Connect with us
Avatar

Published

on

21 de firme dintre cele mai importante 25 companii media din lume au fost ţintele unor atacuri comise de piraţii cibernetici, cel mai probabil sponsorizate de anumite state, conform studiului a doi ingineri de la Google specializaţi în securitatea online, prezentat vineri, la conferința despre pirateria online “Black Hat”, organizată la Singapore.

”Atacurile au fost lansate de piraţi cibernetici care lucrau fie pentru anumite guverne, fie cu sprijinul acestora şi erau concepute pentru a-i viza în special pe jurnalişti.”, a declarat Morgan Marquis-Boire, coautor al studiului.

Un număr ridicat de organizaţii media americane au anunţat că au fost atacate cibernetic în ultimele 12 luni, iar Forbes, Financial Times şi The New York Times au fost atacate de Syrian Electronic Army, un grup de piraţi cibernetici pro-guvernamentali.

Shane Huntley, unul din autorii studiului a afirmat că piraţii cibernetici chinezi au reuşit să intre pe serverele mai multor organizaţii media occidentale, pe care a refuzat să le numească prin intermediul unui chestionar trimis prin e-mail angajaţilor acelor companii.

Majoritatea atacurilor au avut la bază e-mail-uri ingenios create, care purtau un “malware” (software rău intenţionat, n.r.) sau îi redirecţionau pe utilizatori spre un site conceput special pentru a-i face pe aceştia să îşi comunice datele personale.

Cei doi informaticieni au subliniat că studiul lor “a descoperit actori-statali care îi atacă pe utilizatorii noştri”, refuzând să dea detalii despre monitorizarea Google asupra unor asemenea atacuri.

Sediul general al grupului Google, situat în California, deţine la rândul său VirusTotal, un site care analizează fişierele online şi site-urile, în căutarea conţinuturilor periculoase.

 

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Comentarii

comments

Facebook

IN Trending