Connect with us

Emisiuni

“Noptea albă a filmului românesc”: regizorul Marian Crişan

Published

on

Foto credit: tvr

Regizorul Marian Crişan, maraton cinematografic la TVR3

• Seria de evenimente lansată de Televiziunea Română „Noptea albă a filmului românesc” continuă cu regizorul Marian Crișan.

„Morgen”, „Orizont”, sau „Roker” sunt doar câteva dintre producţiile semnate de invitatul lunii aprilie al „NOPTII ALBE A FILMULUI ROMÂNESC”, regizorul Marian Crișan.

De sâmbătă, 30 aprilie şi până duminică, 1 mai, în intervalul orar 22:00 – 6:00, TVR3 vă invită la un nou maraton cinematografic. „Noaptea albă” începe la ora 22:00, cu un interviu în exclusivitate cu Mircea Crişan, unul dintre cei mai apreciaţi şi premiaţi regizori din România.

Cu un Palme D’or la Cannes şi toate producţiile sale lansate şi recunoscute în festivaluri de categorie A – Locarno, Salonic, San Sebastian şi Tallinn, Marian Crișan crede că „premiile nu sunt un scop”. Regizor, scenarist şi producător, a debutat ca regizor la TVR în 2007 cu scurt metrajul „PORTRET DE FAMILIE”.

Debutul în lungmetraj și l-a făcut cu filmul Morgen (2010), peliculă pentru care a câștigat Premiul Special al Juriului la Festivalul Internațional de la Locarno, precum și Premiul Juriului Ecumenic și Premiul Federației Internaționale a Societăților de Film. Mai mult, „Morgen” a fost propunerea României la premiile Oscar, categoria Film Străin.

• Noaptea Albă a Filmului Românesc vă prezintă cele şapte titluri selectate şi orele de difuzare la TVR 3. Printre acestea şi două premiere, „BERLINER” şi „ORIZONT”:

Ora 22.00 Interviu cu regizorul Marian Crişan

Ora 22.30 MEGATRON

Semn de audiență AP

Cu: Maxim Adrian Strinu, Gabriela Crișu, Damian Oancea

Este ziua lui Maxim. El are 8 ani. Locuiește împreună cu mama sa într-un sat, departe de cel mai apropiat oraș. De ziua lui, mama acestuia îl duce într-un restaurant McDonald’s. Și-ar dori să fie și tatăl lui la petrecere, dar părinții sunt divorțați. PREMII: Palme d’Or, Cel mai bun film de scurt metraj, Cannes

Ora 22.45 BERLINER – premieră

semn de audiență 12

Cu: Ion Sapdaru, Ovidiu Crișan, Maria Junghietu, Sorin Cociș, iOS Rușcuț, George Dometi, Petre Ghimbășan, Eugen Țugulea, Ioana Chițu

Mocanu, un politician în plină campanie electorală pentru un loc în Parlamentul European, rămâne blocat la Salonta, un mic orăşel de provincie. El este găzduit în casa lui Viorel un cetăţean obişnuit, tractorist de meserie. Politicianul îşi va continua campania electorală în micul orăşel punând la cale un plan cameleonic.

Ora 0.20 AMATORUL

Semn de audiență 12

Cu: Erwin Simsensohn, Iulia Marcov, Andreea Grămoșteanu, Richard Bovnoczki, Lucia Maier, Mircea Teodorescu

Damian lucrează într-un supermarket. În secret, însă, are o cu totul altă slujbă… Chiar dacă la o primă vedere am putea spune că personajul principal este unul dintre cei mai ghinionişti oameni din lume, este posibil ca el să fie mai fericit decât mulţi dintre noi care suntem înjuraţi în trafic sau la serviciu fără să ne plăteasca nimeni. Una dintre subtemele filmului accentueaza ideea oamenilor care îşi păstrează puritatea în ciuda mizeriilor aruncate de ceilalţi asupra lor.

Advertisement

Ora 0.45 ROCKER

Semn de audiență 15

Cu: Dan Chiorean, Alin State, Ofelia Popii, Răzvan Corneci, Ionuț Niculae, Crina Semciuc, Alexandru Aron

Dragostea lui Victor, un rocker la 45 de ani, pentru fiul său Florin depășește limitele a ceea ce e social și moral acceptat. Viața de zi cu zi a tatălui orbitează în jurul fiului său, dependent de droguri. Disperat și gata de a depăși orice obstacol pentru a-i asigura fericirea, Victor ajunge să fure și să se umilească. Pe lângă legătura de sânge, ceea ce îi unește și mai mult pe cei doi e muzica. Muzica rock.

Ora 2.20 PORTRET DE FAMILIE

Semn de audiență 12

Cu: Gabriel Diehl, Tania Musina, Andreas Petrescu, Alexandru Drăgoi, Maria Junghietu, Ana Maria Pâslaru, Alexandru Molico, Radu Dan

Mihai şi Alina sunt doi tineri care se vor diferiţi şi teribilişti. Ei se căsătoresc sfidând obiceiurile nunţii la români (costumul de ginerică, muzica populară, tortul miresei, dansul de deschidere etc.).

Ora 2.45 MORGEN

Semn de audiență 12

Cu: Andras Hathazi, Elvira Rîmbu, Richard Balint, Petre Ghimbășan, Yilmaz Yalcin, Jozsef Brio, Molnár Levente

Nelu lucrează ca agent de pază într-un supermarket dintr-un orășel de pe granița româno-ungară. Pentru el zilele trec la fel: în zori pescuiește, apoi merge la lucru, iar seara se întoarce acasă. Nelu trăiește împreună cu soția într-o casă izolată pe un câmp în afara orașului. Problema lor în aceste zile e repararea acoperișului. Într-o zi, Nelu pescuiește ceva neobișnuit: un emigrant care vrea sa treacă granița ilegal… Emigrantul îi oferă lui Nelu bani pentru a-l ajuta sa treacă dincolo. Fără să înțeleagă exact ce îi comunică emigrantul, Nelu ia banii și îi promite că îl va ajuta să treacă granița mâine… Morgen…

Ora 4.25 ORIZONT premieră

Semn de audiență 12

Cu: Andras Hathazi, Rodica Lagăr, Bogdan Zsolt, Maria Seleș, Valeriu Andriuță, Ioan Paraschiv, Elena Purea

Încercând să îşi găsească „norocul’, Lucian (András Hatházi) şi Andra (Rodica Lazăr) – soţ şi soţie, preiau în adminstrare o cabană pierdută undeva în Munţii Apuseni. Lucrurile par să meargă bine până când Lucian realizează că tot ce se întâmplă pe munte şi la cabană e controlat de Zoli (Bogdan Zsolt), un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending