Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii, la “Dupa 20 de ani”, in premiera la Pro TV - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii, la “Dupa 20 de ani”, in premiera la Pro TV

Published

on

Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, a fost prezent in editia din 27 mai a emisiunii “Dupa 20 de ani” pentru a raspunde in limba romana intrebarilor jurnalistilor Cristian Leonte, Claudiu Pandaru si Cristian Hostiuc.

Ambasadorul Marii Britanii a declarat ca nu este multumit de valoarea la care se ridica investitiile britanice in Romania, iar prioritatea zero a mandatului sau este aceea de a creste prezenta anglo-saxona pe piata romaneasca. Domeniile atractive pentru investitorii britanici sunt energia, farmaceuticele si IT-ul. Martin Harris vede Romania ca o tara cu potential mare si cu o forta de munca foarte adaptabila, suferind insa la din cauza lipsei infrastructurii si a amanarii reformelor in Justitie.

“Guvernul Ponta a pasit cu dreptul”, a afirmat reprezentatul Marii Britanii la Bucuresti, apreciind continuarea programelor incepute cu FMI.

Situatia Greciei a fost un alt subiect dezvoltat de Martin Harris la “Dupa 20 de ani”, de asemenea si oportunitarea ca Romania sa adopte moneda euro. Marea provocare a Romaniei, a afirmat ambasadorul britanic, nu este sa foloseasca moneda europeana, ci sa fie cat mai competitive in zona euro.

Scotianul Martin Harris a afirmat ca gaseste multe similitudini intre locurile sale de bastina si zona montana a Romaniei, iar in opinia sa turistii pot gasi in aceste locuri ceva unic in Europa: paduri virgine, patrimoniu architectural, atmosfera linistita.

Tuica, vinul, sarmalele, micii si “mamaluga” pledeaza si ele in favoarea Romaniei. E un semnal pozitiv, spune Martin Harris, ca Romania a devenit o destinatie preferata a Casei Regale Britanice.

Ambasadorul Marii Britanii a dat amanunte despre modul cum s-au pregatit autoritatile londoneze pentru Olimpiada care se va tine in acest an in capitala britanica, dar a sugerat si cateva moduri prin care Romania ar putea deveni o destinatie extrem de atractiva pentru turisti.

 

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending