Connect with us

A-Z NEWS

Doi membri ai CNA cer demisia Laurei Georgescu: „transformă CNA în Consiliul Naţional al Antenelor”

Published

on

Doi membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Narcisa Iorga şi Valentin Jucan, îi cer demisia preşedintelui CNA, Laura Georgescu, susţinând că aceasta „transformă CNA în Consiliul Naţional al Antenelor”, se arata intr-o scrisoare remisa RADAR DE MEDIA. Narcisa Iorga şi Valentin Jucan susţin că Laura Georgescu a adus „prejudicii majore de credibilitate autorităţii pe care o conduce de un an încoace”.

„Îi cerem demisia până luni, zi în care a convocat o şedinţă extraordinară a CNA, motivând public că ‘nu are nicio problemă să introducă cu celeritate pe ordinea de zi dosarul Antena 2′”, spun Narcisa Iorga şi Valentin Jucan.

Narcisa Iorga şi Valentin Jucan enumeră şi alte motive pe care le consideră suficiente ca Laura Georgescu „să piardă definitiv” susţinerea pe care cei doi i-au acordat-o în ianuarie 2013, votând-o preşedinte al CNA:

  • „În conferinţa pe care a susţinut-o astăzi, 13 decembrie, în nume personal, preşedintele Laura Georgescu a demonstrat public că are carenţe în cunoaşterea legislaţiei din domeniul audiovizualului”, spun Iorga şi Jucan, precizând că „ingerinţa în politica editorială nu este reprezentată de actele emise de către CNA”.
  • „a refuzat să includă în Codul etic al membrilor CNA criteriul integrităţii cu referire la incompatibilităţi şi conflicte de interese, cu toate că acest principiu era agreat de ONG-urile de media din România, care au fost consultate, dar ignorate”. „A preferat o variantă agreată de şase membri CNA, dintre care doi sunt declaraţi de către ANI ca aflându-se în stare de incompatibilitate, respectiv conflict de interese”
  • Laura Georgescu a încălcat articolul 3 din Codul etic al membrilor CNA, „pe care domnia sa însăşi l-a propus şi votat, referitor la imparţialitatea faţă de radiodifuzori”. „A tolerat încălcări ale aceluiaşi cod şi de către alţi doi membri ai CNA, care activează politic în emisiuni de televiziune, în contradicţie cu art. 2 al Codului etic”
  •  „în nume personal, a acordat miercuri, 11 decembrie, premii de excelenţă, uzurpând autoritatea Consiliului Naţional al Audiovizualului”. „Aceste premii nu reprezintă decizia CNA, au fost acordate pe criterii lipsite de transparenţă şi fără consultarea tuturor membrilor Consiliului”
  • „a modificat Codul audiovizualului pe drumul de la CNA la Monitorul Oficial, favorizând îndeosebi un radiodifuzor prin nepublicarea unui articol care fusese adoptat de plenul CNA”.
Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending