Connect with us

ȘTIRI

MRS atrage atenţia asupra deficitului bugetar în creştere şi a inflaţiei tot mai mare!

Published

on

Reclame

În condiţiile în care deficitul bugetar al ţării este cel mai mare din ultimii 20 de ani, nu e de mirare că declaraţiile premierului Marce Ciolacu în care susţine că România va avea cea mai mare creştere economică din Europa atrage multe priviri critice din partea oamenilor şi oponenţilor politici. Mişcarea România Suverană l-a taxat pe premier, atrăgându-i atenţia că România are cea mai mare inflaţie din Europa şi un deficit bugetar în creştere.

„De la „înălţimea” celui mai mare deficit bugetar din ultimii 20 de ani pe care îl are România, Marcel Ciolacu, unul dintre principalii responsabili de această situaţie, ne anunţă că anul acesta vom avea „cea mai mare creştere economică din Europa”! Mai mult, ne spune că această creştere va fi bazată pe investiţii, şi nu pe consum! Visele lui Marcel Ciolacu sunt contrazise de realităţile pe care românii le trăiesc zi de zi: preţuri tot mai mari, putere de cumpărare tot mai mică din cauza inflaţiei, iar investiţiile promise sunt făcute doar pe hârtie, pentru că în realitate nu se vede nimic, deşi banii se cheltuie.

Indiferent ce spune public Marcel Ciolacu, cifrele nu mint, iar realitatea nu poate fi contrazisă. Cifrele ne arată că România are cea mai mare inflaţie din Europa. Tot cifrele prezentate de Ministerul Finanţelor ne arată că „deficitul bugetar a urcat la 28,99 miliarde de lei după primele două luni ale acestui an, reprezentând 1,67% din PIB, în creştere de 1,7 ori comparativ cu un sold negativ de 17,04 miliarde lei, respectiv 1,07% din PIB, raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut.”

Dacă România ar avea cea mai mare creştere economică, de ce nu se vede asta şi în nivelul de trai al românilor? De ce taxele şi impozitele continuă să crească? De ce România trăieşte pe datorie?” – se arată într-un comunicat MRS.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending