Connect with us

Concurenții MasterChef au participat aseară la două probe în deplasare, departe de tehnologia anului 2015, înapoi în timp și la tradiții. Cel mai urmărit cooking show din România a fost alegerea a aproape 1.4 milioane de telespectatori la nivel național pe întreg intervalul de difuzare, 20:31-22:43. Minutul de aur, de la 21:51, a reunit peste 1.7 milioane de telespectatori.

Ce audienta a inregistrat show-ul?

MasterChef a fost lider de audiență pe toate segmentele de public. La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, PRO TV a obținut 10.5 puncte de rating și 25.6% share, în timp ce postul de pe locul doi, Antena 1 cu reality show-ul Poftiti de va iubiti a înregistrat 7.6 puncte de rating și 18.5% share.

Ediția de aseară a debutat cu proba cutia misterelor

Un lucru a fost diferit față de celelalte probe similare: concurenții au fost nevoiți să ridice nu una, ci 24 de cutii. Prin această probă, aspiranții la titlul de MasterChef au fost provocați să-și demonstreze cât de bine și-au educat simțurile. Concurenții au avut de gustat dintr-un preparat și de enumerat cât mai multe ingrediente din compoziția acestuia.

Dar nu oricum! Sub cele 24 de cutii de pe bancurile de lucru pe care le-au avut de ridicat se aflau 12 ingrediente corecte și 12 ingrediente capcană. La finalul celor 2 minute disponibile, numărul ingredientelor care nu se aflau în compoziția preparatului erau scăzute din numărul ingredientelor corecte.

Proba a necesitat calități multiple: simțuri care să descifreze cât mai multe ingrediente, memorie, viteză și putere de concentrare. Mișa a stârnit amuzamentul celor 3 Chefi în momentul în care a început să ridice cutiile: foarte lent, fără niciun fel de grabă. Însă, din cele 12 ingrediente, acesta a identificat doar unul singur!

Iulian a fost singurul concurent care a gândit un plan de acțiune: timp de 10-12 secunde acesta a analizat preparatul din punct de vedere vizual, căutând cât mai multe ingrediente, după care a gustat cât mai mult posibil pentru a afla și ingredientele nevăzute.

Pe lângă acest lucru, Iulian a luat decizia de a începe ridicarea cutiilor de la ultimul rând, din superstiție, fiind singurul care a ghicit corect toate ingredientele descoperite sub cutii. Cel mai slab concurent a fost Adriana care a reușit performanța negativă de a ghici -1 ingredient (13 cutii ridicate, care conțineau 6 ingrediente corecte și 7 capcană). Proba a fost câștigată de Iulian care a ghicit corect 9 ingrediente din 12 posibile, fără a ezita pe parcursul testului.

MasterChef PRO TV

Probe incendiare desfășurate într-un peisaj cu încărcătură istorică

Proba numărul doi i-a purtat pe concurenții rămași în cursa pentru marele trofeu MasterChef pe meleaguri desprinse din basmele populare românești, în Dumbrava Sibiului, în cel mai mare muzeu în aer liber din Europa: Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA.

Locul cu o încărcătură semnificativă de tradiții inspiră simplitate, astfel încât concurenții au fost provocați să gătească cu ustensilele disponibile cu secole în urmă, singura excepție fiind cuptorul. Iulian, câștigătorul probei anterioare, a avut avantajul de a selecta căpitanul echipei adverse: Claudia. Pe lângă acest lucru, Iulian a avut de optat pentru încă un avantaj: prioritatea de a alege 3 coechipieri de încredere sau meniul pe care să-l prepare. Acesta a optat pentru alegerea coechipierilor, considerând că niciun meniu nu este prea greu, dacă ai oameni pregătiți lângă tine.[nextpage title=”continuarea pa pagina urmatoare”]

Meniurile probei doi au fost compuse din preparate din primele cărți de bucate apărute în Țările Române. Echipa roșie a avut de pregătit supă de pește cu găluște din pește, fleică de porc umplută cu nuci, stafide și prune uscate, cu garnitură de cartofi copți în lapte, precum și un desert compus din fructe fierte în vin roșu, cremă de ou și frișcă bătută. Echipa albastră a avut de pregătit supă de măduvă cu găluște și unt, pulpă de berbec cu legume, turte din semințe de dovleac și o budincă de pâine cu dulceață de piersici.

În timpul probei, Răzvan Fodor i-a convocat pe cei doi căpitani la o provocare: într-una dintre casele din muzeu se afla o ustensilă modernă, de mare folos la prepararea deserturilor. Iulian și Claudia au desemnat câte un coechipier care să caute elementul atât de important în probă. Timp de trei minute, Tudor și Florin au căutat mixerul ascuns extrem de bine. Florin a fost cel mai ager, identificând cutia în care se găsea prețiosul obiect.

În momentul în care au avut de servit preparatele celor 200 de invitați, echipa roșie a conștientizat cantitatea insuficientă de supă, șase dintre oaspeți neprimind preparatul. Și problemele echipei roșii, condusă de Claudia, nu s-au oprit aici: o parte din carne nu a fost gătită complet, aceștia fiind nevoiți să regătească porțiile. Momentele tensionate pentru echipa roșie au continuat: o concurentă din echipa albastră a sustras trei cutii de lapte de la echipa condusă de Claudia, fără a le cere acordul competitorilor. Pe lângă acest lucru, Chef Adrian Hădean le va reproșa faptul că multe farfurii cu carne au fost refuzate de invitați. Echipa albastră a primit cele mai multe voturi, Chefii considerând că au câștigat cu mai puține greșeli, nicidecum gătind imprecabil.

MasterChef PRO TV

MasterChef
PRO TV

Primul test sub presiune în deplasare a adus eliminarea lui Mișa

Zece concurenți au îmbrăcat șorțul negru, la primul test sub presiune în deplasare, o premieră de la care toți ar fi vrut să lipsească. Concurenții au fost provocați să pregătească, cu preparate gătite în prealabil, un aperitiv, un fel principal și un desert, primind îndemnul de a adăuga următoarele ingrediente: finețe, eleganță și creativitate.

Cei zece au avut cinci minute la dispoziție pentru a pregăti aperitivul, de la selectarea preparatelor de bază, la realizarea plating-ului. Cel mai aspectuos preparat a fost cel al Claudiei, la polul opus aflându-se Anuța, cu un preparat care se încadra perfect pentru o… cantină. Fiecare Chef a salvat câte un concurent care nu va continua testul eliminatoriu: Avram, Claudiu și Claudia. Proba a continuat cu etapa doi, fel principal. Având tot cinci minute la dispoziție, Tudor, Anunța și Victoraș au reușit să creeze trei preparate salvatoare. Proba desertului a adus și eliminarea unui nou concurent. Deși tot ce a pregătit Iuliana a fost o felie de tort gata preparat, Mișa a fost cel care a părăsit MasterChef pentru crearea unei farfurii fără noimă, cu preparate care nu aveau nicio legătură între ele.

În această seară, de la 20:30, cutia misterelor va ascunde pentru prima dată ustensile de bucătărie în locul ingredientelor, în timp ce noi concurenți vor părăsi bucătăria MasterChef!

Comentarii

comments

IN Trending