Connect with us
Avatar

Published

on

Comedia “Mincinosul”, după Carlo Goldoni, în regia lui Toma Enache se joacă pentru ultima dată în acest an. Miercuri, 4 decembrie, ora 19:30, la Teatrul de Comedie va avea loc ultima întâlnire din acest an cu “Mincinosul” spiritualizat, care spune foarte multe vorbe de duh, cunoaşte bine oamenii şi ştie cum sa pună problema.

Piesa, din distribuţia căreia fac parte nume mari ale teatrului românesc: Claudiu Bleonţ (foto), Sebastian Papaiani, Ion Chelaru şi Bogdan Uritescu, s-a jucat cu casa închisă atât în Bucureşti cât şi în ţară.

“Tocmai acest <<Mincinos>> ne poate deschide ochii, sentimentele şi mintea mai abitir decât ar putea să o facă altcineva! Îmi place să cred că în realitate nu sunt o rudă atât de apropiată a <<Mincinosului>> deşi, într-un fel sau altul toţi suntem rude mai apropiate sau mai îndepărtate cu el, cel puţin în unele momente. Sper ca în sfârşit acest <<Mincinos>> să ne înveţe ce este sinceritate şi mă refer aici la sinceritatea faţă de noi înşine”, a declarat regizorul Toma Enache  la premiera piesei.

Carlo Goldoni, autorul care a ridicat arta dramatică italiană la cel mai înalt punct al perfecţiunii sale, a fost înzestrat cu o imaginaţie extrem de fertilă, care i-a hrănit permanent muza comediei. Fiind un fin cunoscător al caracterelor şi având un dialog  foarte animat, verosimil şi plin de înţelesuri, Goldoni a reuşit să redea pieselor sale o imagine extrem de vie. Deşi au trecut mai bine de două secole şi jumătate de la premiera “Mincinosului”, pregătiţi-vă să vă bucuraţi de o comedie spumoasă, mai actuală ca niciodată.

Biletele se găsesc la casa de bilete a sălii de spectacol şi online pe www.vandbilete.ro. În funcţie de categorie, preţul unui bilet este de 70 sau 60 de lei.

Comentarii

comments

Facebook

IN Trending