Connect with us

MAGAZIN

Marile companii din industria tutunului au semnat cu ANAF un protocol pentru combaterea pieței negre

Published

on

 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a semnat un Protocol de colaborare cu fiecare dintre marile companii din industria tutunului (British American Tobacco – BAT, Japan Tobacco International – JTI şi Philip Morris International – PMI), în vederea combaterii comerţului ilegal cu ţigarete.

Potrivit documentelor, personalul vamal şi cel specializat în prevenirea şi combaterea fraudei fiscale va beneficia de sprijinul și expertiza celor trei companii de tutun, acordate în vederea eficientizării acțiunilor de combatere a contrabandei, precum și a depistării produselor din tutun contrafăcute, care pot ajunge pe piața de desfacere din România sau din alte state membre ale Uniunii Europene. La rândul său, Direcția Generală a Vămilor va furniza companiilor de tutun mostre de țigarete reținute în vederea confiscării și, de asemenea, va transmite date și informații cu privire la capturile de țigarete.

„Obiectivul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) este acela de a asigura o mai bună colectare a taxelor în scopul creșterii veniturilor la bugetul de stat, astfel încât autoritățile să poată redirecționa banii către proiecte vitale pentru economie și societate, investiții în infrastructură, sectoare economice profitabile, să asigure sumele necesare pentru plata pensiilor și salariilor, precum și un mediu economic corect și echitabil pentru toți contribuabilii și actorii economici. În acest sens, colaborăm cu toate instituțiile competente în combaterea evaziunii fiscale, continuând aplicarea fermă a  măsurilor de descurajare a inițiativelor evazioniste și a traficului ilegal cu produse accizabile”, a declarat Gelu Ștefan Diaconu, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

„În lupta cu comerțul ilicit, autoritățile și contribuabilii trebuie să lucreze împreună pentru a răspunde amenințărilor și a asigura un mediu economic sănătos. Documentele semnate astăzi deschid o nouă perspectivă a dezvoltării cooperării cu marii producători de țigarete, în beneficiul cetățenilor. Comercianții legali vor plăti mai mult statului, dacă vânzările lor sunt mai puțin afectate de comerțul ilegal cu produse din tutun”, a declarat Romeo Florin Nicolae, vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, coordonator al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi al Direcţiei Generale a Vămilor.

„Prioritățile Direcţiei Generale a Vămilor rămân în continuare combaterea traficului ilegal cu tigarete, produse energetice și alcool. În acest fel, autoritatea vamală urmăreşte să contribuie atât la creşterea gradului de încasare la bugetul statului şi al Uniunii Europene, dar şi la protejarea consumatorilor, având în vedere că produsele ilicite nu sunt conforme cu legislaţia UE privind produsele din tutun. Un exemplu de bună practică îl reprezintă acţiunile desfăşurate în luna iulie 2014 pe frontiera româno-moldovenească, în comun cu alte instituţii ale statului şi cu suportul producătorilor de ţigarete, împreună cu Serviciul Vamal al Republicii Moldova, care au condus la scăderea contrabandei cu ţigarete cu aproximativ 8% în luna iulie 2014 în regiunea nord-est, comparativ cu luna mai 2014, conform unei analize independente realizată de producătorii de ţigarete cu o societate de profil specializată în astfel de studii. Totodată, scăderea contrabandei cu ţigarete a fost determinată şi de măsurile administrative de reglementare iniţiate de autoritatea vamală, de exemplu Ordinul Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală privind aplicarea de instrucţiuni speciale pentru unele categorii de bunuri introduse de către călători pe teritoriul României, în bagajele personale. În perioada ianuarie – august 2014, lucrătorii Direcţiei Generale a Vămilor au descoperit cantitatea de 48 977 477 țigarete traficate ilegal, a căror valoare depășește suma de 6 000 000 euro, ceea ce reprezintă o creștere cu 34%, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2013”, a declarat Claudiu Ardeleanu, directorul general al Direcției Generale a Vămilor.

„Acest Protocol reprezintă un nou cadru pentru viitoare programe comune, în vederea reducerii pieței negre. Este vorba despre actualizarea memorandumurilor semnate de JTI în 2005 cu Agenția Națională de Administrare Fiscală și, ulterior, în 2008,  cu Autoritatea Națională a Vămilor, acesta din urma concretizat în perioada 2010-2013, printre altele, într-un program de instruire a 28 de echipe canine. Vom extinde colaborarea și cu Direcția Generală Antifraudă Fiscală și vom continua parteneriatele de succes cu Direcția Generală a Vămilor, prin susținerea dezvoltării profesionale a lucrătorilor vamali, acordarea de suport pentru instruirea de noi echipe canine, precum și prin derularea de campanii publice anticontrabandă în regiunile de frontieră ale țării. Până acum, campaniile desfășurate în zona de sud-vest, nord-vest și nord-est au avut rezultate vizibile în ce privește scăderea pieței negre”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, Moldova și Bulgaria.

„Apreciem eforturile autorităților de combatere a comerțului ilegal cu țigarete și suntem convinși că limitarea contrabandei rămâne o prioritate pentru instituțiile competente. Industria tutunului este al doilea mare contribuabil la bugetul de stat al României, după companiile din sectorul petrolier. În 2013, producătorii de țigarete au virat la buget peste 2,6 miliarde euro, reprezentând accize, TVA, taxe și contribuții, ceea ce înseamnă 13% din totalul veniturilor bugetare și circa 2% din PIB. Accizele plătite de companiile de tutun în 2013 reprezintă peste 40% din totalul veniturilor bugetare provenite din accize. Un singur punct procentual recuperat de piața legală din contrabandă înseamnă încasări suplimentare la bugetul de stat de circa 40 milioane de euro. Pentru ca piața neagră să scadă și pe viitor, eforturile autorităților competente în combaterea contrabandei trebuie susținute de o strategie unitară și o politică fiscală coerentă. De asemenea, este nevoie ca dialogul nostru cu instituțiile de aplicare a legii să fie continuat în același ritm”, a declarat Adrian Popa, Director Corporate & Regulatory Affairs, BAT Romania.

„Semnarea  Protocolului marchează pentru Philip Morris în România o nouă etapă în colaborarea cu ANAF și ne permite să ne implicăm și mai mult alături de autorități, în eforturile de combatere a comerțului ilegal cu țigarete. Printre acțiunile pe care le vizăm se numără sprijinirea campaniilor inițiate de autorități pentru expunerea efectelor nocive ale comerțului ilicit şi furnizarea de expertize tehnice și training  de specialitate pentru identificarea produselor contrafăcute. Cooperarea transfrontalieră, dar și parteneriatele strategice între reprezentanții autorităților și industrie, dublate de dezvoltarea unei platforme informatice care să asigure trasabilitatea țigaretelor și a componentelor necesare producției sunt elementele cheie care pot contribui semnificativ la reducerea comerțului ilicit cu țigarete pe piața noastră,” a declarat Sorana Mantho, Director Corporate Affairs, Philip Morris Romania și Bulgaria.

 Mihai Știrbu este Senior Editor și îi poți scrie la mihai.stirbu(a)radardemedia.ro

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MAGAZIN

Alya, de la succes international la muzica populara!

Published

on

 

Revenire in forta pentru indragita solista Alya, care se intoarce in industria muzicala romaneasca cu o mare surpriza. Dupa ce a avut parte de succes international cu piesa “Sexy mama” care a fost difuzata la radiourile din Turcia, Alya a lansat o noua melodie. Este vorba de un cover la piesa “Din bucata mea de paine”, intepretata de Ionela Prodan.

“Mi-am dorit sa reinterpretez piesele care mi-au marcat copilaria cantate de mama si bunica atunci cand eram mica. De cand mi-am facut band cu profesionisti, profit de asta si incerc sa interpretez niste piese in stilist acustic. Ionela Prodan a fost una dintre solistele care mi-au placut foarte mult iar bunica imi zicea ca are cele mai adevarate versuri din muzica populara, care reflecta realitatea”, ne-a povestit solista. Si tot ea ne-a marturisit ca aceasta nu va fi singura melodie reinterpretata, caci vor mai fi si altele din industria muzicii populare si piese mai vechi ale interpretilor de valoare.

“Iubesc muzica populara cu care am copilarit si sper sa le placa si fanilor mei noile piese. Eu le-am indragit, fac parte din copilaria mea si trecutul meu si au un loc aparte in inima mea”, ne-a mai marturisit Alya in incheiere. Solista si colegii ei au realizat o sedinta foto de exceptie cu mai multe tinute extrem de sexy.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Muzica

INNA, un nou record pe YouTube: 3 miliarde de vizualizări pe YouTube pe propriul canal și peste 5 milioane de abonați

Published

on

FOTO CREDIT: FABRICA DE PR
 

INNA a atins un nou record pe YouTube: are 3 miliarde de vizualizări pe propriul canal de YouTube și peste 5 milioane de abonați. De asemenea, la nivelul întregii platforme YouTube, INNA are peste 4 miliarde de vizualizări, poziționându-se pe locul 91. Artista devansează nume mari precum Justin Timberlake, Thalia, Jessie J, Avril Lavigne, Lana del Rey, Red Hot Chili Peppers, Kygo, Sean Paul sau Kanye West.

„Sunt onorată și mă bucur de susținerea fanilor mei în toți acești ani. Peste 5 milioane de abonați înseamnă enorm, nu visam să ajung aici. Iar 3 miliarde de vizualizări… este incredibil. Dar stați aproape, urmează lansarea albumului „YO”, adică și mai multă muzică”, a spus INNA.

INNA a lansat până acum 4 piese de pe albumul „YO”: „RA”, „Iguana”, „Sin Ti” și „Tu Manera”. Albumul „YO” este în limba spaniolă, este compus integral de artistă, produs de David Ciente și se va lansa cu ROC Nation, labelul lui Jay-Z, care reprezintă artiști de top precum Rihanna, Shakira, Mariah Carey, Damien Marley, Miguel, Willow Smith.

 

INNA – Tu Manera

https://www.youtube.com/watch?v=jLS_Oz_ZffA&feature=em

Tot anul acesta, INNA a lansat „Sin Ti”, o piesă sinceră de dragoste, o declarație directă și emoționantă, care are peste 5 milioane de vizualizări.

INNA – Sin Ti

https://www.youtube.com/watch?v=Q1B-v67_5uI

 

Anul trecut, INNA a lansat „RA” (cu aproape 10 milioane de vizualizări) și „Iguana” (peste 15 milioane de vizualizări), două piese cu un sound complet nou față de cel cu care erau obișnuiți fanii artistei, care vor fi incluse pe albumul „YO”.

INNA – RA

INNA – Iguana

 

„YO” include 11 piese, fiecare spune povestea unui alt personaj, a unei alte stări pe care INNA simte că le-a trait în altă viață. Piesele se numesc „RA”, „Contigo”, „Iguana”, „Si, Mama”, „Sin Ti”, „Locura”, „Fuego”, „Tu Manera”, „La Vida”, „Gitana”, „Te Vas”. Pentru fiecare dintre ele, artista a filmat câte un videoclip cu NGM Creative (Bogdan Păun – regizor și Alex Mureșan – DoP), producție video Loops Production.

INNA – YO (trailer)

INNA a susținut peste 800 de concerte, are peste 11 milioane de fani pe Facebook, 1,5 milioane de fani pe Twitter și 2,6 milioane de fani pe Instagram.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Designerul Silvia Șerban – despre noile materiale eco din industria fashion, la conferința „Viitorul este (Inter)Schimbabil – Sustainability Talk”

Published

on

FOTO CREDIT: FABRICA DE PR
 

Preocupată de sustenabilitate, economie circulară și mai ales de implementarea acestor concepte în industria fashion, designerul Silvia Șerban organizează conferința „Viitorul este (Inter)Schimbabil”, o discuție pe tema sustenabilității, din cadrul Cartierului Creativ al RDW 2019. 

Pe 20 mai, de la ora 18:30, la Hotel Epoque, Cismigiu Central Park 17C, intrarea Aurora, Silvia Șerban îl va avea invitat pe Luca Olivini, Material Manager al departamentului Eco Hub la C.L.A.S.S. (Creativity, Lifestyle And Sustainable Synergy), o multi-platformă din Milano specializată în integrarea noilor generații de valori eco, cu precădere în industria fashion.

Atât eu, cât și invitatul meu, Luca Olivini, vom atrage atenția asupra punctelor cheie pornind de la creativitate, inovare, responsabilitate în ceea ce privește atât produsul, cât și producția și, nu în ultimul rând, comunicarea. În plus, în curând vom fi obligați, atât designerii, cât și consumatorii, să adoptăm noile reglementări impuse european în privința economiei circulare, iar moda, ca a doua industrie poluatoare în prezent, va trebui să se adapteze. Sustenabilitatea va fi „must have-ul” următorilor ani”, declară Silvia.

Creatorul de modă spune că, încă de la începutul carierei sale a folosit materiale și accesorii care proveneau din domenii diferite de cel al modei. Primele sale colecții au fost făcute deconstruind haine deja existente sau a căutat metode de croit prin care să rezulte cât mai puține pierderi de material. „În timp am dezvoltat modele care își pot schimba forma pentru a obține structuri diferite adaptabile la nevoi diferite. În felul ăsta gândesc că materialul folosit este cât mai mult exploatat și că ofer cumpărătorului mai multe opțiuni pentru a-și valorifica banii cheltuiți cu un produs cumpărat de la mine, ceea ce reprezintă o latură importantă a sustenabilității. În 2015 am participat cu un stand în cadrul Milan Expo și așa i-am cunoscut pe Luca și pe Giusy Bettoni, CEO și fondatoarea C.L.A.S.S. Am fost fascinată de pasiunea cu care Giusy vorbește despre toată munca din spatele acestui proiect, despre materialele la care au participat în inovare, în special de cele obținute prin topirea PET-urilor sau alte resturi care până acum se aruncau.”

Silvia Șerban își dorește să implementeze și în România aceste tendințe, iar conferința pe care o va susține pe 20 mai face parte dintr-un proiect mai amplu, care va cuprinde mai multe workshop-uri în următoarele luni, pe acest subiect.

Cei care vor dori să afle mai multe despre acest subiect vor avea ocazia, la conferința „Viitorul este (Inter)Schimbabil – Sustainability Talk”, la Hotel Epoque, să vadă aceste noi tipuri de materiale, să afle cum sunt obținute, ce presupune atât partea de inovație, cât și rezultatele obținute în urma producerii lor.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending