Mega Image şi Penny din Ilfov și București. Unul din magazine, închis temporar / Ce probleme au fost găsite - RADAR DE MEDIA
Connect with us

BREAKING NEWS

Mega Image şi Penny din Ilfov și București. Unul din magazine, închis temporar / Ce probleme au fost găsite

Published

on

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dat amenzi în valoare totală de 49.000 de lei, după controale în magazine Mega Image şi Penny din Măgurele şi din Sectorul 3 al Capitalei. Acolo au fost găsite la vânzare fructe şi legume cu mucegai, produse expirate, iar vitrinele erau murdare ori deteriorate. Ca urmare, s-a dispus închiderea temporară a unuia dintre magazine şi a raioanelor cu probleme, la celelalte două.

Inceputul de saptamana se lasa cu amenzi usturatoare pentru marile retele de magazine din Bucuresti si zonele limitrofe ale acestuia.

Vizate sunt ca de obicei Mega Image, insa nici Peny market nu scapa de ochii vigilenti ai inspectorilor de la ANPC.

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), echipe ale Comisariatului pentru Protecţia Cosumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) au făcut controale în două supermarketuri Mega Image şi Penny din comuna Măgurele, judeţul Ilfov, şi într-un magazin Mega Image din sectorul 3 al Capitalei.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate amenzi de 49.000 de lei, precum şi măsuri complementare: oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea de la vânzare a produselor cu probleme, oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate pentru raioanele cu deficienţe, la două dintre magazine, şi a întregului magazin, în al treilea caz, conform News.ro.
Printre neregulile găsite se numără:

  • comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită,
  • comercializarea de legume şi fructe alterate sau cu mucegai,
  • utilizarea unor vitrine frigorifice cu zone extinse de rugină, resturi alimentare, resturi de etichete cu vopsea exfoliată şi cu ventilatoarele încărcate de grăsime şi praf, la raioanele legume-fructe, mezeluri-brazeturi, peşte, patiserie, produse congelate,
  • comercializarea unor preparate din carne fără a se menţiona data deschiderii pachetului, conform recomandării producatorului.
  • pavimentul din spaţiul de comercializare, precum şi cel din spaţiul de depozitare erau neigienizate, prezentând zone rupte, depreciate, zone pline de grăsime şi praf.

În ultima perioadă, ANPC a anunțat amendarea mai multor magazine Mega Image, pentru nereguli.

Sursa: https://www.hotnews.ro/

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending