Connect with us

ALL MEDIA

Nicoleta Hafiuc a castigat finala Concursului „Vocea Populara” de la TVR 3

Published

on

 

Nicoleta Hafiuc, castigatoarea locului I in finala concursului „Vocea Populară“, difuzat pe TVR 3, este cel mai  nou nume din muzica populara romaneasca. Unul dintre cele mai importante concursuri de selectare a vocilor tinere din folclorul romanesc, „Vocea Populara”, difuzat de TVR 3 la sfarsitul saptamanii trecute, a hotarat ca autenticitatea intepretarii i-a adus Nicoletei locul I, reconfirmand Bucovina drept suflet al traditiilor si talentului.

In finala au participat cinci interpreţi, castigatorii finalelor regionale din Ardeal, Banat, Oltenia, Muntenia şi Moldova. Spectacolul, gazduit de Sala Radio Romania, a fost totodata o demonstratie de interpretare a muzicii populare la cel mai inalt nivel.

Nicoleta Hafiuc, castigatoarea concursului „Vocea Populară“, este din comuna Sadova, Campulung Moldovenesc; a fost crescuta in spiritul folclorului bucovinean si instruita de maestrul dirijor George Sarbu. Repertoriul vast, suflul moldovenesc al interpretarii si portul bucovinean i-au adus aprecierea juriului.

„In primul rand, toata admiratia mea pentru ideea a pune in prim plan tineri interpreti intr-o competitie nationala. Am putut urmari la TVR 3 glasuri sanatoase, tineri care pot purta cu cinste costumul popular. Vocea Nicoletei Hafiuc are inflexiunile regretatei Mina Pislaru, iar documentarea pentru repertoriul fetei de la noi este de la Maria Surupat. Inainte de concursul final, i-am spus sa lase totul deoparte si sa cante asa cum ar canta unde ii place ei, pe camp, acasa, sa uite de televiziuni, de juriu. Nestiind ca va castiga, i-am spus sa mearga oricum mai departe, sa faca ceva pentru cantecul popular romanesc.  Se pare că  nici vorba sa dispara folclorul nostru, nu piere, dimpotriva, apar tineri frumosi, tamada pentru noi! ” a declarat indragita interpreta de muzica populara Sofia Vicoveanca.

Juriul, format din specialisti, reprezentanti ai fiecarei regiuni – Dumitru Farcas, Tiberiu Ceia, prof. univ. Gheorghe Sandu, Vasile Pohoata – a fost condus de prof. univ. Gheorghe Oprea, seful catedrei de muzicologie a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti.

Despre concursul „Vocea Populară” (TVR 3): Din noiembrie 2010 pana in ianuarie 2011, saptamanal,    TVR 3, singurul canal de  profil regional cu acoperire nationala, a oferit telespectatorilor productii de reala valoare artistica, fiecare studio regional incercand sa descopere vocea care sa-l reprezinte cel mai bine. Concursul  national  de interpretare a cantecului popular romanesc „Vocea  Populara” s-a transmis de luni pana vineri in intervalul 20.00 – 21.30 si a implicat TVR Bucuresti, TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iasi, TVR Timisoara, in parteneriat cu Societatea Romana de Radiodifuziune. La preselectia pentru concursul „Vocea Populara“ au participat peste 1000 de tineri din toate zonele folclorice ale tarii. Au fost alesi 200 de concurenti pentru fazele judetene, iar dupa etapele regionale, in finala a fost selectat cate un concurent pentru fiecare dintre cele cinci regiuni ale tarii. In finala de duminica, fiecare interpret a sustinut patru probe: „Cantec din regiune”, „Balada sau Doina” (fara acompaniament), „Cantec din regiune al unui interpret consacrat” si proba „Cantecului din alta zona folclorica.” In urma celor patru probe din concurs, suceveanca Nicoleta Hafiuc a cucerit Trofeului primei editii a concursului „Vocea Populara“, organizat de TVR 3.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

GALA PREMIILOR RADAR DE MEDIA va fi transmisa in direct, joi, ora 21!

Published

on

 

Cel mai mare evenimt media al anului, Gala Premiilor RADAR DE MEDIA 2018 va avea loc, joi, 22 noiembrie, in direct de la ora 21. Transmisia se poate vedea live pe radardemedia.ro, Youtube si Facebook.

Se vor acorda premiile votate de catre publicul cititor dar si o serie de premii speciale. 

Ne vedem joi!

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

PREMIILE RADAR DE MEDIA 2018: Voteaza-ti aici favoritii! Cand va avea loc Gala?

Published

on

 

Gala Premiilor RADAR DE MEDIA 2018, va avea loc, joi 22 noiembrie, la Ambasad’Or Events.

Ceremonia de decernare a trofeelor va fi transmisa in direct incepand cu ora 20:45. Transmisiunea se vede live pe radardemedia.ro, youtube si facebook.

 

Votarea pentru desemnarea castigatorilor se inchide in data de 12 noiembrie, pana atunci puteti sa va votati favoritii aici:

 

STOP VOT!

Castigatorii vor fi anuntati pe 22 noiembrie, ora 21, in direct pe radardemedia.ro, youtube si facebook.

 

Regulament si calendar competitie, aici!

GDPR: Prin exprimarea optiunii de vot, radardemedia.ro nu colecteaza date cu caracter personal! Regulament si calendar competitie, aici!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Postul de radio Digi FM a aniversat 3 ani de existenta!

Published

on

Foto Credit: DIGI
 

Ca în fiecare an, de la prima emisie și până acum, echipa matinalului Digi FM, adică Bogdan Miu, Cătălin Striblea, Beatrice Ghiciov și Bogdan Ciuclaru a primit, la aniversarea a 3 ani, vizită binecunoscutului artist: SMILEY.

Păstrând obiceiul, acesta a adus un tort după chipul și asemănarea radioului cu cea mai mare acoperire privată din România, promițând din nou, că o să vină și la aniversarea de 4 ani.

Baloane, artificii, știri cu vești aniversare, cadouri pentru ascultători, super prăjituri și muzică, așa cum numai la Digi FM se poate auzi. Într-o atmosfera de petrecere, întreaga echipă, alături de toți colegii din trust, s-a bucurat de cadourile primite și de prezența lui Smiley, care s-a simțit fix ca „Acasă”. Mai mult decât atât, după ce au ieșit din matinal, Cătălin Striblea și Andrei Maria aka Smiley, au realizat împreună încă o ediție de succes a emisiunii „Oameni de Colecție”.

La 3 ani de la lansare, Digi FM își propune să păstreze tonul prietenos pe care l-a menținut în toată această perioada, să nu întârzie niciodată cu știrile din 30 în 30 de minute și să fie mereu acolo unde contează pentru „Ca să știi.”

Mulțumim tare, Smiley și LA MULȚI ANI, DIGI FM!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending