Ministrul Economiei se dezice de proiectul minier de la Roşia Montană - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

Ministrul Economiei se dezice de proiectul minier de la Roşia Montană

Published

on

6 iunie 2012, Roşia Montană – Declaraţiile1 ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, privind promovarea mineritului la Roşia Montană, din 1 iunie 2012, au provocat profundă nemulţumire în rândul opiniei publice. În doar câteva zile, peste 1500 de scrisori ale cetăţenilor români care solicitau demiterea lui Daniel Chiţoiu au fost trimise premierului Victor Ponta.

 Solicitarea demiterii ministrului Economiei a continuat şi în cadrul galei premiilor Green Awards, din data de 5 iunie, acolo unde au fost prezenţi ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb şi prim-ministrul Victor Ponta. Purtând insigna Campaniei Salvaţi Roşia Montană, Victor Ponta a afirmat că poziţia Guvernului României cu privire la Roşia Montană rămâne neschimbată, iar ministrul Economiei “a vrut să spună că proiectul Roşia Montană nu se face anul acesta, dar nu i-a ieşit NU-ul.”

 Reprezentanţii societăţii civile prezenţi la eveniment au insistat că dezminţirea trebuie să se realizeze în mod public, astfel încât presa să rectifice modul în care a prezentat declaraţiile ministrului Economiei.

La doar o zi de la declaraţiile publice ale prim-ministrului Victor Ponta, Ministerul Economiei a transmis un comunicat2 menit să clarifice oficial situaţia. Potrivit comunicatului din 6 iunie, “În cadrul întâlnirilor avute – cu ocazia deplasării la Roşia Montană – sau a conferinţei de presă susţinute, dl. Daniel Chiţoiu NU a făcut niciodată afirmaţia conform căreia proiectul de la Roşia Montană va demara în acest an. Declaraţia prin care se asumă termenul de sfârşit de an 2012 s-a referit la preluarea societăţii Cuprumin Abrud de Consiliul Judeţean Alba (…)”.

 Campania Salvaţi Roşia Montană îşi menţine nemulţumirea cu privire la ieşirea publică nedocumentată şi defectuoasă a ministrului Economiei, în special pentru că acordarea avizului de mediu nu este de competenţa ministerului Economiei.

 Considerăm că demiterea sa este necesară pentru reafirmarea dezaprobării lobby-ului politic de către Guvernul Ponta în evaluarea proiectului minier propus la Roşia Montană.

De asemenea, reamintim Guvernului Ponta că o parte importantă a comunităţii locale din Roşia Montană împreună cu sute de mii de cetăţeni ai României s-au exprimat clar împotriva proiectului minier şi au solicitat implicarea Guvernului României în dezvoltarea durabilă a zonei.

1 http://www.adevarul.ro/locale/alba_iulia/Ministrul-Economiei-Chitoiu-Proiectul-Montana_0_710929253.html

2 http://www.minind.ro/presa_2012/iunie/MECMA_informare_declaratie_Rosia_Montana_si_Cuprumin_06052012.pdf

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
2 Comments

2 Comments

  1. Narcisa

    9 iunie 2012 at 17:03

    nu trebuia sa se dezica de acest proiect. M-am bucurat mult cand am auzit ca proiectul ar incepe anul acesta si sunt sigura ca multi romani si, evident, rosienii s-au bucurat si mai tare. Viitorul mai bun devenea realitate!

  2. Sorin Minea

    7 iunie 2012 at 13:11

    ar fi fost bine daca incepea proiectul anul acesta, nu inteleg de ce Ponta il contrazice pe Chitoiu. nu e mai bine daca promiti electoratului ca le dai locuri de munca, ii scapi de poluare si le salvezi patrimoniul – lucruri care se pot obtine prin proiect?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending