Marele actor John Malkovich, la Festivalul Enescu: Fiecare reprezentaţie e diferită, pentru că teatrul este o entitate vie - RADAR DE MEDIA
Connect with us

EVENTS

Marele actor John Malkovich, la Festivalul Enescu: Fiecare reprezentaţie e diferită, pentru că teatrul este o entitate vie

Published

on

Actorul american John Malkovich, care a interpretat rolul naratorului în producţia „The Infernal Comedy. Confessions of a Serial Killer”, pusă în scenă, luni, la Ateneul Român din Capitală, a declarat după reprezentaţie că acest spectacol i-a permis să experimenteze, să rămână „curios şi proaspăt”.

„Fiecare reprezentaţie este diferită, pentru că teatrul este o entitate vie, care trăieşte etern. Aşadar, eu am făcut operă cu 26 de cântăreţi şi fiecare dintre ei este diferit, interpretările sunt diferite şi publicul este diferit de fiecare dată. A fost un spectacol frumos şi un public minunat”, a declarat John Malkovich într-o conferinţă care a avut loc luni seară, la Ateneul Român din Capitală, după spectacolul „The Infernal Comedy. Confessions of a Serial Killer”, susţinut în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Întrebat dacă îi place opera, Malkovich a răspuns: „Cred că muzica aceasta este atât de puternică (..) Cred că Michael (Sturminger, regizorul spectacolului, n.r.) şi Martin (Haselböck, dirijorul orchestrei, n.r.) au făcut o treabă excelentă şi au făcut un spectacol compact şi interesant, având o muzică fantastică, ce se potriveşte piesei”.

Pe de altă parte, celebrul actor a declarat că mulţi dintre instrumentiştii orchestrei – membrii Orchester Wiener Akademie – i-au spus că felul în care joacă el influenţează modul în care ei cântă, Malkovich afirmând că este valabil şi reversul, scrie Mediafax.

Vorbind despre personajul pe care îl interpretează, Jack cel întors din morţi, gata să îşi povestească viaţa, Malkovich a afirmat că acesta este o persoană căreia îi place şi devine entuziastă la durerea pe care o provoacă.

Totodată, celebrul actor a spus că nu simte că ceva l-a schimbat în vreun fel de la începutul acestui proiect: „Am rămas doar curios şi deschis lumii şi asta m-a lăsat să experimentez ceva ce colegii mei, prietenii mei nu au putut înţelege, dar astfel creşti şi rămâi proaspăt. Nu cred că aş fi putut face asta când eram tânăr, dar tot ceea ce faci reprezintă experienţa acumulată de-a lungul anilor. Aşadar, cu cât ai mai mult, cu cât ai oportunitatea de a avea mai mult şi cu cât profiţi de acea oportunitate, cu atât este mai bine pentru tine”.

El a adăugat că după acest turneu are nevoie de o pauză, explicând că, atunci când călătoreşte în întreaga lume, fiind celebru, este un adevărat coşmar.

„Acum este plin de paparazzi (…) Când am părăsit Teatrul din Lisabona, eu şi Michael am ieşit să fumăm o ţigară şi să discutăm despre ce vom face, ce ar fi trebuit să facem şi a trebuit să ne oprim la poze. Multe, multe, multe poze. Este extrem de nepoliticos şi agresiv. Dar acum toţi sunt paparazzi. Lumea îmi spune că sunt faimos. Şi ce? Nu pot fuma o ţigară sau să dau un telefon sau să-mi repet textul? Sau să am o viaţă? Nu, pentru că trebuie să fac o poză”, a spus Malkovich.

Pe de altă parte, el a recunoscut că este o oportunitate să joace alături de Orchester Wiener Akademie, Michael Sturminger şi de Martin Haselböck, adăugând : „Dacă nu eşti faimos, nu ai putea face asta, nu pentru că nu ai fi destul de bun, dar aşa se învârte lumea”.

La începutul conferinţei de presă, dirijorul Martin Haselböck a declarat că membrii Orchester Wiener Akademie au fost foarte impresionaţi de publicul minunat pe care l-au întâlnit la Festivalul Enescu.

„George Enescu, ca muzician, înseamnă foarte mult pentru mine”, a mai declarat Martin Haselböck.

Totodată, Michael Sturminger, regizorul spectacolului, a declarat că a fost o experienţă extraordinară să lucreze cu John Malkovich în acest proiect.

Spectacolul „The Infernal Comedy. Confessions of a Serial Killer” s-a jucat luni, sub cupola Ateneului Român, timp de două ore audienţa fiind impresionată de producţia pusă în scenă. 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending