Connect with us

UTILE

MWC Barcelona 2023: Huawei spune că este necesară cooperarea în industrie pentru accelerarea prosperității 5G

Published

on

Reclame

Președintele Huawei Carrier BG, Li Peng, a ținut un discurs la MWC Barcelona 2023 despre regândirea modelelor de afaceri 5G, consolidarea acoperirii 5G și reinventarea tehnologiilor 5G. În discursul său, Li a împărtășit informații despre experiența utilizatorului și despre dezvoltarea recentă a 5G. Acesta a declarat că industria trebuie să lucreze împreună pentru a accelera prosperitatea 5G.

Accelerarea prosperității 5G prin inovație non-stop

5G s-a dezvoltat rapid de când a intrat în uz comercial în urmă cu trei ani. Până la sfârșitul anului 2022, peste 1 miliard de utilizatori 5G au urmărit fluxuri de conținut la o calitate mare ale evenimentelor sportive internaționale majore, iar peste 10 milioane de gospodării au dobândit acces la 5G. „5G a avut nevoie doar de trei ani pentru a egala progresul înregistrat de 4G în cinci ani. Din această perspectivă, 5G este deja un succes”, a spus Li.

Cu toate acestea, acoperirea 5G este încă neuniformă între diferite regiuni și țări. Unii consumatori se așteaptă la o experiență 5G mai bună. În același timp și digitalizarea industriei are nevoi mari de la această tehnologie. „Pentru a obține un succes 5G și mai mare, industria trebuie să regândească modelele de afaceri 5G, să consolideze acoperirea 5G și să reinventeze tehnologiile 5G”, a menționat Li.

Regândirea modelelor de afaceri 5G pentru a stimula inovația centrată pe experiență

Adevărata valoare a 5G își are originea în dorința naturală a oamenilor de a avea experiențe mai bune. Un studiu recent a constatat că dopamina produsă de creierul uman atunci când o persoană vizionează un videoclip HD de trei minute este egală cu cantitatea produsă în timpul unei alergări de 30 de minute.

Pe măsură ce capabilitățile rețelei 5G se îmbunătățesc, utilizatorii pot viziona videoclipuri la o definiție mai înaltă, ceea ce creează un nou standard pentru experiențele de generație următoare. 70% dintre utilizatori sunt deja dispuși să plătească pentru experiențe 5G mai bune. Acest lucru înseamnă că transportatorii pot adopta modelul network-as-a-service (NaaS) pentru a promova un ecosistem mai ofertant de aplicații și conținut 5G.

Cu capacități de rețea mai puternice, operatorii vor putea, de asemenea, să se extindă și mai mult în piețele interne și IMM-urile. Încă există 200 de milioane de linii de bandă largă din cupru în întreaga lume care trebuie modernizate urgent, în timp ce peste 60 de milioane de IMM-uri doresc acces la servicii de linii închiriate. Un operator european a atins deja un scor „Net Promoter” (NPS) de peste 90% și și-a crescut venitul mediu pe utilizator (ARPU) cu peste 60% prin furnizarea de 5G FWA.

Consolidarea acoperirii 5G pentru experiențe îmbunătățite pentru mai mulți utilizatori

Acoperirea 5G mai răspândită îi ajută pe operatori să monetizeze mai bine experiența. Acest lucru este confirmat prin prisma experienței primilor 20 de operatori de rețele 5G, care au obținut anul trecut o creștere semnificativă a ARPU și a veniturilor în comparație cu media globală.

Operatorii globali lucrează la extinderea acoperirii 5G de la exterior la interior și de la urban la zonele suburbane și rurale. Prin creșterea acoperirii stațiilor de bază 5G și permițând semnalelor să pătrundă mai bine prin pereți și clădiri, mai mulți utilizatori se pot bucura de experiențe îmbunătățite.

Reinventarea tehnologiilor 5G pentru noi descoperiri în capacitatea și acoperirea rețelei

Inovația în echipamentele pentru stațiile de bază 5G va fi necesară și pentru a oferi o acoperire mai extinsă. În acest sens, în 2022, Huawei a lansat MetaAAU, a treia generație de AAU pentru stațiile de bază 5G. În comparație cu omologul său din generația anterioară, MetaAAU oferă o capacitate și o acoperire cu aproximativ 30% mai mari, ceea ce îl face o alegere principală pentru operatorii care urmăresc o acoperire 5G mai extinsă.

În acest an, Huawei a lansat și Meta BladeAAU, permițând implementarea simplă a rețelelor 2G, 3G, 4G și 5G pe un singur pol.

De la 5G la 5.5G: capacități la puterea 10 pentru oportunități la puterea 100

Privind către viitor, operatorii de top lucrează acum îndeaproape cu 3GPP pentru a avansa standardul 5G și a face saltul la 5.5G. 5.5G se va extinde pornind de la 5G, dar va fi mai rapid, mai automatizat și mai inteligent decât 5G și va suporta mai multe benzi de frecvență.

5.5G va oferi capabilități de rețea de 10 ori mai mari, ceea ce va aduce de 100 de ori mai multe oportunități. Videoclipul free-viewpoint, integrarea soluțiilor de cloud în cadrul întreprinderilor, rețelele mobile private, IoT pasiv și detectarea și comunicarea integrate se vor dezvolta rapid datorită acestor progrese în 5G.

La sfârșitul discursului său, Li a subliniat că toți partenerii din industrie vor trebui să lucreze împreună și să inoveze non-stop pentru a accelera acest salt în prosperitatea 5G.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
AUDIENȚE TV2 zile ago

Anglia a învins Olanda și va juca finala EURO 2024 contra Spaniei, duminică, în direct la PRO TV și pe VOYO!

Reality Show2 zile ago

Premieră la Insula Iubirii în cel de-al optulea sezon al reality show-ului de la Antena 1: partenerii au fost despărţiţi fără să apuce să îşi ia rămas bun

Premieră TV2 zile ago

PREMIERĂ Noul sezon Atletico Textila revine la PRO TV ”Liga 2, pregătește-te de noi”

Reality Show2 zile ago

Delia şi Liviu câştigătorii celui de-al nouălea sezon Mireasa şi ai premiului în valoare de 40.000 de Euro

Emisiuni3 zile ago

Cristina Bâtlan, o femeie de afaceri de succes, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminica aceasta

Seriale4 zile ago

Valentin Teodosiu, rol important în noul serial TĂTUȚU`! „Personajul meu este cel mai de temut al vremii”

Reality Show7 zile ago

Declaraţie şocantă la Insula Iubirii: „Ne-am despărţit de 37 de ori!”

Cinema7 zile ago

Festivalul „Saptamana Comediei”, la final. Teatrul de Comedie pleaca acasa cu 3 premii.

Emisiunio săptămână ago

Serghei Mizil vine duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Analize Audiente TV2 săptămâni ago

4.9 milioane de inimi au bătut la unison în fața televizoarelor pentru Generația de suflet a Naționalei! PRO TV lider absolut de audiență cu cifre record

AUDIENȚE TV2 săptămâni ago

Elveția și Germania sunt primele echipe calificate în Sferturi! Etapa Optimilor continuă astăzi, la PRO TV și pe VOYO!

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending