Connect with us

Timp Liber

Nicușor Stan s-a reorientat pe timp de pandemie! Vezi unde organizează acum evenimente cel mai cunoscut wedding planner din România! (Galerie Foto)

Avatar

Published

on

Omul de afaceri Nicușor Stan este considerat unul din cei mai buni wedding planneri din Europa, însă perioada pandemiei i-a dat planurile peste cap, nemaiputând să organizeze evenimentele exclusiviste cu care ne-a obișnuit, la Ambasad’Or. Astfel, afaceristul a dat Bucureștiul pe Dubai, o zonă mai puțin afectată de coronavirus.

Acesta și-a extins afacerea în Emirate și organizează nunți de 5 stele în “minunea Orientului”. Acum, insă, toată lumea este curioasă cu ce idei va veni de acolo, fiind știut faptul că antreprenorul mereu dă tonul în industria evenimentelor.

“Nu îmi place deloc să stau degeaba! Vreau să fiu mereu “în priză”, să lucrez și să concep idei noi. De aceea, în această perioadă am ales să extind afacerea Ambasad’Or în Dubai și să organizez evenimente în locații noi. Am dus multe idei și tendințe din evenimentele europene și le-am combinat cu cele de acolo, creând astfel un concept fusion pe care vreau să îl implementez și în Romania”, a declarat Nicușor Stan.

Comentarii

comments

Timp Liber

Consumul compulsiv este o evadare din tristețe, explică Erich Fromm în cartea „Din dragoste de viață”

Bianca Bujor - Editor Coordonator

Published

on

Din dragoste de viață, cea mai recentă apariție editorială care este legată de numele lui Erich Fromm, în colecția „Psihologia pentru toți” a Editurii Trei, reprezintă o întâlnire cu cele mai importante idei ale celebrului psihanalist și sociolog, o cristalizare a operei sale. Cartea s-a născut în urma transcrierii fidele a unor serii de interviuri radiofonice pe care Fromm le-a acordat jurnalistului și moderatorului Hans Jürgen Schultz, în ultimul său deceniu de viață. 

 

 

Reflecțiile sale captivează atât printr-o actualitate și aplicabilitate la fel de valabile și acum, ca în urmă cu cel puțin 50 de ani, dar și prin modul limpede, cald și empatic în care Fromm le aduce în fața publicului. Dincolo de concepte, el are talentul de a crea, prin expunerea sa, prin poveștile și exemplele alese, înțelegerea a ceea ce se află în spatele unor nevoi și a unor comportamente. Preponderent acelea de care nu suntem conștienți, dar care ne fac profund nefericiți, într-o existență pe care o resimțim ca fiind lipsită de un sens sau un scop mai profund decât acela de a trăi.

 

Astfel, el explică ce înseamnă plictisul în societatea modernă, ce sunt nevoile fabricate, care este originea agresivității umane, ce sunt psihologia și psihanaliza pentru nepsihologi, ce reprezintă rezistența care ne împiedică să ne vedem pe noi înșine mai aproape de realitate și ne menține într-o lume a falselor așteptări, de ce ar trebui să învățăm cu toții limbajul universal al viselor pentru a fi mai sănătoși în relația cu viața noastră psihică. De asemenea, analizează în același timp consumerismul exacerbat în care ne-am afundat, competiția existențială, diminuarea vizibilă a empatiei.

Fromm era un vorbitor extraordinar de bun tocmai pentru că era un ascultător extraordinar de bun. (…) Atunci când îl citesc, mă frapează mereu bogăția ideilor, sugestiilor, analizelor și interpretărilor sale. (…) Aveam mereu sentimentul că, atunci când mă despărțeam de el, eram un om diferit de cel ce fusesem atunci când ajunsesem: plecam cu mintea mai limpede, simțindu-mă mai viu și mai puțin intimidat de forțele care ne oprimă și ne fac vulnerabili în fața disperării. Nu doar cunoașterea lui îl făcea atât de carismatic, ci interdependența dintre viață și teorie, dintre teorie și viață”, notează Schultz, după întâlnirile avute cu Fromm și înregistrarea conversațiilor cu acesta, iar efectul de schimbare interioară se păstrează la fel de intens și în paginile cărții.

 

Una dintre cele mai frumoase invitații pe care Fromm o face cititorilor săi este aceea a conștientizării ideii despre ce ne definește astăzi, ca valori și nevoi. Și cum putem, astfel, să ne apropiem mai mult de conceptul de împlinire sufletească, de fericire: punându-ne întrebări despre noi și cultivându-ne răbdarea de a înțelege unde se află, de fapt, esența problemei. Ca în cazul consumerismului, o goană între „a avea”, care ne împiedică „să fim”. „Oamenii sunt din ce în ce mai înclinați să își exprime ființa prin substantive însoțite de o formă a verbului a avea. Am totul, dar nu sunt nimic,” precizând că lucrurile iau locul ființelor, din ce în ce mai mult, în societatea actuală. Iar dacă viața stă doar în posesiuni și uz, precizează el, omul degenerează; devine un lucru; viața lui devine fără rost, practic, o formă de suferință. Ceea ce lipsește este impulsul care să-l anime, să îl facă să fie activ.

Fromm nu condamnă consumul în sine, ci atrage atenția asupra formelor sale, adăugând că, comparativ cu alte forme de organizare și structurare mai timpurii din istoria omenirii, am ajuns într-o societate în care domină consumul compulsiv. Iar ce stă la baza acestui comportament este de fapt un mod de a evada din tristețe. „Consumul promite vindecare și, de fapt, satisface o foame prin care vor fi oarecum alinate depresia și anxietatea. (…) O persoană deprimată se simte de parcă are un gol pe dinăuntru, se simte ca paralizată, de parcă nu mai poate să acționeze, de parcă nu se mai poate mișca dacă nu o pune cineva în acțiune. Dacă ea consumă ceva, sentimentul de gol, de paralizie și de slăbiciune o părăsește temporar și se poate simți așa: sunt totuși o persoană. Există ceva în mine. Nu sunt chiar un zero barat. Și apoi se umple cu lucruri care îi alungă golul interior”, analiză valabilă începând cu consumul excesiv de alimente, până la lucruri și obiecte menite să distragă atenția de la propria persoană sau propriile nefericiri.

 

Înțelegerea acestui cerc vicios perpetuu și schimbarea constau în contemplare, coștientizare și implicarea în activități care să atingă potențialul uman de creație și iubire în relația cu noi înșine și cu ceilalți, atribute ale unei vieți împlinite. Iar să „ne dăm cu un pas înapoi de la iureșul vieții, să revenim la noi, să nu mai reacționăm constant la stimuli, să ne „golim”, astfel încât să putem să devenim activi în noi înșine”, ar fi un început, un prim pas spre vindecare, spre a ne recăpăta o stare de bine.

 

Erich Fromm a studiat psihologie, filosofie și sociologie la Heidelberg, luându-și doctoratul la vârsta de douăzeci și doi de ani. Și-a continuat studiile la München și Frankfurt. Și-a terminat formarea la renumitul Institut Psihanalitic din Berlin și, în 1930, a început să practice psihanaliza. Activitatea de psihanalist s-a îmbinat cu cea de profesor și cea de autor. A scris 30 de cărți, dintre care „Fuga de libertate”, „Arta de a iubi”, „Anatomia distructivității umane”, „Arta de a fi”, „A avea sau a fi”, „Omul pentru sine”, „Budismul zen și psihanaliza” sau „Limbajul uitat” sunt deja publicate la Editura Trei.

 

 

 

Comentarii

comments

Continue Reading

ADVERTORIALE

Bucură-te de sporturile de iarnă cu artsporttotal.ro

Avatar

Published

on

sporturi iarna artsporttotal.ro

Iarna își face simțită tot mai mult simțită prezența, iar mișcarea și buna dispoziție își cer drepturile, după o lungă perioadă de pauză. Prin urmare, este momentul să îți iei clăparii și schiurile din cui și să te îndrepți spre cea mai apropiată pârtie, pentru a-i oferi corpului tău binemeritata porție de mișcare după sărbători.

Iar dacă simți că nu ești echipat suficient pentru întâlnirea cu zăpada, astăzi de poți bucura din plin de sporturile de iarnă, prin intermediul unuia dintre cele mai complete magazine de accesorii si echipamente sportive, artsporttotal.ro. Aici, vei găsi tot ceea ce ai nevoie pentru pasionații de sport, indiferent că vorbim despre sporturile de iarnă sau de vară, în aer liber sau în spații închise.

De la discuri de zăpadă, la bețe și crampoane

Odată ce ai intrat pe artsporttotal.ro, vei rămâne uimit de diversitatea de accesorii și echipamente sportive oferite. Dacă este să ne referim doar la sporturile de iarnă, vom avea surpriza aici să găsim produse indisponibile la alte magazine de profil. Iar unele dintre acestea vizează produse pentru copii.

Nu vorbim aici neapărat de sportul practicat de profesioniști, ci de oferirea posibilității de mișcare în aer liber și de distracție pentru cei mici, care adoră tăvăleala pe zăpadă și pe pârtie. Din acest punct de vedere, ce poate fi mai distractiv pentru un copil decât alunecarea pe un disc sau pe un colac de zăpadă, dimensionat în funcție de vârstă.

Iar dacă vrei să te distrezi în familie, acum ai posibilitatea de a achiziționa un colac pentru zăpadă dublu sau triplu, pe care obișnuitele trenulețe pe pârtie vor deveni o adevărată plăcere. De asemenea, vom găsi aici consumabile pentru sporturile de iarnă, precum bețe pentru schi, fără a fi nevoiți să achiziționăm seturi întregi de echipamente doar pentru un singur articol necesar.

Distracția nu se oprește însă aici. Pentru amatorii de patinaj, avem la dispoziție seturi de patine și ochelari de protecție pentru zăpadă, în vreme ce persoanele care doresc pur și simplu să plece într-o drumeție sau să facă escalade ușoare, au la dispoziție bocanci echipați cu crampoane rezistente.

Sportul acasă nu este neglijat

Iar dacă frigul de afară nu este suportabil chiar pentru toată lumea, amatorii de sport nu pot fi văduviți de pasiunile lor. Aceștia au la dispoziție accesorii și echipamente sportive complete și pentru practicarea sportului acasă ori în săli specializate. Din acest punct de vedere, artsporttotal.ro îți pune la dispoziție cele mai complete sisteme de echipamente pentru fitness sau pentru culturism.

Maiouri și colanți pentru mișcare, alături de gantere și alte sisteme de greutăți, îți vor oferi suportul necesar pentru întreținere și tonifiere musculară.

Nu în ultimul rând, amatorii de badminton sau de tenis de masă vor beneficia de unele dintre cele mai complete sisteme de fileuri, rachete și mingi, astfel încât competițiile sau simpla practicare pentru cultura fizică să nu facă niciun fel de pauză pe perioada sezonului rece. Toate aceste accesorii și echipamente sportive pot fi găsite la prețuri mai mult decât accesibile pe artsporttotal.ro.

Contact

office@artsporttotal.ro

0740.819.106, 0734.727.137, 031.438.23.70

Comentarii

comments

Continue Reading

Timp Liber

Trustul Ambasad’Or by Nicușor Stan – Cel Mai de Succes Brand Românesc la Gala Premiilor Radar de Media 2020

Avatar

Published

on

Trustul Ambasad’Or deținut de omul de afaceri Nicușor Stan a fost desemnat “Cel Mai de Succes Brand Românesc” la Gala Premiilor Radar de Media 2020. Holdingul este format din luxosul centru de evenimente Ambasad’Or Events, complexul rezidențial Ambasad’Or Home și locul de joacă pentru copii Ambasad’Or Play.

“Aș dori să mulțumesc echipei Radar de Media pentru nominalizarea mea, familiei Ambasad’Or pentru munca depusă și, în special, clienților noștri fără de care nu am fi reușit nimic. Proiectul Ambasad’Or este într-o continuă dezvoltare și în 2021 vom veni cu noi surprize”, a declarat domnul Nicușor Stan.

Comentarii

comments

Continue Reading

Timp Liber

BOMBĂ! Noul concept Ambasad’Or Events, creat de unul dintre arhitecții care au stat în spatele proiectului Burj Khalifa! (Galerie Foto)

Avatar

Published

on

Cel mai de lux centru de evenimente din capitală a fost afectat de un incendiu vara trecută și părea că evenimentele de 5 stele vor fi nevoite să își caute o altă locație, însă nu este așa nici pe departe. Omul de afaceri Nicușor Stan, proprietarul Ambasad’Or Events, s-a pus pe treabă și a început refacerea complexului de la zero, urmând ca noul concept să fie lansat în luna Aprilie.

Ce este însă spectaculos la noul concept este faptul că este creat de unul dintre arhitecții care au stat în spatele celebrului Burj Khalifa, exclusivista clădire din Dubai. Astfel, pentru prima dată în România unul din cei mai faimoși arhitecți din Orientul Mijlociu va lucra la un proiect de anvergură.

“Imi place să fiu mereu la inăltime. De aceea, aleg să lucrez doar cu cei mai buni și bine pregătiți profesioniști. Am contactat arhitectul, mi-a prezentat proiectul care mi-a plăcut foarte mult, am semnat contractul și am dat drumul la treabă. Va fi un concept inedit pentru România, stilul abordat fiind neo-futurismul. Aștept cu nerăbdare să îl lansăm în luna Aprilie. Fiți pe fază!”, a declarat omul de afaceri Nicușor Stan.

Comentarii

comments

Continue Reading

Timp Liber

Un cunoscut om de afaceri a fost nevoit să își schimbe întreaga garderobă! Află de ce! (Galerie Foto)

Avatar

Published

on

După ce și-a schimbat stilul de viață și are un program intensiv de cel puțin două antrenamente pe zi, omul de afaceri Nicușor Stan este nevoit să își modifice colecția de peste 500 costume de lux.

Wedding Plannerul a trecut printr-o transformare radicală, modificându-și foarte mult masa musculară. Acesta pare că a “înflorit”, însă acest lucru i-a creat și dezavantaje, fiind nevoit să își schimbe complet garderoba.

“Într-adevăr, mi-am regăsit vitalitatea și mă simt excelent, însă hainele nu mă mai încăpeau și a trebuit să le schimb. Cel mai rău îmi pare de colecția mea de costume la care țin foarte mult și la care sunt nevoit să renunț pentru moment “a declarat Nicușor Stan.

Omul de afaceri Nicușor Stan deține centrul de evenimente Ambasad’Or Events, complexul residential Ambasad’Or Home și locul de joacă pentru copii Ambasad’Or Play, fiind considerat Ambasadorul Evenimentelor de Lux.

Comentarii

comments

Continue Reading

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

SHOW MAGAZINE

IN Trending