miercuri, februarie 21, 2024
More
  AcasăTeleviziuneEmisiuniNoul sezon „Dosar România” vine cu schimbări în format. De joi seară,...

  Noul sezon „Dosar România” vine cu schimbări în format. De joi seară, la TVR 1

  Marile evenimente din istoria imediată a României, subiecte ce ne afectează viaţa sunt abordate, din 19 octombrie, prin documetare de creație sau de investigație, precum și prin dezbteri, în ediții speciale. Seria începe cu documentarul „De la marginea lumii”, ce tratează situaţia persoanelor adulte cu autism, joi, 19 octombrie, ora 21.00, la TVR 1.

  România nu are adulți cu autism. La 18 ani, copiii cu autism dispar din evidenţele statului. Posibile soluţii pentru adulții cu autism sever au fost trimise, periodic, autorităților, începând cu 2010, fără a se schimba, însă, nimic de atunci. Joi, 19 octombrie, cinci mame îşi spun povestea, fără a acoperi nimic din drama pe care o trăiesc în fiecare zi, în ediţia ce deschide noul sezon al emisiunii brand de publicistică a Televiziunii Române, „Dosar România”. Emisiunea de reportaje, documentare şi anchete purtând semnătura producătorului Răzvan Butaru se vede la TVR 1, în fiecare joi, de la ora 21.00.

  La 10 ani de la debutul său, „Dosar România” revine în noul sezon cu un format original, unic în zona de publicistică din România, un adevărat magazin de publicistică tv, realizat de către cei mai experimentați jurnaliști de investigaţie ai Televiziunii Române. Fiecare ediţie va spune o poveste, va dezvălui sau va prezenta un personaj cu adevărat important, va trata temele esențiale pentru public: sănătatea, învățământul, justiția, mediul, infrastructura. „Dosar România” e un produs de televiziune ce va dezbate marile teme, marile evenimente din istoria imediată a României.

  „În abordarea subiectelor, echipa „Dosar România” apelează la documetarul de creație sau de investigație, precum și la dezbteri în ediții speciale. Prin documentarele de lung metraj, „Dosar România” va prezenta România în 100 minute de film, cu subiecte relevante și provocatoare, care afectează direct viața noastră de fiecare zi”, declară Răzvan Butaru, producătorul emisiunii. Vom urmări, de-a lungul sezonului, filme realizate de Alina Amza, Irina Szasz, Cornel Mihalache, Cătătlin Apostol, Gabriel Geamănu și Răzvan Butaru, precum și dezbateri în ediții speciale, avâdu-l ca moderator pe Mihai Rădulescu.

  În prima ediție din această toamnă, Alina Amza ne propune o temă delicată, ascunsă de mulţi ani de percepţia colectivă. Dacă pentru copiii diagnosticaţi cu afecţiuni din sfera autismului se caută soluţii, se discută în emisiuni televizate, se înfiinţează asociaţii şi organizaţii non-guvernamentale, se încearcă integrarea lor în societate, nu acelaşi lucru se întâmplă cu ei odată ce au atins majoratul.

  Pentru prima dată, cinci mame vorbesc despre copiii lor, astăzi ajunşi aproape de vârsta adultă, tineri care nu au niciun viitor, nu pot fi integraţi în niciun sistem, singura şansă la o viaţă demnă fiind doar familia lor, atât cât a mai rămas din ea. Radiografia întregului fenomen este prezentată de Alina Amza în documentarul „De la marginea lumii”, care deschide noul sezon „Dosar România”, joi, 19 octombrie, ora 21.00, la TVR 1.

  ***

  „Dosar România” este o emisiune de reportaje, documentare şi anchete despre istoria pe care o trăim astăzi, cu poveşti care au rămas în umbra evenimentelor zilnice şi a ştirilor de moment. Se regăseşte în grila TVR 1 din anul 2013, devenind o emisiune de referinţă a principalului post al Televiziunii Române. În cei 10 ani de existenţă, au fost difuzate anchete despre mediu, poluare şi tăierea pădurilor, dispariţia şi traficul de copii, încălcarea libertăţilor oamenilor şi abuzurile autorităţilor asupra cetăţenilor, despre mari dosare rămase nerezolvate sau grave acte de corupţie, dar şi documentare, reportaje de culoare, cu personaje cu o istorie ieşită din comun, interviuri cu personalităţi diverse.

  Produs premium realizat de jurnalişti premiaţi, cu experienţă, ai Televiziunii Române, noul sezon „Dosar România” se vede la TVR 1 din 19 octombrie, în fiecare joi, începând cu ora 21.00, alternând documentarele de lung metraj cu ediții speciale cu dezbateri despre subiectele importante care au traversat istoria imediată a României.


  Un proiect de publicistică de Răzvan Butaru

  Dorin Huntai- Redactor-Șef

  Editor-in-Chief, Founder, Owner | dorin.huntai@radardemedia.ro

  Dorin Huntai- Redactor-Șef
  Dorin Huntai- Redactor-Șefhttps://www.radardemedia.ro
  Editor-in-Chief, Founder, Owner | dorin.huntai@radardemedia.ro
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente