Connect with us

ALL MEDIA

Marea bariera de corali, in pericol din cauza pesticidelor

Redactia Radar de Media

Published

on

BBC News informeaza la sfarsitul acestei saptamani ca Marea bariera de corali a Australiei este pusa in pericol de catre practicile agricole – pesticide, dupa cum arata un nou raport al Guvernului australian referitor la calitatea apei din zona.

S-au descoperit substante toxice la o distanta pana la 60 km in interiorul barierei de corali, care este una dintre minunile naturii.

Se pare ca o inundatie de proportii si un ciclon care s-au abatut in prima jumatate a acestui an asupra partii de nord a regiunii Queensland ar fi inrautatit lucrurile, maturand substante poluante dinspre uscat spre mare.  Insa raportul amintit mai mentioneaza si unele practici horticole inacceptabile ale catorva fermieri din zona.

Cu toatea acestea, se concluzioneaza in raport, ca in general fermierii utilizeaza metode ecologice, adaugandu-se ca aceste imbunatatiri au fost subminate de catre ravagiile ciclonului Yasi.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale, vă rugăm să ne contactați pe email.

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending