Connect with us

Eurovision

Marele premiu al Selecţiei Naţionale Eurovision 2011 este un autoturism BMW Seria 3

Published

on

Reclame

Compozitorul melodiei care va reprezenta România la Eurovision în 2011 (Germania) va câştiga un autoturism BMW Seria 3, în cadrul Selecţiei Naţionale difuzate de TVR, în noaptea de  Revelion. Premiul este oferit în urma unui parteneriat încheiat recent între Televiziunea Română şi Automobile Bavaria Group, cea mai mare reţea de dealeri BMW din Europa Centrală şi de Est.

Câştigătorul va fi desemnat în urma unui sistem de votare complex, ce oferă ponderi de jurizare egale juriului şi telespectatorilor TVR (http://www.tvr.ro/eurovision/regulament.php).

Este pentru a doua oară consecutiv când, pentru a recompensa talentul compozitorilor români înscrişi în cursa Eurovision, organizatorii oferă un autoturism drept premiu celui care câştigă Selecţia Naţională.

Prima fază a competiţiei Eurovision 2011 în România a început în urmă cu aproape trei săptămâni, când TVR a dat startul înscrierilor. Data limită până la care compozitorii mai pot intra în concurs este 5 noiembrie. Preselecţia pieselor va avea loc în zilele de 9-10 noiembrie, iar Selecţia Naţională va fi transmisă în direct, pe TVR 1 şi TVR Internaţional, în noaptea de Revelion.

Faza internaţională va avea loc la Dusseldorf, în Germania, în zilele de 10 şi 12 mai (semifinale) şi 14 mai (finala).

Despre Eurovision

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 54 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut vreodată  (172 de puncte) la Eurovision este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending