Connect with us

Emisiuni

Mihai Munteanu este câștigătorul celui de-al șaselea sezon ”Chefi la cuțite” Finala emisiunii, record de audienţã în acest sezon

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Emoțiile și tensiunea au atins cote maxime, în finala celui de-al șaselea sezon ”Chefi la cuțite”, difuzată marți seară de Antena 1. Farfurii spectaculoase, jurați de seamă, și o luptă crâncenă între cei mai buni bucătari rămași în cursa de anul acesta, toate au făcut parte din peisajul unei ultime ediții ce a strălucit, în cele din urmă, în culoarea albastră. Bucurie fără margini în tabăra lui chef Sorin Bontea, căci Munti – Mihai Munteanu, singurul său reprezentant din finală, şi-a adjudecat trofeul și premiul de 30.000 de euro.

Finala „Chefi la cuțite”,difuzată asearã, s-a clasat ca lider de piață pe toate categoriile de public și a înregistrat cifre record de audienţã în acest sezon. Cel mai iubit show culinar a înregistrat un record de audientă la nivelul cotei de piață, cât şi la nivelul ratingului, pe toate target-urile. 

În intervalul orar în care a fost difuzată emisiunea, 19.59-23.06, show-ul a condus detașat topul audiențelor. Așa se face că la nivelul publicului comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, Antena 1 a fost lider cu o medie de 13.1 puncte de rating și 33,5 % cota de piață, fiind urmată de Pro Tv cu 9.5 puncte de rating și 24.3 % cota de piață. La orașe, emisiunea a fost lider detașat cu o medie de 11,7 puncte de rating și 24,6 % cota de piață, în vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al doilea cu 7.8 puncte de rating și 16.4 procente din cota de piață. Și la nivelul întregii populații a țării, show-ul a fost lider cu o audiență medie de 11.5 puncte de rating și 23.4 % cota de piață, Pro Tv ocupând locul al doilea cu 8.5 puncte de rating și 17.2% cota de piață.

În minutul de aur, 22:13, Antena 1 a înregistrat asearã la nivelul publicului comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, 40.9% cotã de piaţã şi 15.8% puncte de rating, în vreme ce principalul competitor, Pro TV, înregistra atunci doar 19.5% cotã de piaţa şi 7.5% rating.

Antena 1 a fost lider de audiență şi în Prime Time, pe toate categoriile de public. Astfel, în intervalul 19.00-23.00, Antena 1 a înregistrat la nivelul publicului comercial din mediul urban cuprins între 18-49 de ani o audiență medie de 11.6 puncte de rating și 30.5% cotă de piață, în timp ce Pro Tv se situa pe poziția secundă cu 10.1 puncte de rating și 26.6% cotă de piață. La orașe, postul de televiziune a fost lider cu o medie de 10.7 puncte de rating și 22.7 % cota de piață, în vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al doilea cu 8.7 puncte de rating și 18.6 procente din cota de piață. Și la nivelul întregii populații a țării, Antena 1 a fost lider cu o audiență medie de 10.8 puncte de rating și 21.8% cota de piață, Pro Tv ocupând locul al doilea cu 9.5 puncte de rating și 19,1% cota de piață.

Marți seară, Cătălin Bădici și Silviu Nedelea au fost la un singur pas de a lupta în cea mai importantă etapă a concursului, dar au părăsit show-ul în ultima probă a semifinalei. Astfel, finala a adus față în față trei bucătari extrem de talentați- unul din echipa albastră, condusă de chef Sorin Bontea și doi din echipa galbenă, a lui chef Cătălin Scărlătescu.

Mihai Munteanu, Andrei Balazs și Maria Burlacu, singurul cuțit de aur rămas în competiție, dar și singura femeie bucătar din finală, au fost cei ce au intrat într-o ultimă provocare culinară, o ultimă luptă spre marele premiu al sezonului șase. O finală între tunicile galbene și albastre i-a reunit în bucătărie și pe foștii concurenți eliminați până acum, care au avut rolul de a-i ajuta pe cei trei finaliști. Farfurii spectaculoase, de fine-dining, un juriu format din oameni de calibru, cu renume în gastronomie și emoții copleșitoare, toate s-au aflat printre ingredientele ediției finale ale sezonului șase. După o probă de gătit de trei ore și jumătate, timp în care toți concurenții au lucrat cot la cot pentru marele titlu, verdictul serii, dat de Gina Pistol, a adus multă bucurie în platou. Cu ochii înlăcrimați, Munti, bucătarul lui chef Sorin Bontea, a primit vestea cea mare: el este câștigătorul celui de-al șaselea sezon și al premiului de 30.000 de euro. Încă nu îmi vine să cred că am câștigat! Chefi la cuțite a fost o experiență incredibilă, care m-a trecut prin toate stările. De la fericire, la agonie, de la dezamăgire..la multe speranțe. Nu mă așteptam să ajung atât de departe, am luat competiția pas cu pas și mi-am demonstrat mie, în primul rând, că totul este posibil. De ce am obținut eu titlul? Cred că așa a vrut Dumnezeu.”, a declarat câștigătorul.

După două sezoane în care nu a sperat la titlu, chef Cătălin a fost la un singur pas de a obține victoria, însă nici în acest an, finala nu a strălucit în culoarea sa: ”Dacă Munti a putut să facă față celor doi concurenți ai mei, înseamnă că a gătit. Îți mulțumesc că te-am cunoscut, și sunt sigur că fără voi trei, Andrei, Maria și Munti, bucătăria și gastronomia românească nu ar fi atât de împlinită. Acest sezon ne-a ridicat mingea sus, sus de tot.”, a declarat chef Cătălin Scărlătescu, emoționat, la finalul serii. De asemenea, mentorul echipei galbene a mărturisit și care sunt planurile sale pentru următorul sezon ”Chefi la cuțite”: ”În seara asta am fost la mustață..să duc cea mai talentată lady-chef acolo sus! În sezonul șapte, vreau să câștig cu o lady-chef, țara aceasta are nevoie de așa ceva!”.

 

Sursa:Kantar Media
Copyright:ARMADATA S.R.L.
Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group
Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All Urban si National
Perioada 22 ianuarie 2019

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni

PRO TV: Coiotu’, după un moment la Cântă acum cu mine- ”Ne-ai rupt căpățâna! A fost delir!”

Published

on

Foto Credit: PRO TV
 

Duminică seară, la Cântă acum cu mine, alți concurenți vor urca pe scenă și le vor arăta celor mai exigenți jurați că muzica nu are limite, că o voce bună și multă energie sunt elementele care pot ridica în picioare orice public. 

Cei 100 vor cunoaște o elevă pentru care muzica este mai mult decât pasiune: ”Sunt o fire introvertită, iar scena mă ajută să comunic mai bine cu oamenii. Nu știu cum ar fi să trăiesc fără”. Chiar dacă la prima vedere tânăra le-a atras atenția juraților prin emotivitatea ei, aceasta îi va lăsa pe toți muți de uimire atunci când va cânta o piesă plină de energie de la Tina Turner. ”Ai răsturnat situația venind aici cu exuberanța și pofta ta de viață. Ai reușit să ridici în picioare atâția specialiști, atâția experți în muzică.”, îi va spune Loredana, căpitanul celor 100. Pentru Coiotu’, unul dintre jurați, momentul tinerei va prinde forme apocaliptice: ”Ne-ai rupt căpățâna. A fost delir, apocalipsă în Gara de Nord! A fost nebunie!”, va spune acesta.

Încă doi concurenți vor ajunge în finala emisiunii Cântă acum cu mine și vor încerca să câștige marele premi în valoare de 50.000 de euro. Câți jurați se vor ridica în picioare la momentele lor, vedem duminică, de la ora 22:15, la Cântă acum cu mine.

Emisiunea Cântă acum cu mine este disponibilă integral pe protvplus.ro. Conținutul disponibil pe platforma PRO TV Plus poate fi embed-uit folosind linkul de iframe din platformă.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Delia, protagonista unui numãr de magie la iUmor. Cheloo, cãtre magician: „Poţi sã n-o mai aduci înapoi?”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

De-a lungul celor şase sezoane, jurații iUmor au avut parte până acum de mai multe numere de magie, unele bune, altele fenomenale, însã când credeau cã le-au vãzut pe toate, în aceastã searã, de la 20:00, în platoul emisiunii îşi va face apariţia ca invitat special magicianul Johannes.

Johannes va mãrturisi încã de la început cã a avut mai multe idei despre cum sã îşi organizeze momentul la iUmor, însã pânã la urmã a fost nevoit sã ia o decizie: „Mi-am zis sã vin cu un pat de acasã şi cu bãieţii mei şi sã o invit pe Delia, cã pe cine altcineva, sã se aşeze aici frumos, sã se simtã ca la ea acasã!”, va spune acesta, continuând: „M-am gândit sã presez o fiinţã umanã. Sã o presãm literalmente!”, va mai spune el spre bucuria celorlalţi doi juraţi. Cheloo va profita imediat de moment pentru a-l ruga pe magician „Poţi sã n-o mai aduci înapoi?”. Dacã va accepta Delia provocarea şi va intra la joc, dupã ce va afla ce şi-a propus magicianul, telespectatorii pot afla în aceasta seară, de la ora 20.00, la Antena 1, când Delia, Mihai Bendeac și Cheloo vor avea de jurizat numerele unor concurenți neașteptați, din întreaga lume, dar vor fi nevoiți să se reîntâlnească și cu unii pe care sperau, probabil, să nu îi mai vadă vreodată.

Concurenții care primesc minimum două ”Thumbs up” vor putea fi apoi votaţi de către telespectatori cu ajutorul aplicaţiei gratuite iUmor, creată special de Antena 1, votul începând în timpul ediţiei respective şi terminându-se a doua zi la ora 16:00. Câştigătorul fiecărei ediții va fi anunțat luni, în cadrul emisiunii Observator 16.00, și se va califica direct în finală!

Mai mult, în fiecare săptămână, fiecare emisiune iUmor va fi însoțită de o ediție specială, distribuită exclusiv pe AntenaPlay.ro, unde abonații pot vedea tot ce se întâmplă în culise și vor avea acces nelimitat și necenzurat la numere integrale din cel de-al șaselea sezon și momente care nu s-au văzut la televizor.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Amintiri despre sărbători de Paşti, cu Sonia Argint Ionescu, Christel Ungar şi Emőke Mosoni de la TVR

Published

on

Foto Credit: TVR
 

Sonia Argint Ionescu, prezentatoarea emisiunii în limba germană de la TVR 1; Emőke Mosoni, producător al emisiunii în limba maghiară de la TVR şi coordonator al Redacţiei Maghiare şi Christel Ungar, producător al emisiunii în limba germană, Akzente, petrec sărbătoarea de Paşte, la sfârşitul acestei săptămâni, alături de toţi credincioşii catolici. Am fost curioşi să aflăm ce amintiri au legate de această sărbătoare, dar şi ce tradiţii pascale le sunt aproape de suflet. 

„Pentru noi, sărbătorile sunt, în primul rând, prilej de a petrece timp împreună. Din păcate, într-o săptămână obişnuită, nu avem acest timp sau îl avem în cantităţi infime. Şi-atunci, sărbătorile înseamnă pentru noi (şi aici mă refer la familia mea extinsă – adică noi 4, împreună cu părinţii mei şi fratele meu), în primul şi în primul rând, activităţi petrecute împreună: fie că mergem la film, fie că mergem în parc să ne plimbăm sau să facem sport sau stăm pur şi simplu la masă. Sensul mesei, însă, nu este înfruptarea, ci un prilej de discuţii, dezbateri, de la ne pune la curent cu ce am făcut fiecare dintre noi în ultimul timp”, ne-a povestit Sonia Argint Ionescu, prezentatoarea emisiunii în limba germană de la TVR 1.

„Noi, tradiţii cu mâncăruri îmbelşugate sau mese copioase, nu avem… Nu mâncăm miel, în schimb, la noi pe masă, de Paşti, e un mare festival al primăverii: ne bucurăm foarte tare de verdeţurile de sezon (ceapă verde, ridichi), alături de roşii, brânză. Evident preparăm şi feluri speciale, dar ceea ce ne place nouă, nu neapărat tradiţionalele mâncăruri de Paşti”, a adăugat vedeta care, la TVR 1, prezintă şi emisiunea Vreau să fiu sănătos.

Îmi amintesc însă că, atunci când eram copil, mă bucura foarte tare Paştele! Şi asta pentru că era prilej să primesc hăinuţe noi. Aşa ştiam eu, că, de Paşti, se fac cadou haine. Şi asta mă făcea fericită”, ne-a mai spus Sonia.

Ca în fiecare an, pentru Emőke Mosoni, Paştele înseamă şi este acasă, în Ardeal, alături de familie. „Ajung la Sâmbriaș, în judeţul Mureș, în Sâmbăta Mare, așa că mai prind și vopsitul ouălor. Îndrăgesc această îndeletnicire, în ciuda faptului că, oricât m-aș strădui, nu scap fără a-mi murdări mâinile de vopsea și de a „purta” petele colorate încă o bucată de vreme. Desigur, nu consumăm imediat ouăle roșii sau încondeiate: acest moment se lasă aşteptat până în ziua de Paşti”, ne-a povestit Emőke.

Pe lângă vopsitul ouălor, pe meleagurile din Mureş s-a păstrat o tradiţie mai rar întâlnită. În zorii zilei de Paști, la ora cinci dimineața, pornește alaiul de la biserică: localnicii cutreieră împrejurimile satului purtând o statuetă care înfățișează Învierea, spun rugăciuni, cântă, cer protecție și binecuvântare pentru semănătură. Bărbații adună nuiele de alun și le decorează cu flori de câmp, apoi se întorc la biserică, unde începe slujba de Paște.

După slujba religioasă, urmează masa de Paşti: „ouăle roșii sunt nelipsite de pe masa festivă. La fel și șunca de Paște, mielul și cozonacul. Toate bucatele se sfințesc înainte de a fi consumate. Sfințirea bucatelor la Miercurea Ciuc este o tradiție cunoscută în întreaga țară: în dimineața zilei de Paște, localnicii se așază în rânduri în centrul orașului, aducând coșuri pline ochi de bucate alese, iar parohul ajunge la fiecare rând și sfințește bunătățile. Această frumoasă tradiție este imortalizată an de an în fotografii publicate de presa scrisă și online.

În satul meu natal, cadoul de Paști oferit de nași finilor constă, de asemenea, în ouă roșii; tot ouă roşii li se oferă și stropitorilor în Lunea Paștelui. În Ardeal, stropitul este un obicei răspândit, deși în zilele noastre fetele și femeile nu mai sunt udate cu o căldare plină cu apă rece, ci cu parfum”, a mai povestit producătoarea emisiunii în limba maghiară de la TVR şi coordonatoarea Secţiei Maghiare. Paștele este sărbătorit şi la Emisiunea în limba maghiară: pentru luni şi marţi, de la ora 15.10, realizatorii au pregătit ediții speciale. Emisiunea va oferi telespectatorilor, ca în fiecare an, rubrici spirituale, obiceiuri populare, momente muzicale și poezii. Toate acestea, firește, subtitrate în limba română. Nici în acest an nu va fi altfel: vă așteptăm cu drag în fața micilor ecrane!

 

Meine Ostern. Paştele meu – Christel Ungar

Christel Ungar, producător al emisiunii în limba germană, Aczente, de la TVR 1, îşi aminteşte, cu emoţie, despre Sărbătoarea de Paşti, aşa cum era în copilăria ei:

„N-aveam voie să ne mişcăm de acasă şi trebuia să aşteptăm. În ziua aceea, totul era pregătit şi trebuia să stai cuminte ca nu cumva să-ţi pătezi rochiţa, că doar veneau die Bespritzer (stropitorii)*. Asta îmi amintesc eu când mă gândesc la Ostermontag (Lunea Paştelui), pe când eram copil. Apoi, mirosul de parfum ieftin amestecat cu cel de cozonac, ouă fierte şi lichior şi conversaţiile formale. Darf man die Rose bespritzen? (e permis să uzi trandafirul?) – sosise vărul îndepărtat din partea bunicii. Venea întotdeauna primul, îmbrăcat la şase ace, cu zâmbetul până la urechi şi cu un borcan de miere pentru bunica. Ne aşezau la rând (eram trei fete) şi după ce spuneam „Da” şi aplecam cuminţi capul, ne stropea cu parfum. Apoi era invitat să ciocnească un ou, să mănânce Gugelhupf (un fel de cozonac special plin de stafide – ah, cât de bine mirosea în bucătărie în fiecare duminică de Paște! – unde te aştepta o felie din acel cozonac făcut de bunicul meu, un cofetar desăvârşit) şi să bea un păhărel de lichior.

Povestea invariabil despre vreme, despre părinţi, despre albine,  apoi îşi lua un ou şi pleca. Urmau ore întregi în care se desfăşura acelaşi scenariu. Doar personajele masculine se schimbau. Cu cât înainta ziua, erau tot mai veseli şi puşi pe şotii. Aveau plasele pline de ouă şi chef de joacă. Uneori scoteam cărţile pe furiş şi apucam să jucăm o Kanastă înainte de a ne prinde bunica, care îi gonea pe petrecăreţi. Ce vremuri!”, îşi aminteşte Christel Ungar.

Iar legătura cu prezentul ne-o face o doamnă de la Turnişor, de lângă Sibiu, intervievată de Christel Ungar pentru emisiunea în limba germană a postului TVR 1, Akzente: „Acum nu mai vine nimeni la stropit…”.  Povestea cu tristeţe în ochi, după ce a demonstrat în faţa camerei cum se face lichiorul de ouă. Saşii au plecat şi românii nu mai vin. Cu toate acestea, ea va îmbrăca luni cea mai frumoasă rochie şi va aştepta stropitorii. Cine ştie? Poate, în acest an, vor veni din nou.

Christel Ungar, producător al emisiunii Akzente, difuzată joia, de la ora 16.00, la TVR 1, urează tuturor Frohe Ostern! Paşte fericit!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending