Mega Image tinta inspectorilor ANPC - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

Nici bine nu a inceput luna februarie inspectorii ANPC au inceput controale peste controale.

Dupa incidentul petrecut de ceva vreme in urma, de s-a ajuns la urechile ambasadoarei din Franta situatia din Romania a lantului de supermarket Mega Image, logic lasandu se cu demisii la conducerea ANPC, Mega Image este in vizorul inspectorilor ANPC.

Probabil o sa i amendeze zi de zi pana o sa si stranga jucariile si vor pleca acasa de unde au venit.

Sa recapitulam :

Cârnați cu salmonella în București. Produsul este retras de la vânzare | Informare ANSVSA

Mega Image anunță că a retras de la vânzare un sortiment de cârnați, deoarece este posibilă contaminarea cu salmonella. Produsul s-a vândut în trei magazine din București și în unul din Iași.

O alertă similară de contaminare cu salmonella a fost și săptămâna trecută, anunțată de Metro Cash & Carry Romania, transmisă de ANSVSA. A fost retras de la vânzare un sortiment de pulpe de pui superioare cu spate, congelate.

Mega Image le transmite clienților că a retras de la vânzare produsul: 28889 DLL MINI
CARNATI 125G.

Motivul retragerii produsului de pe piață și rechemarea de la clienți au fost declanșate la cererea furnizorului deoarece s-a constatat o posibilă contaminare cu Salmonella.

Mega Image transmite că toate produsele urmează să fie distruse, potrivit informațiilor oficiale publicate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor – ANSVSA. Scriu colegii nostrii de la https://b365.ro

Produsul este retras de la vânzare fiind marca propie.

Nu consumați produsul din imagine cu lotul 541859. Sursă foto: Captură/ ANSVSA

Aceasi sursa http://B365.ro spune ca:

Amendă de 35.000 lei pentru două magazine Mega Image din Brănești, Ilfov. Ce nereguli au găsit comisarii ANPC

Două magazine Mega Image aflate în Brănești, Ilfov au fost închise în urma unor controale efectuate ieri, 1 februarie 2022. Comisarii au găsit aici nereguli grave ce au dus la sancționarea magazinelor.

Alimente alterate și norme sanitare nerespectate în două magazine Mega Image

ANPC a realizat controalele în cele două punte de lucru după ce au primit o sesizare de la consumatori ce făcea referire la condițiile de desfășurare a activității, conform Economica. Pe lângă amenzile aplicate comisarii au decis și închiderea temporară a celor două magazine din Brănești, până când deficiențele vor fi remediate.

S-a dispus și oprirea definitivă de la comercializare a aproape 420 de kilograme de produse alimentare. Valoare totală a produselor confiscate ajunge la circa 6.000 de lei. pentru unul dintre cele două magazine ce au făcut obiectul controalelor s-a propus închiderea temporară pentru o perioadă de cel mult 6 luni.

Ce nereguli au fost găsite

Vicepreședintele ANPC, Mihai Culafă a spus pe pagina sa de Facebook, ca neregulile găsite în magazine, în mod special cele ce țin de igienă și care pun sănătatea consumatorului în pericol, sunt inadmisibile. Acesta le cere operatorilor economici să acorde respect consumatorilor.

În urma controalelor efectuate în cele doua magazine Mega Image au fost depistate următoarele nereguli:

 • Vitrinele frigorifice ce prezentau, în zona ventilatoarelor, insecte moarte, rugină, acumulări în strat grosier de grăsime, resturi menajere și praf.
 • Legume și fructe ce prezentau vizibile modificări organoleptice.
 • Comercializarea de produse alimentare, proaspete, ambalate și refrigerate cu aspect bombat, ceea ce denotă alterarea produsului.
 • Pâine vrac, ambalată în unitate ce nu avea etichetă.
 • Folosirea unor grătare ce prezentau un strat gros de arsură și grăsimi.
 • Utilizarea unor rafturi de lemn, la raionul de patiserie, ce prezentau un grad avansat de uzură.
 • Toate frigiderele și vitrinele cu produse alimentare prezentau un grad avansat de uzură, resturi alimentare și praf.
 • Comercializarea de produse congelate ce prezentau un procent ridicat de gheață.
 • Comercializarea de produse expirate.
 • Comercializarea unor produse alimentare fără traducerea în limba română a elementelor de identificare.
 • O parte din pavimentul magazinului prezenta zone despicate, rupte, și un strat grosier, îmbâcsit cu praf și grăsime.

Până la acest moment Mega Image nu a făcut public nici un comunicat referitor la controalele ANPC de ieri, 1 februarie 2022. Vor reveni cu detalii în cazul în care compania va transmite un punct de vedere oficial.

Amendă de 35.000 lei pentru două magazine Mega Image din Brănești, Ilfov. Ce nereguli au găsit comisarii ANPC

In alta ordina de idei colegii de la https://playtech.ro/stiri/ au semnalat urmatoarele:

Situație incredibilă la un Mega Image cunoscut și frecventat de sute de mii de clienți!

Comisarii ANPC au descoperit muște moarte și gândaci de bucătărie într-un magazin extrem de plăcut de unii români. De asemenea, specialiștii au văzut în interiorul supermarket-ului și vitrine și instalații ruginite sau murdare. Propunerea acestora este închiderea preț de 6 luni a spațiului. Detalii de la controlul ANPC!

Muște moarte și gândaci de bucătărie la un Mega Image: magazinul e frecventat de sute de mii de oameni

Comisarii ANPC au descoperit o serie de nereguli în cadrul unui control al unui magazin Mega Image. În cadrul inspecției au mai intrat și alte două magazine ale operatorului economic menționat. Specialiștii au descoperit muște moarte și gândaci de bucătărie, vitrine murdare și ruginite și instalații vechi. Propunerea cea mai gravă este pentru unul dintre sedii care ar trebui să fie închis pentru 6 luni.

”Acţiunile de control întreprinse de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) la marile magazine continuă, dat fiind că sesizările consumatorilor referitoare la neregulile prezente aici, nu contenesc.

Alte două magazine al operatorului economic Mega Image, de astă dată situate în Capitală, au fost verificate: cel situate pe Bd Timişoara nr. 35 şi cel din Şos. Iancului nr. 4”, a transmis, joi, ANPC, într-un comunicat de presă.

Advertisement

Sursa citată a mai precizat că echipele de control au constatat ”abateri importante de la legislaţia în domeniu, care au condus la aplicarea unor amenzi contravenţionale în valoare de 31.000 lei”.

ANPC precizează că s-au dispus şi măsuri complementare, respectiv:

 • oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficienţe
 • oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate, pentru ambele unităţi
 • a fost propusă sancţiunea complementară de închidere temporară a unităţii, pe o durată de cel mult 6 luni, pentru unul dintre cele două magazine.

Constatările comisarilor ANPC

– comercializarea unor produse congelate neconforme (legume şi produse din carne cu culoarea modificată şi cu acumulări de gheaţă)
– comercializarea unor fructe şi produse din carne cu modificări organoleptice evidente şi urme de mucegai – comercializarea a diverse sortimente de salate fără informaţii privind data şi ora deschiderii ambalajului, deşi acestea aveau valabilitate 2 zile de la deschidere – comercializarea unor produse preparate în zona de gătire a magazinului fără informare asupra orei de producţie, deşi acestea aveau valabilitate două ore din momentul producţiei – utilizarea unui spaţiul de expunere al produselor preambalate şi congelate neigienizat, cu resturi de etichete, impurităţi mecanice, insecte moarte (muşte şi gândaci de bucătărie)

Sursa: https://playtech.ro/stiri/

Sncer am intrat intr un magazin Mega Image si am ramas fara cuvinte la ce am vazut si ce mi au auzit urechile. Dar asta este o alta poveste ce se poate rezolva daca sesizam adevarata conducere din afara, ca din interior suntem lamuriti la felul in care rezolva problemele.

In schimb controalele prietenilor nostrii de la ANPC continua.

Le uram succes, si, fie ca sanatatea dumneavoastra sa conteze cel mai mult si nu indifrenta.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement
Vedete2 săptămâni ago

Ce bani au câștigat Faimoșii, în reality show-ul fenomen SURVIVIOR ROMÂNIA

Vedeteo săptămână ago

Scandal monstru la Survivor România! Doi concurenți s-au luat la bătaie pe insulă: „Ai venit să arunci cu noroi în toată lumea!”

Premieră TVo săptămână ago

Zece concurente vor intra în cea mai frumoasă competiţie a stilului, la Kanal D2

Reality Showo săptămână ago

SURVIVIOR ROMÂNIA. Faimoșii, în pragul disperări nu mai găsesc drumul spre victorie!

Premieră TV4 săptămâni ago

Serialul “Infidelul” se apropie de final! Apoi Kanal D va difuza primul serial dublat în limba română „Destăinuiri”

Reality Show3 săptămâni ago

VIDEO Ce concurent din tribul Războinicilor a părăsit competiția Survivor România!

Emisiuni2 săptămâni ago

Au început filmările pentru cel de-al 19-lea sezon Te cunosc de undeva!

Reality Showo săptămână ago

Cel mai scandalos concurent din tribul Faimoșilor a părăsit competiția. Dan Pavel: ”Suntem la jumătatea cursei pentru câștigarea marelui premiu

Premieră TV2 săptămâni ago

Marea premieră a sezonului 11 Chefi la cuțite le aduce lui Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu adversari surpriză la lupta pentru amuletă

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

Dragoș Bucur a apăsat butonul auriu: ”Acolo, pe cerc, strălucea”. Show-ul Românii au talent a fost lider absolut de audiență!

Reality Show2 săptămâni ago

Victorii pentru Războinici, lacrimi și conflicte pentru Faimoși, la Survivor: ”Indiferent de tensiuni, sunt și momente foarte frumoase

Facebook

Advertisement

IN Trending