Meciul pentru calificare la Euro 2016: România – Insulele Feroe, în direct şi exclusiv la TVR 1. Cum arată echipă la start?

0
1352

Tricolorii joacă duminică, 29 martie, de la ora 19.00, a cincea partidă contând pentru calificarea la UEFA EURO 2016, în compania reprezentativei Insulelor Feroe, pe noul stadion de la Ploieşti. Partida este transmisă în direct de TVR 1, TVR HD şi tvrplus.ro

Pe 29 martie, echipa naţională a României joacă împotriva echipei Insulelor Feroe a cincea partidă din bătălia pentru UEFA EURO 2016. Meciul, transmis în direct şi exclusiv de TVR 1, TVR HD şi tvrplus.ro duminică, începând cu ora 19.00, este comentat de Emil Hossu-Longin şi Marian Olaianos şi este precedat şi urmat, la TVR 1, de Studio Fotbal, emisiune moderată de Cristian Mândru. După miezul nopţii, Mihnea Ionescu şi Bogdan Tomulică vin cu rezumatele partidelor înregistrate în etapa de duminică.

„Este etapa care programează două meciuri foarte importante, pe lângă cel al nostru. Este vorba despre Irlanda de Nord-Finlanda şi Ungaria-Grecia. Este etapa care încheie jumătate din campanie. O victorie, obligatorie pentru noi, şi măcar un egal al Greciei la Budapesta ne-ar da şanse de peste 70% la calificare directă”, spune Emil Hossu-Longin, care comentează partida alături de Marian Olaianos.

România – Insulele Feroe este primul meci oficial jucat de echipa naţională pe noul stadion Ilie Oană din Ploieşti şi al doilea în oraşul prahovean, după 4-0 cu Luxemburg, în septembrie 2003. Adversarii românilor vin după cel mai important succes din istoria lor: scorul de 1-0 cu Grecia, la Atena.

În palmaresul all-time cu Insulele Feroe sunt înregistrate 4 meciuri, toate oficiale, încheiate cu 4 victorii ale naţionalei României, 15-1 golaveraj. Ultimul meci dintre cele două echipe s-a jucat în preliminariile CM 2010 şi a avut loc la Piatra Neamţ pe 14 octombrie 2009, scorul final fiind 3-1.

Comentarii