Connect with us

ALL MEDIA

Muzica sufletului…cu Marcel Dragomir! Sambata, 9 aprilie, pe TVR 3!

Published

on

 

 “Adevărata muzică este ceea ce îţi dăruieşte Dumnezeu în minte, pentru că abia atunci eşti cu adevărat în sufletul oamenilor, în sentimentele lor, în gândirea lor. Atunci eşti om cu adevărat şi tu…” mãrturiseşte compozitorul Marcel Dragomir, invitatul lui Irninis Miricioiu, în cadrul emisiunii Din arhiva TVR, difuzatã sâmbãtã, 9 aprilie, de la ora 16.00 pe TVR 3.

  Fãrã a fi o paralelã între muzica trecutului şi muzica prezentului, discuţia cu celebrul compozitor s-a vrut a fi o incursiune muzicalã în romantismul muzicii uşoare, dar şi o încercare de a-i încuraja pe tinerii talentaţi care vor sã urmeze o carierã artisticã.

Toata viaţa a fost un visător. Poate cã şi de aceea sensibilitatea sa, pusã pe portativ a reuşit sã sensibilizeze şi alţi oameni. Oameni care au fredonat ani de-a rândul ritmurile sale. Mãrturiseşte că i-a plăcut foarte mult o culoare, pentru că s-a lansat în meserie cântând acea culoare… un albastru infinit. De aceea toate lucrurile bune pe care i le-a dat Dumnezeu  considerã cã sunt albastre… şi pasărea fericirii este tot albastrã.

Marcel Dragomir este unul dintre cei mai îndrãgiţi compozitori din peisajul muzicii uşoare româneşti. Din 1972, anul în care a debutat componistic cu piesa “N-aştepta” (interpretată de celebrul Aurelian Andreescu), şi până în prezent, a lansat zeci de şlagăre care au devenit melodii de referinţă: Fericirea are chipul tău, Sã mori de dragoste rãnitã, Sã te gândeşti din cand în când la mine, Trenul galben fãrã cai, Un albastru infinit. A lucrat cu foarte mulţi interpreţi de muzică uşoară cum ar fi Elena Cârstea, Corina Chiriac, Cornel Constantiniu, Emilia Diţu, Stela Enache, Mihaela Mihai, Mihaela Runceanu şi mulţi alţii.

A fost profesor de clarinet-saxofon la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti, redactor principal la secţia de creaţie a Radiodifuziunii Române din Bucureşti, a susţinut emisiuni de radio şi de televiziune.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending