Matt Damon si NASA ne duc pe Marte!

1
1094
In sfarsit, Martianul soseste pe marile ecrane! Cu stacheta ridicata destul de sus de filme precum Gravity sau Interstellar, asteptarile in ceea ce priveste noua productie  Ridley Scott (regizorul Exogdus: Gods and Kings, Prometheus, Alien, Gladiator) sunt mari. Insa, ele sunt  depasite! Filmul este acea combinatie rara de SF, emotie, umor, lupta pentru supravietuire, nehotarare, totul intr-o balanta perfecta.
In timpul unei misiuni pe Marte, cu echipaj uman, astronautul Mark Watney (Matt Damon) este considerat mort, victima a unei furtuni puternice. Insa acesta supravietuieste si isi da seama ca a fost lasat in urma de colegii sai de echipa, singur, intr-un mediu ostil, cu provizii insuficiente. Folosindu-si ingeniozitatea, inteligenta si forta interioara, Watney gaseste cai atat de a transmite mesajul sau pe Pamant, cat si de a supravietui pe Marte. Intre timp, cei de la NASA cauta solutii pentru a-l aduce inapoi, acasa, in timp ce colegii sai de echipaj pun si ei la cale o misiune de salvare.
Matt Damon straluceste in rolul lui Watney, avand grija ca spectatorul sa nu isi dezlipeasca nicio secunda privirea de la el. Empatia pe care o emana te va face sa clipesti mai rar decat ar trebui, nu cumva sa pierzi vreun detaliu esential. Damon este sustinut de o lista deloc scurta de actori cunoscuti, e suficient sa ii mentionam pe Jessica Chastain, Jeff Daniels, Kate Mara.
Tabloul este completat de decorul planetei rosii, filmarile avand loc in valea Wadi Rum din Iordania.
Asa ca va invit sa va rezervati un bilet catre Marte, in acest weekend. In plus, veti avea sanse mai mari de supravietuire decat Watney. Nu veti avea nevoie de oxigen si hidrogen, ca sa creati apa… e deja acolo 🙂
Martianul are premiera in cinematografele din Romania vineri, 2 octombrie, si este distribuit Odeon Cineplex.
Articol de Bogdan Pirvulescu

Comentarii