Ne facem că plouă -un reportaj semnat de Alex Dima, duminică, la România, te iubesc! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

Alex Dima prezintă duminica aceasta, de la 18:00, la România, te iubesc!, urmările schimbărilor climatice și cât de afectată este și țara noastră.

Anul acesta, pământul s-a aprins, iar incendii de proporții au cuprins Europa, America și Asia. Previziunile cercetătorilor care vorbeau despre căldurile ce se vor abate peste noi în viitor, peste zeci de ani, s-au împlinit acum, iar fenomene extreme ne lovesc din toate părțile. Începem să simțim din ce în ce mai mult și să înțelegem ce înseamnă încălzirea globală și care sunt efectele ei, dar măsurile lipsesc. Seceta a lăsat fără culturi câmpuri întregi care hrăneau milioane de oameni.

Potrivit datelor deținute în acest moment, seceta din 2022 este mai gravă decât cea din 2018, care la momentul respectiv era cea mai dură din ultimii aproape 500 de ani. Din acest scenariu sumbru face parte și România. Încă nu se cunoaște clar care este paguba în agricultură, dar până în acest moment sute de mii de hectare de culturi au fost calamitate în totalitate.

„Seceta aduce în multe locuri din țară imagini apocaliptice. Lacul Amara a secat în totalitate, peste 800 de hectare de luciu de apă. N-a mai rămas un strop. Din păcate, în viitor, va trebui să ne obișnuim cu astfel de imagini. 16 stații de pompare din Dunăre au fost oprite în această vară, pentru că fluviul n-a mai avut apă. Revoltător este faptul că acolo unde se putea totuși iriga, multe culturi s-au uscat pe malul apei, pentru că nu suntem încă în stare să avem un sistem de irigații și nu înțelegem încă valoarea apei”, spune Alex Dima.

Cantitatea anuală de precipitații nu a scăzut față de anii trecuți, dar tot din cauza încălzirii globale, ploile cad pe suprafețe reduse, în cantități foarte mari, în timp ce restul pământului rămâne uscat. De câțiva ani, iernile sunt fără zăpezi, iar deficitul de apă din sol a ajuns la stadii critice.

Cât de pregătite sunt autoritățile noastre? Ce e de facut? – Ne facem că plouă! – reportajul duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!. Emisiunea poate fi vizionată, în avans, pe VOYO.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement
Vedete3 săptămâni ago

Ce bani au câștigat Faimoșii, în reality show-ul fenomen SURVIVIOR ROMÂNIA

Vedete2 săptămâni ago

Scandal monstru la Survivor România! Doi concurenți s-au luat la bătaie pe insulă: „Ai venit să arunci cu noroi în toată lumea!”

Premieră TV2 săptămâni ago

Zece concurente vor intra în cea mai frumoasă competiţie a stilului, la Kanal D2

Reality Show2 săptămâni ago

SURVIVIOR ROMÂNIA. Faimoșii, în pragul disperări nu mai găsesc drumul spre victorie!

Vedeteo săptămână ago

Mihai Zmărăndescu și Remus Boroiu de la Survivor România s-au luat la bătaie înainte de a participa la concurs

Reality Show4 săptămâni ago

VIDEO Ce concurent din tribul Războinicilor a părăsit competiția Survivor România!

Emisiuni3 săptămâni ago

Au început filmările pentru cel de-al 19-lea sezon Te cunosc de undeva!

Premieră TV3 săptămâni ago

Marea premieră a sezonului 11 Chefi la cuțite le aduce lui Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu adversari surpriză la lupta pentru amuletă

Reality Show2 săptămâni ago

Cel mai scandalos concurent din tribul Faimoșilor a părăsit competiția. Dan Pavel: ”Suntem la jumătatea cursei pentru câștigarea marelui premiu

Reality Show3 săptămâni ago

Victorii pentru Războinici, lacrimi și conflicte pentru Faimoși, la Survivor: ”Indiferent de tensiuni, sunt și momente foarte frumoase

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

America Express, pe primul loc în topul audiențelor! A doua imunitate, așteptată cu emoții

Facebook

Advertisement

IN Trending