Connect with us

UTILE

Noul BMW iX3 este mai sportiv și mai agil ca niciodată, cu motorul său exclusiv electric

Published

on

Piața de automobile se află într-o schimbare majoră din toate punctele de vedere. Noile descoperiri tehnologice lasă în urmă un secol definit de autovehicule cu motor cu ardere internă care au transformat viața de zi cu zi și au determinat dezvoltarea lumii moderne. Viitorul este reprezentat de motoare electrice și mașini care nu necesită șofer. Viitorul imaginat timp de decenii și ilustrat prin intermediul filmelor sau desenelor animate, este chiar aici.

Cum va arăta automobilul viitorului?

În continuare rămâne întrebarea: cum va arăta automobilul viitorului? Cu siguranță va avea multe specificații deja întâlnite la mașini concept sau tehnologii patentate de marile companii din domeniu. Tendințele sunt clare și suntem doar la început. Modelele electrice sunt căutate nu numai de pasionații de automobile, și sunt din ce în ce mai întâlnite în trafic. Cât despre autonomia bateriilor, e important faptul că poate susține în prezent călătorii de câteva sute de kilometri.

Mașina viitorului este deja aici datorită producătorul auto BMW care lansează modelul iX3, complet electric. Noua siluetă, cu opțiuni moderne și inovatoare, este condusă de un motor electric de 210 kW cu 286 cai putere, având un consum de energie cumulat de 18,5 kWh/100 km și o autonomie maximă (măsurată în testul WLTP) de 462 de kilometri.

Primul model de SUV electric de la BMW, iX3 oferă o încărcare rapidă (100 km de autonomie obținuți în 10 minute de încărcare la 150 kW) și asigură o accelerație 0-100 km/h în 6,8 secunde. Noul model vine cu două niveluri de echipare: Inspiring, oferit standard, şi Impressive, ca alternativă superioară, disponibilă contra cost.

Noul BMW iX3 oferă mobilitate alături de un pachet complet de tehnologii de ultimă generație, asigurând în același timp un confort complet conducătorului auto și pasagerilor, cu zero emisii de carbon. Siguranța este și ea dată de sistemul inteligent de asistență pentru șofer, care poate fi accesat ușor prin comanda vocală. 

Designul frontal evidențiază natura complet electrică a modelului, începând cu grila frontală aproape complet închisă care formează elementul optic central al mașinii. Farurile adaptive plate cu LED ale noului design se impun prin aspectul concentrat pe care îl oferă feței automobilului. Caroseria se evidențiază prin priza de aer “Air Breather”, proiectată pe aripa modelului BMW, în spatele roții din față. Rezultatul este optimizarea fluxului de aer.

Cu jante din aliaj ușor Double-spoke de 19” sau 20” cu accente de aluminiu, contururile sunt generos porționate în jurul pasajelor roților. Modelul este completat de difuzoarele de culoare albastră din spatele mașinii, de deasupra șoselei, iar ornamentul poziționat între acestea are un aspect de înaltă calitate de culoare Gri Frozen. 

Pachetul standard Inspiring dispune de un nivel bogat de echipamente, trapă panoramică, vopsea metalizată și sistem de navigatie BMW Live Cockpit Professional. Panoul de bord combină un afișaj de instrumente complet digital cu un Control Display de 12,3” cu posibilitatea de utilizare tactilă. Plafonul panoramic din sticlă ajută la iluminarea completă a interiorului și, în momentul deschiderii acestuia, asigură un volum generos de aer proaspăt doar prin apăsarea unui buton sau prin intermediul cheii automobilului. Acesta dispune și de funcții de glisare sau de ridicare, de parasolar și deflector de vânt. 

La interior, scaunele sport sunt cu reglaj electric și memorie, iar volanul are control multifuncțional, ambele fiind îmbrăcate în piele cu textura fină Sensatec. În pachetul standard sunt incluse sisteme de asistenţă şi conectivitate precum sistemul de asistenţă BMW Driving Assistent Professional, sistemul de asistenţă la parcare, pachetul de servicii BMW Connected Drive Plus (inclusiv cu funcţia remote) Drive Recorder.

Pachetul Impressive aduce cu el în plus față de pachetul standard opțiuni premium, printre care, jante M din aliaj ușor aerodinamice de 20”, inserții de piele Vernasca, ajustare electrică a lățimii pentru scaunele conducătorului auto și pasagerului din față, control funcții prin gesturi, Head-Up Display și sistem audio Harman Kardon.

A cincea generație a tehnologiei BMW eDrive

BMW iX3 este dinamic, eficient și inovator, dispunând de a cincea generație a tehnologiei BMW eDrive. Modelul are o suspensie adaptivă care permite ajustarea caracteristicilor amortizoarelor în funcție de modul de condus și de solicitările acestuia. Sistemul de recuperare al iX3 convertește energia cinetică generată în timpul decelerării și frânării și alimentează bateria de înaltă tensiune a unității pentru a crește autonomia. 

Advertisement

Bateria mașinii are o capacitate netă de 74 kWh, iar puterea maximă de încărcare este de 150 kW la o staţie DC şi 11 kW la o staţie AC. Noul model poate asigura o autonomie de 100 km după 10 minute de încărcare la 150 kW, respectiv 30 de minute la 50 kW. Când BMW iX3 este încărcat exclusiv cu energie verde, are o amprentă a emisiilor de CO2 cu 60% mai mică.

Din punct de vedere al amprentei de mediu, la fabricarea noului model a fost utilizată pe scară largă energie regenerabilă, inclusiv pentru producerea celulelor pentru bateria de înaltă tensiune. La fabricarea pieselor din aluminiu și a materialelor termoplastice au fost folosite materii prime reciclate, iar datorită designului inovator al motorului electric, pământurile rare sunt absente.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending