Connect with us

A-Z NEWS

,,Nu există ţară pentru batrâni”, la Pro Cinema

Published

on

Reclame

,,Cel mai bun film pe care fratii Coen l-au facut vreodata”, dupa cum considera renumitul critic Roger Ebert, ,,Nu exista tara pentru batrini” (,,No country for old men”) va putea fi urmarit de telespectatorii Pro Cinema Sambata, 21 mai, incepind cu ora 22:00 prefatat de Cristian Tudor Popescu la emisiunea ,,CineTePrinde”.

De 8 ori nominalizat la Oscar si castigator al premiilor la 4 categorii importante – cel mai bun film al anului, cea mai buna regie, cel mai bun scenariu si cel mai bun actor in rol secundar – ,,Nu exista tara pentru batrini” are o distributie aleasa ,,pe sprinceana” de fratii Coen: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin, Woody Harrelson, Kelly Macdonald si Tess Harper.

,,Nu conduc, vorbesc engleza foarte prost si urasc violenta” – acesta a fost raspunsul lui Javier Bardem la propunerea fratilor Coen de a interpreta rolul lui Chigurh, pentru care a cistigat premiile Oscar, Bafta, Globul de Aur si premiul MTV pentru cel mai bun .…raufacator. Bardem a acceptat rolul pentru ca, dupa cum a marturisit, visa de mult sa lucreze cu Joel si Ethan Coen si s-a supus tuturor deciziilor luate de acestia, chiar cu pretul unor … trauma psihice. Toate sacrificiile lui Bardem nu au ramas nerasplatite – dovada: faptul ca a devenit primul actor de origine spaniola castigator al premiului Oscar.

Cat priveste alegerea lui Tommy Lee Jones, Joel Coen spune ca ,,sunt foarte putine persoanele care pot sa duca un rol ca al lui Jones. Seriful Bell este sufletul filmului, zona in care se desfasoara actiunea este parte a sa, deci ne trebuia cineva care sa priceapa subtilitatile sufletului texan”.

Scenariul filmului a fost adaptat de fratii Coen dupa romanul cu acelasi nume al lui Cormac McCarthy pe care l-au respectat cu fidelitate. Llewelyn Moss (Josh Brolin) dă peste ceea ce pare a fi descoperirea vieţii sale. În plin deşert, pe lângă o camionetă înconjurată de cadavre, el găseşte două milioane de dolari şi o cantitate impresionantă de heroină. Mai târziu, când un ucigaş enigmatic (Javier Bardem) porneşte în căutarea lui Moss, şeriful Bell (Tommy Lee Jones) face tot ce-i stă în putinţă pentru a înfrâna violenţele ce macină aşezarea, cândva foarte liniştită.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending