miercuri, februarie 21, 2024
More
  AcasăTeleviziuneEmisiuniMircea Dinescu, pus în încurcătură la debutul sezonului 13 „Politică şi delicateţuri”

  Mircea Dinescu, pus în încurcătură la debutul sezonului 13 „Politică şi delicateţuri”

               „O fată blondă cu aer adolescentin, luminoasă şi senină” cântă în deschiderea noului sezon „Politică şi delicateţuri”. Duminică, 8 noiembrie, Elena Gheorghe dă peste cap planurile poetului de a o impresiona cu vinete umplute cu carne. Cum se repliază Mircea Dinescu aflând că invitata a devenit vegetariană, vedem la „Politică şi delicateţuri”, ora 14.30, pe TVR 1.

   

  După aproape şapte ani, 12 sezoane, peste 150 de invitaţi şi un număr nedefinit de kilograme de portocale folosite la prepararea meniurilor, Mircea Dinescu îşi reia seria de emisiuni cu poftă de vorbă şi voie bună. Un nou sezon, cel de-al treisprezecelea al îndrăgitei emisiuni „Politică şi delicateţuri” începe în 8 noiembrie la TVR 1.

  În prima ediţie din noul sezon, în bucătăria poetului vine Elena Gheorghe, interpretă pe care Dinescu o descrie drept „o fată blondă cu aer adolescentin, luminoasă şi senină”, care-i molipseşte pe toţi cei din jurul ei cu o stare de bine. Pregătit să o impresioneze cu o reţetă inventată de el de vinete cu carne, Dinescu află cu stupoare că frumoasa sa invitată a renunţat la începutul anului să mai mănânce carne.

   

  Poetul se repliază rapid şi îi pregăteşte un platou vegetarian cu brânză „ascunsă” în ardei copt şi frunză de viţă de vie. Iar gătitul în bucătărie se lasă şi cu destăinuiri, râsete şi veselie. Elena îi vorbeşte cu sinceritate gazdei sale despre originea sa aromână, despre istoria şi obiceiurile familiei sale, dar şi despre cum a încălcat regula de a se căsători cu un machedon.

   

  Muzică bună, mâncare apetisantă, o invitată frumoasă şi talentată, toate acestea alcătuiesc reţeta perfectă pentru o după-amiază tihnită de duminică! Mircea Dinescu şi echipa emisiunii „Politică şi delicateţuri” o pun în practică şi ne-o servesc duminică, 8 noiembrie, de la ora 14.30, pe TVR 1.

  Bucureşteanca Elena Gheorghe s-a născut pe 30 iulie 1985, iar la numai 3 ani a urcat pentru prima dată pe scenă, alături de mama ei, cântăreaţă de muzică populară. În 2002, ea devine vocea trupei Mandinga, pe care o părăseşte pentru a începe o carieră solo, în 2006. Elena Gheorghe a reprezentat România la concursul muzical Eurovision 2009, cu melodia Balkan Girls. Are deja o discografie impresionantă: a lansat împreună cu Mandinga două albume, au urmat apoi trei albume solo şi numeroase single-uri. A cântat şi cântă muzică armenească, iar succesul pieselor ei a depăşit graniţele ţării.

   

  Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1 HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu”.

   

   

   

  Bianca Bujor - Editor Coordonator

  Editor Coordonator | bianca.bujor@radardemedia.ro

  Bianca Bujor - Editor Coordonator
  Bianca Bujor - Editor Coordonatorhttps://www.radardemedia.ro
  Editor Coordonator | bianca.bujor@radardemedia.ro
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente