Connect with us

LIFE STYLE

Medicina materno-fetala: Ce este și care sunt avantajele?

Published

on

Medicina materno-fetala: Ce este și care sunt avantajele?

Dacă plănuiești să devii mămică în viitorul apropiat, cel mai probabil ai auzit tot felul de povești, ți s-au oferit o mulțime de sfaturi prețioase și ai făcut cunoștință cu termeni noi, cuvinte care până ieri nu făceau parte din aria ta de interes. Cel mai bun exemplu în acest caz este oferit de medicina materno-fetală. Citind acest articol, vei descoperi cu ce se ocupă un specialist materno-fetal și care sunt avantajele oferite de această ramură a medicinei.

Ce face un specialist în medicina materno-fetală?

Datorită progreselor spectaculoase, în medicină au apărut noi specializări, dar și tratamente care sunt menite să îmbunătățească semnificativ viețile pacienților. Azi, cuplurile care se confruntă cu probleme de fertilitate, apelează la fertilizarea in vitro – click aici pentru a afla mai multe detalii, în timp ce alte cupluri apelează cu încredere la specialiștii în medicina materno-fetală. Aceștia din urmă sunt pregătiți pentru a gestiona sarcinile cu risc crescut. Ei evaluează starea de sănătate a gravidei, dar și a fătului, abordând planuri de tratament personalizate pentru fiecare situație în parte.

De ce să apelezi la medicina materno-fetală?

În general, sarcinile cu risc crescut au nevoie de părerea specialistului, dar asta nu înseamnă că sarcinile cu evoluție normală nu pot primi o evaluare din partea experților.

Atunci când vorbim despre sarcinile cu risc, facem referire la anumite condiții care cresc probabilitatea ca fătul sau femeia însărcinată să dezvolte anumite complicații medicale. Printre acestea putem include:

  • Afecțiunile cronice anterioare sarcinii: hipertensiune arterială, boli autoimune, afecțiuni renale și altele;

  • Vârsta înaintată;

  • Istoric familial;

  • Antecedente într-o sarcină anterioară sau antecedente de naștere prematură.

Aici putem adăuga și restricțiile de creștere intrauterină, dar și sarcina multiplă, care este mai predispusă spre dezvoltarea complicațiilor.

Care sunt avantajele oferite de medicina materno-fetală

Pentru că știi ce este medicina materno-fetală, e important să-ți prezentăm și principalele 5 avantaje oferite de expertiza și intervenția specialiștilor în domeniu. Iată care sunt acestea:

Rezultate îmbunătățite

Odată ce mama și fătul sunt monitorizați constant, medicii pot interveni rapid și pot oferi soluții personalizate de tratament, eliminând din riscurile și complicațiile posibile.

Diagnosticarea precoce

E important ca potențialele probleme de sănătate să fie diagnosticate la timp, încă de la începutul sarcinii. Cu ajutorul testelor și analizelor de laborator, experții pot detecta afecțiuni precum: sindromul Down, spina bifidă sau diferite afecțiuni cardiace. Depistarea precoce permite o bună gestionare a situațiilor cu care se va confrunta viitoarea mămică.

Intervenția în cazul prematurității

Medicina materno-fetală contribuie la prelungirea sarcinii, dar și la asigurarea celor mai bune condiții de supraviețuire pentru prematuri.

Planificarea sarcinii

Există cupluri care se pot bucura de o trecere rapidă de la stadiul de familie de 2 la stadiul de familie de 3 și chiar mai mulți membrii. La polul opus, există și cupluri care au un istoric complicat, cupluri care au trecut prin pierderi de sarcină repetate și au nevoie de consult de specialitate pentru a spori șansele unei sarcini.

Educația și consilierea

E imposibil să nu fi auzit de ideea că femeile trec prin numeroase schimbări în timpul sarcinii. Ce este important de reținut aici este că nu trebuie să ne rezumăm doar la idee. Prin medicina materno-fetală, viitoarele mămici au posibilitatea de a discuta cu un specialist, primind sfaturi valoroase despre diferitele etape ale sarcinii. Gravidele înțeleg mai bine schimbările prin care trece corpul lor și învață cum să aibă grijă de sănătatea lor și a fătului.

Așadar, medicina materno-fetală este o ramură a obstetricii care se ocupă cu monitorizarea atentă a fătului, dar și a gravidei pe tot parcursul sarcinii. Specialiștii în acest domeniu sunt pregătiți pentru a gestiona sarcinile cu complicații și pentru a oferi cele mai bune soluții pentru a se asigura că atât mama, cât și fătul se află în afara oricărui pericol.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

id="ads-radardemediaro-sidebar">
Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending