercializării neconforme atrage după sine amenzi însemnate și chiar riscul de închisoare, în funcție de gravitatea situației.

Cum putem verifica marcajul CE?

Există posibilitatea ca unele produse marcate să fie contrafăcute, ori să folosească acest însemn într-un mod greșit și neconform. Veridicitatea Marcajului CE poate fi testată prin solicitarea unui certificat de conformitate. Deși poate fi considerată o procedură complexă și dificilă, echipa Certiso vă ajută să o parcurgeți foarte ușor și rapid. Se vor efectua multiple teste și verificări, chiar și în laboratoare certificate la cerere, în așa fel încât să se stabilească dacă produsul îndeplinește toate prevederile emise de Comisia Europeană. Se vor analiza și documentele în raport cu directivele europene și reglementările internaționale ce vizează fiecare categorie de produs pentru a putea stabili dacă avem de-a face cu un marcaj obținut și utilizat în condiții optime.

Specialiștii Certiso vă ajută să verificați rapid și simplu marcajele CE pentru multiple categorii de produse în schimbul unei oferte de preț personalizate și foarte avantajoase!

Advertisement
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending