Connect with us

Libertatea presei

Mass Media din Turcia pusă la pământ de regimul Erdogan

Foto Credit: aljazeera.com
Redactia Radar de Media

Published

on

Autoritățile turce au anunțat închiderea a zeci de ziare, reviste, posturi TV și radio pentru implicare în lovitura de stat eșuată din 15 iulie, informează Agerpres, care citează mai multe agenții internaționale de presă, anunta postul de televiziune DIGI 24

Printre cele peste 130 de mijloace de comunicare în masă vizate de această măsură se numără trei agenții de presă, 16 canale de televiziune, 23 posturi radio și 45 de ziare, la nivel național, dar și local. 

Agenția de presă Cihan face parte dintre acestea, precum și televiziunea prokurdă IMC TV și cotidianul de opoziție Taraf, notează France Presse.

Cotidianul Zaman și versiunea sa în engleză Today’s Zaman — care făceau parte cu Cihan dintr-un holding legat de predicatorul Fethullah Gulen până când au fost trecute sub controlul guvernului, în martie — au fost, de asemenea, închise.

Măsura este susceptibilă să provoace în continuare îngrijorare în rândul grupurilor pentru drepturile omului și aliaților occidentali ai Turciei cu privire la epurarea condusă de președintele Tayyip Erdogan în urma loviturii de stat militare eșuate din 15-16 iulie, notează Reuters.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale, vă rugăm să ne contactați pe email.

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending