Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu: Arhiva Națională de Filme – o instituție culturală deosebit de importantă

0
496
LUCIAN ROMASCANU

Arhiva Nationala de Filme, este institutia culturala deosebit de importantă, având în vedere rolul său în ceea ce privește protejarea, conservarea și punerea în valoare a patrimoniului cinematografic național .

 

“Ministrul Culturii și Identității Naționale, Lucian Romașcanu, felicită Arhiva Națională de Filme cu prilejul aniversării a 60 de ani de la înființare. Arhiva Națională de Filme este o instituție culturală deosebit de importantă, având în vedere rolul său în ceea ce privește protejarea, conservarea și punerea în valoare a patrimoniului cinematografic național.

In ultimii ani , in cinematografia romaneasca a devenit mai cunoscuta lumii intregi prin numeroasele premii câștigate la cele mai prestigioase festivaluri internaționale, precum cele de la Cannes, Berlin și, cel mai recent, Shanghai. Dar cinematografia românească are o tradiție, iar păstrarea acestei tradiții și transmiterea ei generațiilor următoare cad în sarcina Arhivei Naționale de Filme”, a precizat Romașcanu potrivit AGREPRES .

 

Foto Credit: RADAR DE MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.