Connect with us

UTILE

Nu uita de protecția solară și de cardul SD

Published

on

Pașaport – bifat. Bilete – bifat. Monedă locală – bifat. Periuță de dinți – bifat. Protecție solară – bifat. Ce zici de un card SD? Dacă vrem să ne bucurăm de cea mai bună experiență de vacanță, un card de memorie bun pentru fotografii și console portabile ar trebui să fie un element indispensabil în perioada vacanțelor.

Desigur, poți stoca fotografiile pe telefon. Însă un card SD dedicat pentru călătoria ta, indiferent dacă este destinat telefonului sau camerei, reprezintă o modalitate grozavă de a stoca fotografiile. Gândește-te la el ca și cum ar fi o rolă de film (dar cu o capacitate de stocare infinit mai mare). După încheierea călătoriei, poți folosi cardul ca album foto-video separat. În plus, dacă salvezi fotografiile pe un card SD, spațiul de stocare din memoria telefonului se va elibera.Având în vedere numărul mare de fotografii, poți folosi galeria acestuia doar pentru cele mai importante amintiri. Nu numai că economisește spațiu, dar te ajută și să găsești cele mai reușite fotografii.

Nu știi ce să alegi când vine vorba de carduri SD? Suntem aici pentru a te ajuta.

Singurele simboluri pe care le recunoști de pe un card SD sunt sigla producătorului și capacitatea de stocare? Iată un scurt ghid care te va ajuta să înțelegi „hieroglifele” de pe cardurile de memorie. Toți producătorii folosesc aceleași marcaje standard pe cardurile lor. Le vom prezenta mai jos, folosind ca exemplu un card de memorie Samsung.

  1. Capacitatea de stocare în GB
  2. Format – specifică formatul fișierului și capacitatea de stocare a cardului.
  1. Clasa UHS – specifică viteza minimă de scriere secvențială a cardului. Viteza reală depinde și de dispozitivul în care este folosit cardul. Tabelul de mai jos arată ce carduri sunt potrivite pentru înregistrările video.
  2. Clasa de performanță a aplicației – stabilește rata minimă de operațiuni aleatorii și secvențiale necesare pentru a răspunde cerințelor privind timpul de execuție a comenzilor de rulare și stocare a datelor în condițiile stabilite. Acest proces este realizat în același timp cu furnizarea spațiului de stocare pentru fotografii, clipuri video, muzică, fișiere și alte informații relevante. Astfel de carduri sunt o opțiune excelentă pentru smartphone-uri și console portabile care rulează aplicații la diferite viteze de citire și de scriere, având în același timp și rolul de stocare a datelor.
  3. Clasa VS – se referă la clasa de viteză video. Concepută pentru dispozitive care înregistrează mai multe fluxuri video, imagini la 360°, conținut VR și clipuri video 4K sau 8K.

Alegerea cardului potrivit pentru tipul de fotografii și clipuri video poate fi esențială pentru călătoriile tale din timpul vacanțelor. Fotografiile realizate de amatori nu vor necesita un card extrem de rapid, dar acest parametru ar putea oferi îmbunătățiri semnificative pentru cei care filmează clipuri video de înaltă definiție și, din acest motiv, ar trebui să-i acorde atenție.

De asemenea, îți recomandăm să te familiarizezi cu marcajele specifice fiecărui producător. Cardul Samsung Pro Plus prezentat mai sus, precum și cardurile Samsung Pro Evo, sunt alegerile perfecte pentru turiști, în timp ce cardurile din gama Pro Endurance sunt destinate camerelor de supraveghere video, camerelor de bord și camerelor video corporale.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Analize Audiente TV23 de ore ago

Vocea României lider absolut de audiență! Ediția de aseară a fost urmărită de peste 1.2 milioane de telespectatori

Reality Showo zi ago

Sâmbăta aceasta PRIMA TV te prinde în Cursa iubirii. Un reality show despre puterea relației în care se vor vedea toate fațetele iubirii!

Emisiunio zi ago

Când debutează noul sezon „Drag de România mea!” la TVR2 ?

Reality Show2 zile ago

America Express – Drumul Soarelui revine la Antena 1 cu o premieră maraton de 5 zile

Vedete2 zile ago

Denise Rifai este însărcinată cu primul copil la 38 de ani? Vedeta Kanal D a vrut să se știe de la ea. Cine este iubitul ei

ȘTIAI CĂ...?3 zile ago

10 lucruri care te pot face fericit și împlinit

TV Divertisment Show3 zile ago

Cătălina Grama, dezvăluiri despre Paul Ipate, astăzi la Săriți de pe fix!: ”La două dimineața, iese cu cuțitele să vâneze hoții imaginari!”

AUDIENȚE TV3 zile ago

Scandal între soțiile lui Brânzoi și Firicel: „Ne-ați chemat aici ca să ne dăm seama că suntem mai săraci ca voi!” – Las Fierbinți, lider absolut de audiență!

Reality Show3 zile ago

Lovitură pentru echipa Soarelui Răsare, aseară, la Chefi la cuţite: Chef Bontea a pierdut încă un concurent. Show-ul culinar, lider detaşat de audienţă

Horoscop3 zile ago

Horoscopul zilei de joi, 28 septembrie 2023. Planeta Jupiter intră în casa Săgetatorului

Emisiuni3 zile ago

Helmut Duckadam, legenda vie a sportului rege, duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Facebook

Advertisement

IN Trending