Nat Geo WILD difuzează în luna februarie programul de documentare „Duminici cu feline” - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

Nat Geo WILD aduce în atenția telespectatorilor, în fiecare duminică a lunii februarie, o serie de programe uimitoare dedicate celor mai fioroase feline, creaturi de o forță, ferocitate și frumusețe magnifică, și care sunt pe cale de dispariție.

Povești impresionante și puternice din întreaga lume, despre lei, tigri, gheparzi, leoparzi și feline mai puțin cunoscute precum servalul, pisica sălbatică africană sau caracalul sunt prezentate în cadrul blocului de programe „Duminici cu feline” ce debutează în data de 5 februarie 2023, de la ora 19.00

Printre premiere se numără „Familia de lei”, care va prezenta o leoaică ce devine mamă pentru prima dată în Parcul Național Gir din India. Iar documentarul „Sri Lanka: Dinastia leopardului” redă imagini din zonele joase din Sri Lanka ce găzduiește una dintre cele mai mari populații de leoparzi din lume.

Printre seriile documentare care vor mai fi difuzate în luna februarie pe Nat Geo Wild se află și filmul premiat cu Emmy „Inamici eterni: Lei și hiene”. Produs de cineastul Joubert, documentarul revine cu imagini uimitoare și este susținut de narațiunea captivantă a lui Jeremy Irons, dezvăluind relația intensă și rivalitatea puternică dintre cele două specii, o adevărată bătălie pentru supraviețuire. 

Advertisement

Programul „Duminici cu feline” include următoarele serii documentare:

Duminică, 5 februarie

19:00 Familia de lei: Gir este casa ultimilor lei asiatici din sălbăticie. Atunci când vânătoarea în pădure este dificilă, aceștia se adaptează pentru a vâna pe străzi.

20:00 Migrația animalelor: În fiecare an, milioane de animale din Africa pornesc într-o călătorie lungă și periculoasă. Urmărind norii aducători de ploaie, animalele parcurg astfel sute de kilometri.

21:00 Inamici eterni: Lei și hiene: dezvăluie povestea conflictului dintre lei și hiene, relativ necunoscută sau chiar bănuită în lumea științifică. Relația intensă și rivalitatea de durată dintre cele două specii se desfășoară într-o luptă pentru supraviețuire.

Duminică, 12 februarie

19:00 Sri Lanka: Dinastia leopardului: Zonele joase din Sri Lanka găzduiesc una dintre cele mai mari populații de leoparzi din lume – prădători tenace.

20:00 Tigrii sălbatici: Documentarul prezintă lupta pentru supraviețuire a felinelor mari și dezvăluie detalii profunde din viața acestora. În plus, urmărește un tigru tânăr, născut într-o zonă protejată, după ce pleacă în căutarea propriului teritoriu. Tânărul tigru vă va conduce în locurile unde se va decide soarta tigrilor siberieni: păduri vaste, sate îndepărtate și orașe de la marginea sălbăticiei.

21:00 Trăind cu felinele: Cuplul de cineaști Dereck și Beverly Joubert vă invită într-o extraordinară călătorie pe urmele felinelor mari, care le-au câștigat inima, precum și dedicarea celor doi realizatori de documentare pentru a proteja acești prădători emblematici. 

Duminică, 19 februarie

19:00 Cecil: Destinul unui leu: Acest documentar urmărește viața și moștenirea unuia dintre cei mai renumiți lei din lume. Acesta este Cecil. Cel mai redutabil rege al felinelor, Cecil era un luptător, tată și frate loial. Dar dispariţia sa prematură din cauza braconajului a însemnat sfârșitul domniei sale extraordinare, stârnind furia și tristețea celor care i-au auzit povestea.

20:00 Paradisuri naturale : Ținutul leilor de munte: În inima Vestului american se află un ținut pustiu, denumit Platoul Colorado. Acest paradis viu este o zonă sălbatică, vastă, care găzduiește o colecție incredibilă de creaturi. De la leul de munte sau coiotul, doar cei mai puternici supraviețuiesc în acest ținut.

21:00 Jurnalul unui leopard adolescent: Pemba este răsfățatul mamei! La doi ani, ar trebui să fie independent, dar locuiește în continuare cu mama sa! La fel ca majoritatea adolescenților, este nerăbdător și încăpățânat, ceea ce nu îl avantajează deloc atunci când își pândește sau vânează prada, așa că mama lui încă îi asigură toate mesele. Dar când mama este rănită, Pemba este nevoit să se maturizeze rapid pentru a supraviețui! Poate să se desprindă și să-și înfrunte temerile pentru a face pasul către maturitate ?

Duminică, 26 februarie

19:00 Suflet felin: Documentarul realizat de cunoscuții exploratori rezidenți ai National Geographic Beverly și Dereck Joubert, „Suflet felin” explorează originile și conexiunile profunde ale felinelor de toate mărimile, în speranța că, prin lărgirea înțelegerii acestor mari animale de pradă, vom avea o mai mare apreciere față de rolul lor în natură.

20:00 Reginele feline: Explorăm maternitatea în universul felinelor, descoperind povești diverse ale celor mai populare și mai emblematice feline mari.

21:00 Feline mari: Există aproape 40 specii diferite de feline sălbatice pe planetă, dar numai patru intră în clubul felinelor mari: leul, tigrul, leopardul și jaguarul. Arsenalul pe care îl au și masivitatea le ajută să se ridice la înălțimea statutului. Așadar, pregătește-te pentru o lecție dură despre ce face ca o felină să fie o felină mare. Să fie răgetul ? Colții ? Poate că e vorba despre dieta lor, pentru că, în mod sigur, nu trăiesc cu mâncare de pisică și nu folosesc lădița cu nisip. Le vom analiza, între multe alte aspecte, dimensiunile, viteza, ghearele și abilitățile de vânătoare.

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending