Neînfricatul Mărgelatu revine! Din 3 octombrie, urmăriţi seria integrală la TVR 1 - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Cinema

Neînfricatul Mărgelatu revine! Din 3 octombrie, urmăriţi seria integrală la TVR 1

Published

on

            De-a lungul a şase episoade, actorul Florin Piersic, acest „Clint Eastwood dâmbăviţean admirabil în deghizări, scump la vorbă, neprecupeţit în lovituri”, după cum îl caracteriza criticul Tudor Caranfil, dă viaţă eroului care i-a marcat cariera. Când spui Florin Piersic, inevitabil te duci cu gândul la Mărgelatu, nonşalant, cu pălăria pe ochi, spărgând seminţe şi zâmbind zeflemitor.

 

Pornind pe Drumul Oaselor, primul film din serie, Mărgelatu păşeşte simbolic pe drumul spre nemurire, devenind probabil cel mai îndrăgit personaj de aventuri pentru cinefilii români şi nu numai.

 

Mărgelatu a devenit erou apreciat şi în alte ţări în care a fost difuzat, reacţii impresionante venind, surprinzător, chiar şi din partea spectatorilor din China. Nebărbierit, cu hainele prăfuite, scump la vorbă, personajul interpretat de Florin Piersic a strâns cu „Drumul oaselor” (1980) aproape 5 milioane de spectatori în doi ani şi jumătate, un record absolut pentru anii în care a fost lansat.

Au urmat încă cinci episoade pline de acţiune, cascadorii şi intrigă în filmele: „Trandafirul galben” (1982), „Misterele Bucureştilor” (1984), „Masca de Argint” (1984), „Colierul de Turcuoaze” (1985) şi „Totul se plăteşte” (1986), toate având peste un milion de spectatori în primele şase luni.

 

Advertisement

În 3 octombrie, aventura lui Mărgelatu începe la TVR 1 în Drumul oaselor, cu transportul unor giuvaiere cu care paşoptiştii trebuie să cumpere arme pentru revoluție. O mână de revoluţionari ies învingători în lupta cu potera prin inteligență, ingeniozitate şi curaj, până ajung să fie trădaţi şi riscă să piardă totul. Atunci apare Mărgelatu, un personaj misterios care se alătură revoluţionarilor și-i ajută fără ca cineva să ştie cine este, de unde vine şi ce urmăreşte.

 

Mărgelatu una spune, alta face. Spune enigmatic că vine de la ocnă unde fusese aruncat pentru o muiere, dar dovedeşte că este un viteaz, un obişnuit al luptelor directe şi al celor de culise, un individ inteligent, stăpânit la vorbă, dar iute în gândire, obişnuit să poruncească. Misterul lui Mărgelatu nu se dezvăluie la finalul primului episod, el doar dovedeşte că este un conducător înțelept, dar autoritar, un om care a văzut şi a făcut multe la viața lui. La finalul episodului, când totul se sfârşeşte cu bine, Mărgelatu pleacă singur, spre o nouă aventură.

 

Urmăriţi seria Mărgelatu  la TVR 1, din 3 octombrie, în fiecare sâmbătă, de la ora 21.10:

3 octombrie – Drumul oaselor

10 octombrie – Trandafirul galben

Advertisement

17 octombrie – Misterele Bucureştilor

24 octombrie – Masca de argint

31 octombrie – Colierul de turcoaze

7 noiembrie – Totul se plăteşte

 

 

 

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending