Connect with us

A-Z NEWS

MEDIUL ONLINE. Președintele CNA, Laura Georgescu: ”Cine afirmă că va reglementa internetul trebuie mai întâi să reglementeze Cosmosul”

Published

on

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, neagă că ar vrea să controleze mediul online, precizând că „oricine afirmă că urmează să reglementeze internetul trebuie mai întâi să reglementeze Cosmosul.”, notează Mediafax.

„Informaţiile vehiculate în ultimele zile referitoare la «pericolul» în care ar urma să intre «libertatea de expresie pe internet» s-au bazat pe distorsionarea de către doamna Narcisa Iorga, membru al Consiliului, a unei informări făcute în şedinţa publică a CNA din data de 24.04.2014, ca urmare a participării mele, în calitate de preşedinte al CNA, la Conferinţa Internaţională «Protecţia minorilor în era digitală», ce a avut loc la Atena în zilele de 14 şi 15 aprilie 2014.”, spune Laura Georgescu, într-un punct de vedere transmis agenţiei Mediafax.

Într-o postare pe blogul personal, intitulat „Despre audiovizual”, Narcisa Iorga a afirmat că „preşedintele CNA vrea să controleze internetul”. „La început, prin «propuneri de reglementare minime», în scopul nobil declarat de protejare a minorilor de abuzurile la care pot fi supuşi prin intermediul internetului. Mai târziu, cine ştie la ce se ajunge! Cu puterea de disimulare ieşită din comun pe care o deţine, Laura Georgescu invocă demersurile făcute de comisarul european pentru Agenda Digitală Neelie Kroes, când, de fapt, serveşte interese politice riscante exprimate deja la Bucureşti pentru a controla mediul virtual. Nu neg bunele intenţii ale Comisiei Europene de a proteja copiii de abuzurile prin internet, dar niciuna dintre ţările europene nu se confruntă cu abuzurile permanente asupra minorilor prin intermediul audiovizualului aşa cum se confruntă România, din cauza unui CNA incapabil să servească interesul public.”, a scris Narcisa Iorga pe blogul personal.

Laura Georgescu spune că evenimentul de la Atena a pus faţă în faţă, oferta industriei, a furnizorilor de conţinut şi a consumatorilor cu un comportament de consum în continuă schimbare, cu cerinţele reprezentanţilor administraţiilor naţionale, ale experţilor din instituţii europene, autorităţi de reglementare şi mediul academic, fiind prezentate soluţii punctuale şi ghiduri de bune practici experimentate deja în unele ţări.

În plus, aceasta, a reamintit în şedinţa publică din 24 aprilie că CNA  va organiza la Bucureşti, pe 4 şi 5 septembrie, a VI-a Reuniune anuală a Forumului Autorităţilor de Reglementare Central Europene (CERF), „în cadrul căreia va figura ca temă prioritară protecţia minorilor în contextul diversităţii culturale, fiind preconizat şi un schimb de bune practici cu privire la protecţia minorilor în mediul online, solicitând în paralel membrilor CNA ca până la acea dată să-şi formuleze o opinie avizată”.

Potrivit preşedintelui CNA, ca observatori la eveniment vor participa şi reprezentanţi ai Consiliului Superior al Audiovizualului din Franţa.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending