Connect with us

ALL MEDIA

Modificările la Codul Fiscal, adoptate de Guvern. Ministrul de Finanțe: Măsuri vor avea ca efect creșterea venitului net al angajatului!

Redactia Radar de Media

Published

on

Executivul a adoptat “revoluția fiscală”, în ciuda protestelor și a criticilor vehemente venite din partea sindicatelor și patronatelor. Printre modificările fiscale decise la Palatul Victoria este și transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, măsura care a scos deja mii de oameni în stradă. Va fi redus și impozitul pe venituri de la 16 la 10%, și nu doar pentru veniturile din salarii, anunta Stirile TVR.

 

 

La începutul ședinței premierul Mihai Tudose a anunțat că pe ordinea de zi se află aprobarea ordonanței de urgență pentru modificarea Codului Fiscal, apoi și-a exprimat părerea cu privire la ”o inflamare excesivă” a opiniei publice pe acest subiect.

 

Mihai Tudose, despre ”o inflamare excesivă a opiniei publice”

În cadrul ședinței de Guvern, premierul Mihai Tudose a spus că sindicatele și patronatele erau de acord cu modificările la Codul Fiscal însă s-au inflamat, potrivit opiniei sale, după ce guvernul a vrut să introducă măsuri ferme pentru limitarea externalizării profitului.

“Transpunem în legislația românească o directivă europeană precum și alte măsuri pe care noi considerăm că este bine să le luăm ca să nu mai fie deductibil tot profitul. Adică să avem și noi niște bani din care să facem Educație, Sănătate, Infrastructură”, a spus premierul la începutul ședinței de guvern.

 

Ministrul de Finanțe: Măsuri vor avea ca efect creșterea venitului net al angajatului

Ionut Misa, declaratie

Ministrul de Finanțe a declarat că: ordonanța mult discutată, dezbătută care conține modificări ale Codului Fiscale incluse în programul de guvernare (…) aduce importante beneficii atât pentru cetățeni cât și pentru firmele care activează azi în România. Se urmărește reducerea pe venit de la 16 la 10%, pentru salariați, pensionari, persoanele fizice autorizate, pentru veniturile din cabinete individuale, pentru chirii, dobânzi,arendă, premii, activități agricole, silvicultură și piscicultură, venituri din alte surse și investiții cu excepția veniturilor din dividende unde rămân 5 %, totodată se reduc contribuțiile sociale de 39,25 la 37,25 (…)  În corelare cu aceste măsuri este o a treia măsură care vizează transferul contribuțiilor și sarcinilor fiscale a obligațiilor privind contribuțiile sociale obligatorii datorate de angajator la angajat, în cazul veniturilor din salarii și asimilate salariilor. Toate aceste măsuri cumulate vor avea ca efect creșterea venitului net al angajatului, fără  ca angajatorul să plătească mai mulți bani la bugetul de stat și creșterea contribuției pentru pensie a angajatului, asigurându-i- se astfel o pensie mai mare în viitor.

 

Video Credit: TVR

Foto Credit: MEDIAFAX

 

Comentarii

comments

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending