Connect with us

BAZAR

Marile companii din industria tutunului au semnat cu ANAF un protocol pentru combaterea pieței negre

Published

on

 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a semnat un Protocol de colaborare cu fiecare dintre marile companii din industria tutunului (British American Tobacco – BAT, Japan Tobacco International – JTI şi Philip Morris International – PMI), în vederea combaterii comerţului ilegal cu ţigarete.

Potrivit documentelor, personalul vamal şi cel specializat în prevenirea şi combaterea fraudei fiscale va beneficia de sprijinul și expertiza celor trei companii de tutun, acordate în vederea eficientizării acțiunilor de combatere a contrabandei, precum și a depistării produselor din tutun contrafăcute, care pot ajunge pe piața de desfacere din România sau din alte state membre ale Uniunii Europene. La rândul său, Direcția Generală a Vămilor va furniza companiilor de tutun mostre de țigarete reținute în vederea confiscării și, de asemenea, va transmite date și informații cu privire la capturile de țigarete.

„Obiectivul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) este acela de a asigura o mai bună colectare a taxelor în scopul creșterii veniturilor la bugetul de stat, astfel încât autoritățile să poată redirecționa banii către proiecte vitale pentru economie și societate, investiții în infrastructură, sectoare economice profitabile, să asigure sumele necesare pentru plata pensiilor și salariilor, precum și un mediu economic corect și echitabil pentru toți contribuabilii și actorii economici. În acest sens, colaborăm cu toate instituțiile competente în combaterea evaziunii fiscale, continuând aplicarea fermă a  măsurilor de descurajare a inițiativelor evazioniste și a traficului ilegal cu produse accizabile”, a declarat Gelu Ștefan Diaconu, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

„În lupta cu comerțul ilicit, autoritățile și contribuabilii trebuie să lucreze împreună pentru a răspunde amenințărilor și a asigura un mediu economic sănătos. Documentele semnate astăzi deschid o nouă perspectivă a dezvoltării cooperării cu marii producători de țigarete, în beneficiul cetățenilor. Comercianții legali vor plăti mai mult statului, dacă vânzările lor sunt mai puțin afectate de comerțul ilegal cu produse din tutun”, a declarat Romeo Florin Nicolae, vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, coordonator al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi al Direcţiei Generale a Vămilor.

„Prioritățile Direcţiei Generale a Vămilor rămân în continuare combaterea traficului ilegal cu tigarete, produse energetice și alcool. În acest fel, autoritatea vamală urmăreşte să contribuie atât la creşterea gradului de încasare la bugetul statului şi al Uniunii Europene, dar şi la protejarea consumatorilor, având în vedere că produsele ilicite nu sunt conforme cu legislaţia UE privind produsele din tutun. Un exemplu de bună practică îl reprezintă acţiunile desfăşurate în luna iulie 2014 pe frontiera româno-moldovenească, în comun cu alte instituţii ale statului şi cu suportul producătorilor de ţigarete, împreună cu Serviciul Vamal al Republicii Moldova, care au condus la scăderea contrabandei cu ţigarete cu aproximativ 8% în luna iulie 2014 în regiunea nord-est, comparativ cu luna mai 2014, conform unei analize independente realizată de producătorii de ţigarete cu o societate de profil specializată în astfel de studii. Totodată, scăderea contrabandei cu ţigarete a fost determinată şi de măsurile administrative de reglementare iniţiate de autoritatea vamală, de exemplu Ordinul Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală privind aplicarea de instrucţiuni speciale pentru unele categorii de bunuri introduse de către călători pe teritoriul României, în bagajele personale. În perioada ianuarie – august 2014, lucrătorii Direcţiei Generale a Vămilor au descoperit cantitatea de 48 977 477 țigarete traficate ilegal, a căror valoare depășește suma de 6 000 000 euro, ceea ce reprezintă o creștere cu 34%, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2013”, a declarat Claudiu Ardeleanu, directorul general al Direcției Generale a Vămilor.

„Acest Protocol reprezintă un nou cadru pentru viitoare programe comune, în vederea reducerii pieței negre. Este vorba despre actualizarea memorandumurilor semnate de JTI în 2005 cu Agenția Națională de Administrare Fiscală și, ulterior, în 2008,  cu Autoritatea Națională a Vămilor, acesta din urma concretizat în perioada 2010-2013, printre altele, într-un program de instruire a 28 de echipe canine. Vom extinde colaborarea și cu Direcția Generală Antifraudă Fiscală și vom continua parteneriatele de succes cu Direcția Generală a Vămilor, prin susținerea dezvoltării profesionale a lucrătorilor vamali, acordarea de suport pentru instruirea de noi echipe canine, precum și prin derularea de campanii publice anticontrabandă în regiunile de frontieră ale țării. Până acum, campaniile desfășurate în zona de sud-vest, nord-vest și nord-est au avut rezultate vizibile în ce privește scăderea pieței negre”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, Moldova și Bulgaria.

„Apreciem eforturile autorităților de combatere a comerțului ilegal cu țigarete și suntem convinși că limitarea contrabandei rămâne o prioritate pentru instituțiile competente. Industria tutunului este al doilea mare contribuabil la bugetul de stat al României, după companiile din sectorul petrolier. În 2013, producătorii de țigarete au virat la buget peste 2,6 miliarde euro, reprezentând accize, TVA, taxe și contribuții, ceea ce înseamnă 13% din totalul veniturilor bugetare și circa 2% din PIB. Accizele plătite de companiile de tutun în 2013 reprezintă peste 40% din totalul veniturilor bugetare provenite din accize. Un singur punct procentual recuperat de piața legală din contrabandă înseamnă încasări suplimentare la bugetul de stat de circa 40 milioane de euro. Pentru ca piața neagră să scadă și pe viitor, eforturile autorităților competente în combaterea contrabandei trebuie susținute de o strategie unitară și o politică fiscală coerentă. De asemenea, este nevoie ca dialogul nostru cu instituțiile de aplicare a legii să fie continuat în același ritm”, a declarat Adrian Popa, Director Corporate & Regulatory Affairs, BAT Romania.

„Semnarea  Protocolului marchează pentru Philip Morris în România o nouă etapă în colaborarea cu ANAF și ne permite să ne implicăm și mai mult alături de autorități, în eforturile de combatere a comerțului ilegal cu țigarete. Printre acțiunile pe care le vizăm se numără sprijinirea campaniilor inițiate de autorități pentru expunerea efectelor nocive ale comerțului ilicit şi furnizarea de expertize tehnice și training  de specialitate pentru identificarea produselor contrafăcute. Cooperarea transfrontalieră, dar și parteneriatele strategice între reprezentanții autorităților și industrie, dublate de dezvoltarea unei platforme informatice care să asigure trasabilitatea țigaretelor și a componentelor necesare producției sunt elementele cheie care pot contribui semnificativ la reducerea comerțului ilicit cu țigarete pe piața noastră,” a declarat Sorana Mantho, Director Corporate Affairs, Philip Morris Romania și Bulgaria.

 Mihai Știrbu este Senior Editor și îi poți scrie la mihai.stirbu(a)radardemedia.ro

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente

The Artist Awards – prima ediție a premiilor muzicale și de online are loc pe 11-12 octombrie in Craiova

Published

on

 

BUG Mafia – concert incendiar pe scena The Artist Awards!

Pe 11 și 12 octombrie, la Craiova, in Piața Mihai Viteazu, va avea loc prima ediție The Artist Awards! După sute de ore petrecute in studio, pe scenă sau la filmări, artiștii și creatorii de conținut din România sunt premiați pentru rezultatele lor.

Pe 11 octombrie vor fi sărbătoriți cei mai talentați influenceri din țară, iar pe 12 octombrie, artiștilor le vor fi acordate premiile pentru categoriile The Artist, The Artist on TV, Best Female, Best Male, Best Song, Best Pop Rock, Best Dance, Best Video, Best DJ Act, Best Production Artist, Best Collaboration.

 

Pentru categoriile Best Favorite Artist si Best Trap Artist, fanii iși pot vota artiștii preferați pe site-ul http://theartistawards.com.

 

Pe scena din Piața Mihai Viteazu vor urca artiști cu show-uri special create pentru The Artist Awards, precum Antonia, Delia, INNA, Carla’s Dreams, The Motans, Shift, Dirty Nano, Blacklist, Spike, Cristi Minculescu & Valter & Boro, Alina Eremia, AMI, Ana Baniciu, Florian Rus, Killa Fonic, Gran Error, Irina Rimes, El Nino, DJ Project, Pax, Raluka, Mark Stam, Pacha Man, Minelli, Sickotoy, Roxen, Sonja, Spania99, Tostogan’s, Vanotek (cu Myata și Lori), Vescan și mulți alții.

Pe 12 octombrie, evenimentul va fi incheiat cu un concert susținut de BUG Mafia!

 

Producția evenimentului va fi impresionantă: unul dintre cele mai mari ecrane led din România – 400mp2, momente pirotehnice și multe alte surprize care vor umple Piața Mihai Viteazu din Craiova de energie, vibrație și lumină.

The Artist Awards este organizat de Big Ideas, cu sprijinul Global Records, în parteneriat cu Kiss FM, LIDL și Opera Română Craiova.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BAZAR

Un nou Birou de avocatura in Sibiu

Published

on

 

Biroul de avocatura Suciu&Suciu, din Medias,  isi deschide un nou sediu in orasul Sibiu. Apreciati de clienti pentru consultanta si cazurile rezolvate de-a lungul timpului, avocatii acestui birou isi vor extinde serviciile pentru a ajuta cat mai multi oameni aflati la necaz. Cine reprezinta Biroul de avocatura Suciu&Suciu?

Colaborarea in aceasta formula a inceput in anul 2009. Insa in 1998, avocatul Suciu Ioan Cristian si-a inceput cariera propriu-zisa, iar avocatul Suciu Cosmin Ovidiu a debutat in anul 2004. Cei doi au devenit membri ai Baroului de Avocati Sibiu.  Pana sa isi deschida acest birou, cei doi distinsi avocati Sibiu au lucrat alaturi de oameni de prestigiu din lumea justitiei precum Bettjnio Gheorghe Diamant si Vasile Luncean, acestia fiind cei care i-au initiat in aceasta profesie. Din anul 2009, avand la baza experienta acumulata, avocatii Suciu Cosmin Ovidiu si Suciu Ioan Cristian au hotarat sa abordeze profesia de avocat in propriul stil, prefigurat in anii petrecuti alaturi de importanti maestrii ai baroului.

Si totusi, cand sa contactati un avocat? Asa cum am vazut de nenumarate ori, legea ofera raspunsuri la evenimentele pe care le experimentam in fiecare zi. Insa tot ce tine de justitie reprezinta un domeniu extrem de complex care necesita interventia unor profesionisti experti, precum avocatii  Biroului Suciu&Suciu. Cum spuneam, cei doi vor oferi de acum si consultanta juridica Sibiu, cu acelasi profesionalism si implicare cu care si-au obisnuit clientii.

Cearta cu vecinii devine de nejustificat, abuzurile la munca din partea superiorilor sau colegilor sunt din ce in ce mai dese, suferiti un accident de circulatie in care trebuie sa se stabileasca cine este responsabil pentru rambursarea daunelor,  trebuie efectuata o vanzare imobiliara … In viata de zi cu zi, exista multe situatii in care veti apela la un avocat. Biroul de avocatura Suciu&Suciu va poate reprezenta sau consilia in multiple cauze:

  1.   Drept civil si dreptul familiei. In aceste servicii intra redactarea si sustinerea unor actiuni in justitie ( revendicare mobiliara si imobiliara, evacuare, posesorii, granituire, servitute, partaj, nulitate/anulare acte, reziliere sau rezolutiune contracte, prestatie tabulara, uzucapiune, in constatare, exproprieri, somatii de plata, ordonante presedintiale, obtinere ordin de protectie in caz de violenta domestica, divort, stabilire domiciliu minor, contributie intretinere, program vizitare minor, punere sub interdictie, stabilirea filiatiei, tagada paternitatii etc.); obtinere despagubiri (materiale si morale) in materie de asigurare (de raspundere civila, de bunuri, de persoane etc.) rezultate din accidente de orice natura; succesiuni legale si testamentare (mosteniri) etc.
  2.   Drept comercial si societar. Serviciile oferite de Biroul de avocatura Suciu&Suciu sunt consultanta juridica; redactare si sustinere actiuni in justitie; redactare acte, contracte de orice natura, notificari, tranzactii, achizitii publice; achizitii imobiliare; executari silite si recuperari creante; insolventa.
  3.   Drept penal. Avocatii va vor oferi asistare si reprezentare invinuit/inculpat in toate fazele procesului penal (urmarire penala si faza propriu-zisa a judecatii, cu toate caile de atac) in cazul acuzarii de savarsirea unei infractiuni; constituiri de parte civila pentru daune materiale si morale rezultate din infractiuni etc.
  4.   Drept de proprietate intelectuala, drepturi de autor si drepturi conexe, Drept de proprietate-intelectuala si Drept contraventional.

Indiferent de situatia in care va aflati, puteti apela cu incredere. Serviciile vor fi impecabile si ajutorul va fi unul real. Si nu uitati, noul Birou de avocatura Suciu&Suciu il gastiti in Sibiu, pe Strada Constantin Noica, nr. 1!

https://avocatisuciu.ro/

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Muzica

Andra si What’s Up au lansat piesa „Tine-te Bine”

Published

on

 

Acum fix 7 ani avea sa se lanseze „K la Meteo”, atat piesa Andrei, cat si a lui What’s Up. Fix 7 ani mai tarziu vine continuarea ei. Este vorba despre cea mai recenta piesa a celor doi indragiti artisti, „Tine-te bine” pe care au lansat-o astazi.

Piesa „Tine-te bine” este compusa de Andra, What’s Up, Serban Cazan si Florin Boka, iar videoclipul este regizat de cunoscutul Alex Ceausu. Videoclipul intruchipeaza doua personaje aflate intr-o relatie de iubire, care, oricat de greu le-ar fi, raman impreuna si trec toate obstacolele, spune infomusic.ro.

Melodia “K la Meteo” a fost una dintre cele mai de succes piese ale anului 2012 si 2013, fiind desemnata una dintre cea mai difuzata melodie din 2013, iar videoclipul a fost declarat cel mai bun video, in cadrul unei festiviati muzicale ale momentului.

In momentul de fata, in doar 6 ore de la lansare, „Tine-te bine” a reusit sa stranga peste 140.000 de vizionari pe platforma YouTube. De asemenea, daca nu ai reusit sa asculti melodia, o poti face mai jos doar cu un singur click mai jos.

Voteaza-ti preferatii accesand „START VOT – PREMIILE RADAR DE MEDIA 2019”.

Foto si Video: Facebook.com/ YouTube.com

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: